USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Іран готує удари по військових об'єктах США у відповідь на ліквідацію Сулеймані

5 Січня 2020 21:24
Військовий радник верховного лідера Ірану генерал-майор Хуссеїн Деган заявив у неділю, що Іран готує удар по військових об’єктах США у відповідь на вбивство генерала Сулеймані.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

«Військовий радник Верховного лідера Ірану заявив у неділю, що реакція Тегерану на вбивство найвпливовішого генерала Сполученими Штатами буде напевно здійснена військовим шляхом», – йдеться у повідомленні.

В ексклюзивному інтерв’ю CNN у Тегерані генерал-майор Хуссеїн Деган виступив з прямою погрозою від імені чиновників Ірану після вбивства генерала Касема Сулеймані унаслідок ракетного удару у Багдаді.

Деган зазначив, що Іран буде бити безпосередньо по «військових об’єктах США».

Хуссеїн Деган – колишній міністр оборони, тепер головний військовий радник аятолли Алі Хаменеї, зазначив що репресії будуть надходити з боку самого Ірану, а не його союзних бойовиків в регіоні.

«Можна сказати, що Америка, президент Трамп, вчинили ворожі дії безпосередньо проти нас, тому ми вживатимемо таких заходів проти Америки», – додав Деган.

Як повідомлялося, командувач елітних сил «Ель-Кудс» з Корпусу вартових ісламської революції Ірану генерал Касем Сулеймані, а також заступник командира іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс у п’ятницю були ліквідовані ракетним ударом поблизу летовища Багдаду.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммед Джавад Заріф охарактеризував вбивство командира елітного іранського спецзагону «Ель-Кудс» генерала Касема Сулеймані як «акт міжнародного тероризму з боку США».

4 січня в Багдаді біля посольства США прогримів вибух, ймовірно, від ракети. Ще дві ракети вдарили по авіабазі США за 80 км від Багдада. Своєю чергою, американський президент Дональд Трамп пригрозив завдати удару по 52 цілях в Ірані, якщо США піддадуться атаці з боку Тегерана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Олександр Показати IP 5 Січня 2020 22:23
Ну-ну, хотів би я це побачити ))) Найшлися "ремби". Кишка тонкА по війських обєктах США наносити удари. Мусульмани зазвичай добре вміють проти беззбройних людях, християнах чи кому іншому, "удари наносити". А тутечки побачимо
Стьопа крімскій до Олександр Показати IP 6 Січня 2020 08:34
Лучше грохнуть по орде, бу га га
Знову Олександр Показати IP 6 Січня 2020 01:16
Я бачу, що тут народ вважає, що мусульманським терористам можна все, а проти них не можна нічого? Ви точно знаєте, кого тут захищаєте? Мусульмани скоро всім на голову вилізуть. якщо їх на місце не ставити. Дивні ви, люди, орієнтири розставляєте
За Саню!!! Показати IP 6 Січня 2020 03:00
Він просто швидще пише ніж думає а ви йому заздрите!
Бо Показати IP 6 Січня 2020 05:37
Пустили клоуна до влади.
Відповідь Показати IP 6 Січня 2020 06:51
Побачите- побачите. Америкоси однозначно зарвалися. Це їм не в Україні чудити.
Сталін Показати IP 6 Січня 2020 07:11
Закінчать іранці так само як в Іраку,Америка-це найсильніша краіна світу!
Народна прокуратура Показати IP 6 Січня 2020 10:23
У Трампа талант ініціювати конфлікти: ескалація між палестинціями тьа ізраїльтянами внаслідок перенесення столиці до Єрусалиму, конфлікт з Україною, Туреччиною та європейськими політиками, загороджувальна стіна з Мексикою, тепер Іран. Лаври Путіна, видно, не дають йому спокою
Степан (Крымчанин) до Народна прокуратура Показати IP 6 Січня 2020 21:41
Дурень думкой богатеет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus