USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Інвестор відмовився будувати сміттєпереробний завод у Ковелі

23 Серпня 2013 08:54
ТзОВ «Інвестиційна компанія «Марконі» відмовилася будувати на території міста сміттєпереробний завод. Вони надіслали до мерії відповідне звернення, в якому повідомили мотивацію такого рішення, - інформує Проковель.

Так, під час розгляду цього питання учасниками 41 сесії міської ради її головуючий Олег Кіндер зачитав цей документ. Передаємо (зі слів очільника міста) його зміст: «Ми надіялися, що декларації самих вищих рівнів влади про залучення інвестицій – не прості слова, але ми обманювали самі себе, і надіємося, що наша помилка буде добрим уроком для інших інвесторів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРОТЕСТ - ЛЮДИ БОЯТЬСЯ, ЩО КОВЕЛЬ ЗРОБЛЯТЬ СТОЛИЦЕЮ СМІТТЯ. ВІДЕО

Більше року перемовин закінчилися втраченим часом та витраченими коштами. Зважаючи на вищевикладене просимо відмінити рішення міської ради, яке ви надавали для відведення земельної ділянки».

Щоправда, незадовго до того, як дане звернення надійшло до мерії, відповідно до протокольного рішення сесії міської ради, враховуючи звернення громадян та громадських організацій щодо участі в роботі комісії, розпорядженням міського голови створили комісію щодо розгляду питання будівництва сміттєпереробного заводу. До складу комісії ввійшли голови профільних постійних комісій ради та представники громадськості. Її засідання відбулося 13 серпня. Результат голосування: з 9 членів комісії шестеро висловилося «за» будівництво заводу. Однак дане голосування вже не змогло вплинути на думку представників інвестиційної компанії.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПІСЛЯ ПІКЕТУ МІСЬКРАДИ КОВЕЛЬЧАН ДЕЛЕГУВАЛИ В ІЗРАЇЛЬ НА НАВЧАННЯ

Депутати міської ради погодилися задовольнити прохання інвесторів. А щоб у подальшому чогось схожого не трапилося, міський обранець Володимир Матвєєв запропонував своїм колегам надати дозвіл міському відділу комунального господарства на розроблення необхідної документації щодо виділених 4,5 гектара землі на вулиці Володимирській під будівництво сміттєпереробного заводу і вже підготовлений проект пропонувати інвесторам. Депутати схвально відгукнулися на пропозицію Володимира Матвєєва і з цього приводу прийняли відповідне рішення.

А на офіційному сайті міської ради вже з’явилася інформація в рубриці «Інвестиційна пропозиція щодо будівництва сміттєпереробного заводу в Ковелі», де для можливих інвесторів описані основні вимоги та можливості зведення такого підприємства на території міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Василь Показати IP 23 Серпня 2013 13:08
Хай у Луцьку будують, а то Брище вже скоро лусьне від сміття.
Луцьк до Василь Показати IP 23 Серпня 2013 15:12
В Луцьку вкрай необхідно будувати сміттєпереробний завод. Найкраще в районі між київською трасою та "Епіцентром" або перед гаразджанським лісом.
Волинянка Показати IP 28 Серпня 2013 00:20
Вже неодноразово піднімалося питання щодо полігону в с.Брище. На даний час, актуально розробити 3 чергу полігону, хоча й земельну ділянку ще не виділено... А от ковельчани трошки перемудрили з протестами щодо будування сміттєпереробного району.... Таке враження, що нашій нації аби проти чогось виступити...І байдуже, що це на благо і власного міста, і всієї області в цілому...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus