USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Іноземні інвестори нехтують Волинню через нестачу спеціалістів

31 Липня 2016 13:16
Іноземці відмовляють у будівництві підприємств на Волині через нестачу кваліфікованих кадрів серед місцевого населення.

Про це 29 липня під час телеефіру на телеканалі «Нова Волинь» повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

З його слів, на теренах області – гостра проблема у кваліфікованих кадрах.

«Інвестор визначає привабливість тієї чи іншої території. Ми маємо проблему в області – це нехватка кваліфікованих спеціалістів і дефіцит робочої сили», - зазначив очільник області.

З його слів, нещодавно відбулась зустріч з представниками європейської компанії, які вивчали, чи є можливість збудувати на Волині велике підприємство на кшталт «Кромберг енд Шуберт».

«Виявилось, що ми не можемо забезпечити потрібних 3 тисячі робочих місць. Виною усьому – напівлегальне чи нелегальне працевлаштування та заробітна плата в конвертах. Тож, і в цьому випадку інвестори обрали замість Волині Житомир», - розвів руками Гунчик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
волиняка Показати IP 31 Липня 2016 13:56
а нам і так добре
Статистика Показати IP 31 Липня 2016 14:39
Треба писати прямо: в украiнi залишилися самi д**iли...
vbr Показати IP 31 Липня 2016 15:08
Наші чорнухінці можуть пиляти бюджет і впихувати квартири за ....... цінами
гунчику Показати IP 31 Липня 2016 15:26
все неправда, думай перш ніж говорити, просто з інвесторами нема кому працювати!!!!!!, подивись на своїх заступників, їм нічого не можна довіряти, не те що інвесторів, а ти був директором на заводі де твої кадри?????
КЛВ Показати IP 31 Липня 2016 15:28
Погано шукали або мало платили
КЛВ Показати IP 31 Липня 2016 16:03
У таких рабських умовах як на шуберт спецiалiст прцювати не буде. Тому як дуже велике порушення технологiчного процесу. А як хтось почне щось доказувати то його виженуть. На Шуберт та Модерн беруть не за розум а за знайомство. Дуже мало технiчно грамотних працюэ майстрами та начальниками. Кожний мастер чи начальник повинен знати та вмiти працювати та настроювати на обладнаннi яке э у його пiдрядкуваннi.
Анонім Показати IP 31 Липня 2016 18:40
Та да, яке підприємство не візьми кожен керівник хоче прилащтувати на нього свою дружиеу, тьощу, зятя. І плювати. що в дружини педагогічна освіта, а претендує на посаду юриста, в тещі економічна освіта, а претендує не посаду технолога. І так далі. До власників це як правило не доходить. і посади займають, як правило неуки, які в кращому випадку пройшли піврічні курси..От думаю чого луцька горілка стала така непотрібна, а то головним технологом поставили вчительку біології
думайсам Показати IP 31 Липня 2016 19:07
На Волині бракує дурних працювати в тих умовах і за ті гроші, шо на Шуберті. Кваліфікації провідки скручувати нікому не бракує. Від Житомира просто Польща далі, де можна заробити більше.
Всезнайка Показати IP 31 Липня 2016 21:02
Гунчик відговорив інвесторів бо Модену чи Кромбегу це не вігідно - новий конкурент за кадри. Якби новий інветор платив 30% більше від інших - ліюди пішли б до них.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus