USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ВООЗ визнала «індійський» штам коронавірусу особливо небезпечним

11 Травня 2021 14:47
Всесвітня організація охорони здоров'я назвала варіант коронавірусу, вперше виявлений в Індії минулого року, таким, що викликає «занепокоєння на глобальному рівні».

Про це повідомляє ВВС.

За даними ВООЗ, цей варіант вже поширився у понад 30 країнах.

Три інших варіанти COVID-19 - з Великої Британії, Південної Африки і Бразилії - отримали таке ж визначення.

Класифікація мутації підвищується з «варіанту, що представляє інтерес» до «варіанту, що викликає занепокоєння», коли вона відповідає хоча б одному з декількох критеріїв: легка передача, більш важке протікання захворювання, зниження нейтралізації антитілами або зниження ефективності лікування і вакцинації.

Наразі проходять дослідження для встановлення, чи не відповідає цей варіант коронавірусу за смертоносний сплеск пандемії в Індії, де вже не перший тиждень переповнені лікарні та крематорії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus