USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Ісландія почала вимагати на кордоні негативний тест у вакцинованих

27 Липня 2021 13:44
В Ісландії з опівночі 26 липня набули чинності нові правила перетину кордону, які зобов’язують усіх без винятку прибуваючих до країни надати негативний результат тесту на коронавірус.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на RUV.

Таке рішення ухвалили ще тиждень тому у зв’язку зі зростанням кількості нових заражень.

Вимога тепер поширюється в тому числі на людей, вакцинованих від коронавірусу, і тих, хто перехворів раніше, як громадян та резидентів Ісландії, так і іноземних громадян – крім дітей, народжених у 2005 році і пізніше.

«Є дані про те, що навіть повністю вакциновані люди можуть захворіти і можуть заражати інших. Головний лікар вважає, що якщо чинні правила не змінити, це збільшить ризик ще більшого поширення вірусу і призведе до обмеження на зібрання всередині країни», – зазначає МЗС Ісландії у пресрелізі, пояснюючи рішення уряду.

ПЛР або швидкий тест повинен бути зроблений не раніше 72 годин до прибуття.

Невакциновані люди, на додачу до тесту на в’їзді, повинні повторно здати тест через 5 днів, а до того залишатися на самоізоляції.

Раніше повідомлялося, що з 1 липня, відколи Ісландія скасувала обов’язкове тестування на кордоні, хворими на коронавірус виявилися 29 мандрівників, при чому половина людей були вакциновані. Втім, не уточнено, з яких країн вони прибули і якими вакцинами були щеплені.

Останні 6 днів країна з населенням близько 350 тисяч реєструє максимум заражень з жовтня 2020 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Антипрививочник Показати IP 27 Липня 2021 16:22
Отакої, вакцинацію вже не визнають ;-) ГейРопа привилась і продовжує тестуватись. Тоді для чого ця котовасія вся була - бабло збрили і кордон не відкрили.
В. Показати IP 27 Липня 2021 16:56
Ну да ну да ну да.бизнес.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus