USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Із Міноборони звільняється ще один топчиновник

1 Лютого 2023 19:37
Виконувач обовʼязків керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України Олександр Лієв написав заяву на звільнення з посади.

Про це він повідомив в інтерв’ю Цензор.НЕТ.

«Я вчора написав йому (Резнікову, – ВН) повідомлення, в якому попросив прийняти мою відставку і сьогодні написав заяву», – розповів Лієв.

Резніков поки не розглядав заяву, оскільки перебуває у відрядженні.

У вівторок, 31 січня, очільник «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін оприлюднив колонку, в якій звинуватив Олександра Лієва в проросійських поглядах. Він розповів, що Лієв у 2013 році отримав нагороду від «російського імператорського дому», у 2006 році нібито координував розстановку пікетів та блокпостів біля маяків, які за розподілом Чорноморського флоту CРCР мали відійти Україні, але незаконно утримувалися флотом рф, а в березні 2014 року закликав Київ «почути Крим».

Сам Лієв у відповідь заявив, що це вже третя хвиля звинувачень проти нього, які містять тільки ці епізоди. І що кілька місяців тому, після зверенння народного депутата від «Слуги народу» вже пройшов перевірку і поліграф в СБУ з цього приводу.

Лієв також сказав, що поширена інформація вже негативно вплинула на військові контракти.

Як ми писали, 24 січня заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов подав у відставку на фоні скандалу через закупівлі за завищеними цінами продуктів для харчування українських військових.

Сьогодні Офіс Генпрокурора повідомив про підозру заступнику директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдану Хмельницькому, ексзаступнику міністра оборони України В’ячеславу Шаповалову та колишньому заступнику Державного підприємства «Промоборонекспорт» Володимиру Терещенку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus