USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Із Луцька хочуть зробити «місто майбутнього»

29 Квітня 2013 18:22
Дипломи зі спеціальним званням «Громадський менеджер муніципального управління» отримають автори кращих проектів конкурсу «Місто майбутнього», який реалізовують на Волині Громадське об’єднання «Лучани» та Благодійний фонд Богдана Гаврилишина.

Про це повідомила виконавчий директор ГО «Лучани» Мирослава Карпінська під час прес-конференції за підсумками конкурсу 29 квітня.

За її словами, такі звання «Громадського менеджера муніципального управління» отримають вперше в Україні чотири переможці конкурсу. Цього року на конкурс подали близько двох десятків проектів, але перемогли у ньому креативні ідеї молодих лучан: Миколи Мацка, Тетяни Ватащук, Катерини Савчук та Ольги Чудік.

«Завдяки реалізації проекту студенти та активісти громадських організацій отримали практичні знання з курсу муніципального менеджменту, що в майбутньому дасть їм можливість вдосконалювати, розробляти, реалізовувати програми з розвитку муніципальних стратегічних програм», - наголосила Карпінська.

Вона розповіла, що у рамках проекту організатори намагались знайти серед молодих лучан стратегічно мислячих людей, здатних силою своїх ідей та знань змінити застарілу систему муніципального розвитку.
Представниця конкурсної комісії, виконавчий директор ВРВ «Асоціація міст України» Ірина Омельчук розповіла, що фіналіст конкурсу Микола Мацко у своєму проекті підійшов до роботи досить креативно і охопив різноманітні сторони розвитку міста, основну роль в якому відіграє активність громадськості до розбудови міста.

Проект Тетяни Ватащук, за словами організаторів, - готовий проект, який можна подавати в управління містобудування, адже її концепція щодо облаштування автостоянок та гаражів для постійного зберігання автомобілів мешканців житлових будинків, підкріплена конкретними проектами та ілюстраціями.

Катерина Савчук у своїй роботі побачила місто майбутнього доступним для людей на візках.

Ольга Чудік висловила пропозицію перетворити місто у зелене серце України, запропонувавши у проекті конкретні кроки – проводити щомісячні суботники, а щоб зацікавити до цього лучан – робити це у формі гри.

За словами Мирослави Карпінської, проект матиме продовження - на базі двох навчальних закладів Луцька створили лабораторії «Місто майбутнього». Напрацьовані пропозиції, зокрема, й конкурсні роботи, представники ГО «Лучани» обіцяють втілити у життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Pavel Показати IP 29 Квітня 2013 22:23
Великі Васюки
Є Показати IP 30 Квітня 2013 09:08
Креативні дє*іли!!! Ми зараз не можемо в місті лад навести, одна битлота!!! КОМУ ЦЕ ПОТРІБНО!!! Але фонд працює, робота проведена!!! УРА!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus