USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Юлія Тимошенко вже слухає мешканців Любешівщини

12 Червня 2009 19:00
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко прибула до Любешова. Зараз вона спілкується із постраждалими від позавчорашньої негоди селянами,  – 12 червня інформує репортер «Волинських Новин».
 
 Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко кілька хвилин тому прибула до Любешова. Біля приміщення місцевої РДА їЇї «взяли в облогу» кількасот місцевих мешканців. Наразі триває спілкування глави Кабміну з селянами.
 
Приблизно о 19.09 Юлія Тимошенко вже прибула в село Зарудче, де її теж просять про допомогу.
 
 
Довідково:
 
Сьогодні, о 15.00, літаком на Волинь вилетіли члени урядової комісії на чолі з Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко. В її складі: Міністр соціальної політики Людмила Денисенко, Міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук, заступник міністра Кабінету міністрів України  Володимир Павленко та працівники апарату Прем’єр-міністра.
 
Головним завданням робочої поїздки є визначення розмірів збитків, заподіяних стихією населенню та прийняття рішення щодо конкретної допомоги населенню.
 
Як вже повідомлялося, приблизно 20:00 10 червня внаслідок шквального вітру та грозового дощу в Любешівському, Ратнівському, Шацькому, Любомльському та Камінь-Каширському районах Волинської області сталося руйнування шатрових покрівель будівель, ліній електропередач.     
У результаті падіння повалених вітром дерев створені перешкоди для руху автомобільного транспорту на дорогах місцевого значення, стихія пошкодила близько півсотні житлових будинків та господарських споруд, об’єкти соціальної сфери, АПК та учбові заклади. 
Найбільші руйнування у Любешівському районі, які класифіковано як надзвичайну ситуацію місцевого рівня.    
За попередніми даними,  у районі знищено понад 200 га посівів СВК, розмір втрат в індивідуальному секторі уточнюється.    
Зруйновано 738 житлових будівель, одна школа, три дитсадки, Будинок культури та бібліотека.  
Голова облдержадміністрації Микола Романюк повідомив, що 11 червня він  направив екстрену телеграму до Кабінету Міністрів України з пропозицією створення урядової комісії з оцінки розмірів збитків, завданих  стихією та подолання її наслідків. За попередніми даними, втрати від стихії, враховуючи й збитки населення  становлять понад 12 мільйонів гривень. З них збитки населення – 5,2 мільйони. Для ліквідації наслідків стихії потрібен шифер, пиломатеріали, цегла, цемент, віконне скло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus