USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Історія з втручанням України у вибори США була операцією спецслужб РФ, – ЗМІ

23 Листопада 2019 19:34
РФ організувала спецоперацію з багатьма ходами, аби перекласти на Україну вину за втручання в американські вибори 2016 року, відвернувши увагу від себе.

Про це пише ТСН з посиланням на The New York Times.

Як вказується у публікації, американська розвідка вважає, що спецслужби РФ ще від 2017 року просували конспіративні теорії та реальні факти, щоб створити враження, що саме Україна причетна до злому електронної пошти демократів.

Зазначається, що в секретному звіті, наданому сенаторам-демократам та їхнім помічникам, працівники американської розвідки інформують, що спецоперація Росії вдалася, оскільки «необґрунтовані претензії про українське втручання просочилися у заяви республіканців».

При цьому американські спецслужби вважають, що в міру наближення президентської кампанії в США Москва «може подвоїти зусилля».

Звинувачення на адресу Києва грунтуються на заявах усього кількох українців, які відкрито критикували Трампа у 2016 році. Проте ця критика лише точкові удари в порівнянні з втручанням Москви, «коли Путін наказав військовим та розвідувальним органами проводити широку кампанію впливу на американські вибори.

За даними видання, спецслужби РФ передавали певну інформацію «впливовим росіянам та українцям, котрі використовували низку посередників (олігархи, бізнесмени та їхні партнери) – аби донести до американських політиків і навіть деяким журналістам, котрі, ймовірно, не знали про походження цих матеріалів».

Крім того, видання наголошує, що в поширенні дезінформації брав участь і сам президент РФ Володимир Путін, коли «почав публічно висувати брехливі теорії».

Нагадаємо, 24 березня міністр юстиції США Вільям Барр представив конгресменам письмовий висновок на чотирьох сторінках про результат розслідування спецпрокурора Мюллера. Але сам звіт спецпрокурора на понад 400 сторінках з’явився лише в середині квітня. У звіті наголошувалося, що Мюллер та його колеги виявили багато випадків контактів команди Трампа з росіянами під час президентської кампанії 2016 року. Утім, попри це вони не виявили в діях Трампа та його оточення ознак злочину. На запитання, чи намагався Трамп перешкодити роботі органів юстиції, Мюллер не дав прямої відповіді, лише навів аргументи як на користь цієї тези, так і такі, котрі їй суперечать. Розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера можливих зв’язків Трампа з росіянами тривало близько двох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ден Показати IP 23 Листопада 2019 21:02
Смішно таке читати! :)
777 Показати IP 23 Листопада 2019 22:15
часовню...тоже я...?
А ще Показати IP 23 Листопада 2019 23:26
Вони вкрали всі смс-ки, які люди наші на армію відправляли...
До 777 Показати IP 23 Листопада 2019 23:27
Кто взял Бастилию?
Макс Показати IP 24 Листопада 2019 00:14
Виглядаєте не те, що смішними...... Я б сказав - бридкими з вашою черговою брехнею.
Акм Показати IP 24 Листопада 2019 11:14
Вже тошнить від цієї русофобіі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus