USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Інтернет дозволяє дітям здобувати соціальні та професійні навички – науковці

23 Листопада 2008 11:00

«Прогулянки» інтернетом дозволяють дітям отримувати соціальні та професійні навички, необхідні в епоху нових технологій. Про це 22 листопада повідомляють «Волинські Новини».

Як інформує ICTV, такого висновку дійшли американські дослідники, які поставили собі за мету визначити, чи є вірним міф про те, що дітям «шкідливо годинами сидіти в мережі, оскільки вони стають ледачими».
«Для багатьох батьків буде сюрпризом, що відвідування різних сайтів у мережі не є для дітей викинутим часом», – зауважив глава групи дослідників з Університету Каліфорнії в Ірвайні Міцуко Іто.
«Для дітей просто необхідно здобувати соціальні та професійні навички для життя в цифровому суспільстві майбутнього, що формується», – сказав він.
Дослідження тривало понад 3 років і в ньому брали участь 800 дітей. Загалом було зафіксовано 5 тисяч годин «прогулянок» дітей в інтернеті, зокрема, в так званих соціальних сайтах «МайСпейс», «Фейсбук» і «Ю-Тьюб».
Дослідники встановили, що у дітей є два види «мережної мотивації»: спілкування й цікавість. Діти спілкуються в мережі з існуючими друзями у віртуальних малих соціальних групах, і виходять за їхні межі, щоб задовольнити свою цікавість, відвідуючи сайти новин або бібліотек.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus