USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Італія на саміті ЄС запропонує послабити санкції проти РФ, – ЗМІ

16 Жовтня 2018 15:24
Італія запропонує Європейському Союзу відновити фінансування малого та середнього приватного бізнесу в Росії на саміті ЄС у Брюсселі цього тижня.

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на власні джерела.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте на засіданні лідерів ЄС 18 жовтня запропонує дозволити Європейському інвестиційному банку (ЄІБ) та Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) фінансувати малі та середні підприємства у Росії, як це було до введення санкцій у 2014 році.

Співрозмовник видання зазначив, що ця пропозиція навряд чи буде схвалена на жовтневому саміті, але її можуть прийняти на саміті у грудні, коли лідери ЄС мають голосувати за продовження санкцій проти Росії.

Пропозиція Італії полягає у тому, щоб двом європейським банкам необхідно дозволити відновити фінансування невеликих приватних російських компаній, тому що вони не мають тісних зв'язків з Кремлем.

На черговому саміті ЄС, який відбудеться 13 грудня, лідери, як очікується, голосуватимуть за продовження економічних санкцій проти Росії ще шість місяців, і Італія може запропонувати свою пропозицію щодо фінансування малого бізнесу як умову підтримки продовження санкцій.

15 жовтня віце-прем'єр Італії Маттео Сальвіні заявив, що санкції проти Росії є "соціальним, культурним та економічним абсурдом".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 16 Жовтня 2018 15:49
Шош то виходить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus