USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Кабмін назвав суму збитків, завданих окупантами екології України

3 Червня 2022 07:35
Збитки, які російські окупанти завдали екології України, перевищили 200 млрд грн.

Про це під час престуру до Чорнобильської АЕС повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, пише УНІАН.

«Всі ті кейси, які ми на сьогодні зафіксували, вони щодня додаються до нашого мобільного додатку «Еко загроза», яким може користуватись кожен українець. На сьогодні ця цифра вже перевищує 200 млрд грн», – сказав він.

Міністр додав, що не всі збитки можна обрахувати грошима, адже деякі екосистеми ризикують взагалі ніколи не відновитися.

Читати ще: В Азовському морі почався масовий мор риби та дельфінів

Також він розповів, що збитки, яких російські окупанти завдали Чорнобильській атомній електростанції та зоні відчуження, сягнули 2 млрд грн.

«Загальна сума збитків, які окупанти нанесли за період окупації, вже сягнули 2 млрд грн. Але я впевнений в тому, що та робота, яка ведеться персоналом Зони відчуження, персоналом атомної станції дозволить встановити більше фактів пошкоджень і збитків, які відбулися», – сказав він.

За його словами, щойно сума збитків буде встановлена, вона буде додана до тієї суми, яку планують стягнути з Росії.

Нагадаємо, через повномасштабне військове вторгнення РФ в Україну у Чорному морі загинули тисячі дельфінів. У деяких дельфінів були опіки від вибухів бомб або мін.

В межах «Тузлівських лиманів» в різних місцях піщаного пересипу також зустрічаються мертві дельфіни – вони загинули внаслідок використання окупантами потужних гідролокаторів, які дезорієнтують тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus