USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Перша у Європі: Ісландія скасовує всі карантинні обмеження

26 Червня 2021 07:29
Міністерка охорони Ісландії Свандіс Сваварсдоттір повідомила, що із суботи, 26 червня, у країні будуть скасовані всі карантинні обмеження, запроваджені раніше через спалах COVID-19, повідомляє Reuters.

Як зазначає видання, від цього дня ісландцям більше не буде потрібно носити медичні маски та дотримуватись соціальної дистанції.

«Ми відновлюємо суспільство, в якому звикли жити і до якого прагнули», – зазначила Сваварсдоттір.

За словами міністерки, Ісландія, ймовірно, стане першою країною в Європі, яка зніме всі обмеження, пов’язані із COVID-19.

При цьому уряд заявив, що 87% ісландців вже отримали свою першу дозу вакцини від COVID-19, що є одним із найвищих показників серед країн світу. Серед обмежень, які діяли на території країни – обмежувальні кордони у громадських місцях та соціальна дистанція у два метри.

Ісландія в цілому добре боролася зі спалахом COVID-19 за допомогою строгої системи тестування і моніторингу, проте протягом останнього року кілька разів запроваджувала обмежувальні заходи задля стримування сплесків інфекції.

У країні з населенням 360 тисяч людей захворюваність на коронавірусну інфекцію складає всього 1,6 на 100 тисяч жителів в середньому за два тижні. Серед 6637 жертвами хвороби стали 30 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus