USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Ізраїль атакує сектор Гази та обʼєкти «Хезболли» в Лівані. Що сталося за ніч

20 Жовтня 2023 09:37
Сили оборони Ізраїлю атакували інфраструктуру терористичного угруповання «Хезболла» в Лівані, зокрема спостережні пости. Також винищувачі ЦАХАЛ вразили терористів, які намагалися запустити протитанкові ракети в бік Ізраїлю.

Минулої доби ізраїльська авіація продовжувала бити по цілях, що належать терористичним організаціям у секторі Гази. Також ЦАХАЛ оголосив про ліквідацію військовослужбовця спеціальних військово-морських сил ХАМАС Мабдуха Шаалабі, який брав участь у нападах на Ізраїль з моря, пише Бабель.

Ізраїль готується до наземної операції в секторі Гази. Міністр оборони країни Йоав Галлант заявив, що ізраїльські військові «незабаром побачать» ексклав «зсередини».

«Резерви підготовлені, обладнані, орієнтовані на місію та готові до наступного етапу наших операцій», — сказав речник Армії оборони Ізраїлю підполковник Джонатан Конрікус.

За даними кількох джерел CNN, пункт пропуску «Рафах» між Єгиптом і сектором Гази не відкриють у пʼятницю, 20 жовтня. Американські посадовці очікують, що перші вантажівки з гумдопомогою проїдуть ним у вихідні. З боку Єгипту 19 жовтня почали демонтувати цементні блоки на вʼїзді до КПП.

Читати ще: Ізраїль оголосив про створення гуманітарної зони на півдні Гази

Кількість загиблих у секторі Гази зростає. За даними Міністерства охорони здоров’я, що його контролює ХАМАС, від 7 жовтня загинули 3 785 людей, 12 493 людини отримали поранення, зокрема 3 983 дитини. За даними американської розвідки, через вибух у лікарні Ахлі-Араб у Газі загинули від 100 до 300 людей. Міністерство охорони здоровʼя Гази стверджує, що загиблих 471.

Тим часом Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав до гуманітарного припинення вогню.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня палестинський рух ХАМАС напав на Ізраїль, заявивши про початок військової операції «Повінь Аль-Акса». Ізраїль у відповідь оголосив про початок контртерористичної операції в секторі Гази під назвою «Залізні мечі». У країні ввели надзвичайний стан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus