USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Іноземці платять українкам $ 40 тисяч за виношування дитини

19 Лютого 2013 10:46
Психологи радять жінкам, які зважилися стати біомамою, серйозно оцінити свій вчинок і його можливі наслідки.

Про це йдеться на ТСН.

В Україні зростає кількість сімей, готових викласти чималу суму за те, щоб їх дитину виносила стороння жінка. Як відомо, Україна належить до тих небагатьох країн, в яких сурогатне материнство - повністю узаконене явище. Як розповів виданню сімферопольський лікар гінеколог Володимир Кірєєв, послуга користується популярністю через збільшення кількості безплідних пар. «Ви подивіться, скільки сімей не можуть мати дітей! Багато з них досить спроможні і можуть дозволити собі такі витрати. А дівчата, які, у свою чергу, народжують для інших, часто роблять це через бідність. Однак точну цифру сурогатних матерів в Криму назвати складно, адже не всі народжують тут, хтось їде за кордон», - розповів він.

Сьогодні гонорар сурогатної мами становить від $ 15 до $ 40 тисяч, і це без урахування витрат на її утримання і медичне забезпечення. Варто зазначити, що Україна, і зокрема Крим, користуються великою популярністю серед тих, хто хоче знайти сурогатну матір.

«Півроку тому мене знайшла пара німців. Вони прочитали оголошення в Інтернеті. Пояснили, що вибрали кримчанку, тому що у нас хороший клімат, море поруч, а значить, жінки тут повинні бути здоровіші за інших», - розповідає Аліна Макарова, яка зараз як раз носить під серцем малюка для іноземців. Єдине, що змушує її нервувати, - це перспектива вивезення дитини з країни. «Тут ціла схема: сурогатна мати з України повинна дати дозвіл на виїзд дитини до батька в Німеччину, а вже там його усиновить німкеня. За німецьким законодавством законним батьком визнається генетичний тато, а ось матір'ю - жінка, яка народила, тобто я. Мені доведеться народжувати тут, писати відмову від дитини й везти її в Німеччину», - розповідає Аліна.

Існує кілька шляхів, за якими можна запропонувати послуги сурогатної матері нужденним людям: звернутися в клініку, яка спеціалізується на допомозі бездітним парам, або розмістити оголошення в Інтернеті на відповідних сайтах і чекати дзвінка.

32-річна Марія з Сімферополя півроку тому народила дитину для подружжя з Москви, яке вона знайшла самостійно. «Стати сурогатною мамою я вирішила від безвиході. Чоловіка у мене немає, але є син - школяр молодших класів, а також літня мати і проблеми з житлом. До мене через оголошення звернулися москвичі, ми склали договір, вони забрали мене до себе на весь час вагітності», - розповіла вона.

Дівчина не хоче називати суму, яку отримала від росіян, але зараз вона збирається купувати в кримській столиці житло і подумує знову народити для якої-небудь бездітної пари. Психологи радять жінкам, які зважилися стати біомамою, серйозно оцінити свій вчинок і його можливі наслідки. «Задайте собі низку питань, перед тим як погоджуватися виношувати дитину для інших. Наприклад, чи зможете ви її віддати і потім не мучити себе каяттями совісті? - говорить сімейний психолог Олена Гур'єва. - Адже вагітність не буває «навмисною». Материнські почуття прокинуться, як тільки малюк заворушиться. І тут можуть виникати сумніви в правильності вчинку.
Нерідкі випадки, коли під час вагітності сурогатні мами намагаються розірвати договір з генетичними батьками».

Спеціаліст пояснює, що у випадках сурогатної вагітності жінка відчуває постійний стрес, навіть якщо їй здається, що вона спокійна: «Це не може не відбитися на дитині, а психічно здорова жінка не зможе не хвилюватися. Якщо ви вже остаточно зважилися на виношування плоду, подбайте про те, щоб всю вагітність ви перебували під спостереженням досвідченого психолога».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Муся Показати IP 19 Лютого 2013 11:37
Це була реклама?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus