USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Італійці зацікавились волинським сміттям, водою та аеропортом

27 Лютого 2009 17:44
Волинь відвідали представники Торгово-Промислової Палати Італії в Україні, які цікавилися інвестуванням у економіку області. Гості зустрілися з представниками влади Волині та Луцька, – інформує 27 лютого репортер «Волинських Новин».
 
Італійську сторону під час зустрічі у Волинській ОДА представляли Президент Торгово-Промислової Палати Італії в Україні Мауріціо Карнавале та генеральний директор підприємства «Ascel S.p.a.» Паоло Борбон. Обласну владу репрезентував заступник голови облдержадміністрації Василь Байцим, начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ОДА Андрій Ломага, начальник головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства ОДА Антон Кривицький, голова постійної комісії облради з питань промисловості, транспорту та зв’язку Віктор Кобринчук та інші.
 
На початку зустрічі гостям продемонстрували фільм «Волинь інвестиційна». Василь Байцим зазначив, що, приблизно з двох мільярдів доларів щорічного зовнішньоекономічного товарообороту Волині лише 30 мільйонів доларів припадає на Італію. У області лише 0,7% обсягу залучених інвестицій припадає на італійців, – зазначив пан Байцим.
 
За словами Мауріціо Карнавале, італійський бізнес мало виходить за межі Італії. Проте «Італія – це країна винаходів та інновацій», – вважає Президент Торгово-Промислової палати. «Зараз ми готові привести до вас підприємців», – зазначив пан Карнавале. Він розповів, що їх цікавлять інвестиції в енергозбереження, альтернативні джерела енергії, оскільки ця галузь в Італії сильно розвинена. «Провівши аналіз, ми можемо зрозуміти, що саме потрібно на Волині», – зазначив італієць. Також є італійські фірми, які готові інвестувати у переробку сміття, очистку стічних вод та у транспортні проекти, зокрема аеропорт.
 
Фірма, яку представляє пан Борбон, є комунальною і належить кільком італійським містам. Вона зацікавлена у організації сміттєзвалищ європейського зразка, зборі та подальшій переробці сміття. Також їх цікавить водопостачання та водовідведення, щоб «вода дійсно була питною». Італійці організовують роздільний збір сміття, а саме на 5 категорій – органічні відходи, пластик, папір, скло та решта. За словами представників Італії, у їх країні всі пакувальні матеріали виготовляють з вторинної сировини.
 
Начальник головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства ОДА Антон Кривицький зазначив, що очисні споруди на Волині є здебільшого застарілими. Проте Антона Кривицького цікавить спорудження малих, компактних систем очистки води для селищ та малих міст області.
 
Після зустрічі у Волинській ОДА італійці мали навідатись до Луцького міського голови Богдана Шиби. Василь Байцим запропонував, щоб саме там і обговорили детальніше проект з переробки відходів у селі Брище Луцького району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луцкий хлопец Показати IP 27 Лютого 2009 20:10
Пусть Итальянцы со своим мусором разберутся. У них вся Сицилия сплошная свалка.
Анонім Показати IP 27 Лютого 2009 21:41
И опять, опытный коррупционер и взяточник Антон не хочет упустить шанс попастись на шаровых деньгах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus