USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Інвестор з Індії зіткнувся зі свавіллям волинських чиновників

25 Січня 2016 12:54
На перешкоди з боку місцевих посадовців нарікає інвестор Рао Самбасіба, який розвиває інноваційне фермерське господарство у Любомльському районі та готовий інвестувати у його розвиток до 40 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 25 січня.

Як зазначив голова комісії Роман Микитюк, інвестор займається фермерським господарством у Любомльському районі, створюючи робочі місця. Протягом 2016 року він планує внести інвестиції у розмірі до 40 мільйонів гривень. Втім, інвестору, який не просить жодної фінансової підтримки у влади та готовий сумлінно сплачувати податки до бюджету, виникають проблеми через свавілля місцевих чиновників.

Рао Самбасіба повідомив, що займається тваринництвом, птахівництвом (розведенням цесарок, гусей, качок та страусів) та вирощуванням різноманітних видів рослин, зокрема, лохини. Також на території його господарства триває розведення прісноводних креветок. Власник господарства – професійний лікар, кандидат медичних наук, який публікував свої праці у 53 міжнародних наукових журналах. На Волині він мешкає впродовж 9 років. Він наголосив, що рисою його господарства є інноваційні технології (до прикладу, саджанці він вирощує у власній сучасні лабораторії).

Фермер, який створив минулого року 60 робочих місць, наголосив, що не потребує допомоги чи дотацій від держави, а прагне, аби йому не створювали перешкод чиновники. В його оренді вже перебувають 330 гектарів землі, у планах – відведення ще до 1,5 тисячі гектарів під садівництво.

Як пояснив Роман Микитюк, проблему створюють чиновники, які не дають фермеру змоги взяти в оренду земельні ділянки земель запасу терміном на 49 років, як це передбачає закон. Чиновники пропонують значно скорочувати термін оренди (наприклад, до 8 років), попри те, що лише для наведення ладу на болотистих ділянках потрібно 5-7 років. Також фермер нарікає на затягування з оформленням документів, що спричиняє у підсумку фінансові витрати та не дає створити заплановану кількість робочих місць.

Голова комісії зауважив, що землі запасу були передбачені для надання інвесторам для ведення фермерського господарства, натомість нині чиновники роздали чимало ділянок (площею до двох гектарів) для ведення особистого селянського господарства. Наразі у господарстві інвестора індійського походження налічується 780 овець, 268 корів та 218 страусів. Працівники його господарства офіційно отримують заробітну плату у розмірі від 4 тисяч гривень.

Члени комісії пообіцяли звернутися з листом до начальника ГУ Держгеокадастру у Волинській області

Василя Василенка, просячи про сприяння унікальному інвестору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Так Показати IP 25 Січня 2016 13:01
А що з цього приводу думає товариш Президента Гунчик?
Гунчик до Так Показати IP 25 Січня 2016 14:37
коментар було видалено
не гунчик до Так Показати IP 25 Січня 2016 18:42
А що думати? "Інвестор" керується виключно своїми бізнесовими інтересами. Він іноземець, і не має нашого громадянства. Тому він не має права купувати землю. А в оренду - ну, будь ласка, але на наших умовах. Ніхто нікому не зобовязаний здавати державну землю на 49 років (ні іноземцю, ні українцю). 49 - це просто граничний термін. Дають на 8 років - бери, буде все добре, продовжимо. Не хочеш - не бери, в чому проблема? А то вже звикаємо, що якщо хтось дасть двом-трьом селянам якусь зарплату - то страшний благодійник, якому маємо в ноги кланятися і за першою вимогою все віддавати.
Лучанин до гунчиків( до не гунчик Показати IP 25 Січня 2016 23:16
Людина готова вкласти гроші,платити людям зарплату(достойну), платити податки, створювати робочі місця, пояснює , що за 8 років зможе тільки пристосувати землі для вирощування птиці, для садіння культур. Прожив в нашій країні, знає, що йому можуть не продовжити аренду, бо уроди-чиновники зможуть дорожче продати(здати в аренду) вже готову для роботи землю.
Бе Показати IP 25 Січня 2016 13:18
інвестор займається фермерським господарством - не смішіть мої підкови - інвестор перешкоджає ввезенню сумнівної продукції із сусідньої Польщі. З дозвіл на ввезення чинуші мають непоганий дохід.
11 Показати IP 25 Січня 2016 13:31
наші чінуші привикли щоб за кожен підпис "дякували"...а індус видно цього незнає....
Вася Луцьк Показати IP 25 Січня 2016 14:28
То нехай Ромчик поділиться землею що накрав при свому шефу БП!!! Х*р моржовий -найкращий кандидат від Партії Регіонів!!!! Забув бл* ц.ька м*рда ?
Я Показати IP 25 Січня 2016 15:06
На сьогодняшний день там бигае 30 страусив,штук 150 одноричных овечок ,а коров в трех селах не знайдеш скилькы.Просте балабольство.Я так поняв це в однокласныках в игры "наша ферма" скильке живности.
Фелікс Показати IP 25 Січня 2016 15:39
Дорогі дописувачі! Чому ви не займаєтесь сільським господарством?дайте приклад іншим а не паплюжте те чого не бачили в очі та не пробували самі. Попробуйте ви розвести страусів! Чи задумайтесь чому в луцькому, горохівському районі вільних земель нема, а любешівський, любомльський заріс лозами! Та треба хвалити таких інвесторів які не бояться вкладати гроші в ці деградовані землі, а не шукати в одному місці меду.
22 Показати IP 25 Січня 2016 16:14
Зате на любомльщині самогонщики добре живуть,ще й допогу від держави получають, а влада і міліція не бачать
Так Показати IP 25 Січня 2016 20:47
то як ви дописувачі думаєте, що з цього приводу товариш Президента Гунчик думає? Думає, як ті, хто апріорі, в індійцеві бачить шахрая? Хто в людині бачить індійця? Чи як той, хто звик споживати більше, аніж заробляти?
Анонім Показати IP 26 Січня 2016 09:19
свої люди в Польщу на заробітки, і індусові землю. я вважаю занадто..
Вася Показати IP 26 Січня 2016 10:09
як на мене, то нормальне бажання інвесторів брати землю в оренду на 49 років. Враховуючи, що мова йде про довгострокові інвестиції та багаторічні насадження... лохина тільки на 8 рік починає толком плодоносити. а у тебе вже і договір оренди землі добіг кінця (якщо брати на 8).... і тобі знову його потрібно продовжувати, а у тебе вже кущі ростуть, крапелька та гроші зариті в землю... а тут ціна оренди дивним чином змінюється на захмарну і хабарі вже зовсім іншого об'єму....і постає делема: 1) вирвати всі кущі, та мігрувати з ними далі в яку Індію, 2) зрівняти все з землею, щоб ніяким рейдерам не дісталось, 3) або прогнутись... так, що думайте самі, вирішуйте самі....
цинік Показати IP 26 Січня 2016 13:36
Нехай цар турійського району Микитюк поділиться своїми землями.Дивно,що така меркальтильна людина 'допомагає' бідному індусу
Анонім до цинік Показати IP 27 Січня 2016 22:01
бідні індуси в Індії на священних корів дивляться і пранням займаються.
Фірст Показати IP 26 Січня 2016 22:10
Це дуже хороша людина, і в Луцьку проживає ДУЖЕ давно! Хабара не дав от і має проблему....Людина щось хороше робить, ..хтось з місцевіх таке зробив??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus