USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кабмін підвищив зарплати медикам

12 Січня 2022 16:32
Кабінет міністрів прийняв рішення про підвищення заробітних плат лікарів з 1 січня 2022 року.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду, пише УНІАН.

Так, розмір зарплати за повністю виконану місячну (годинну) норму праці складе: на рівні не менше 20 тис. грн – лікарям (крім лікарів-інтернів) і професіоналам з вищою немедичною освітою, допущеною до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я; на рівні не менше 13,5 тис. грн – фахівцям з базовою вищою і неповною вищою медичною освітою.

«Трансформація медичної системи у 2022 році відбуватиметься прискореними темпами завдяки рекордному бюджету, виділеному на цю сферу. Серед ключових позицій – суттєве збільшення рівня оплати праці медиків, а також забезпечення додаткових фінансових гарантій для медичних працівників. Мінімальна зарплата лікаря на рівні 20 тис. грн – це вагомий результат для нашої країни. Завдяки рекордному бюджету НСЗУ буде підвищено фінансування лікарень, що дасть можливість також оновлювати та модернізувати медустанови», – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
лучанка Показати IP 12 Січня 2022 17:00
І що, тепер від "подяки" будуть відмовлятися? Не думаю. Там хоч 100 тисяч дай , не допоможе. Не хочу ображати всіх медпрацівників, але за рідкісним винятком, це дійсно так. Та і професіоналізму часто бракує.Така вона, наша медицина.
Українець. Показати IP 12 Січня 2022 17:26
А у «КЗ ТМО Луцька міська клінічна лікарня» яку заробітну плату зроблять керівники? Під шумок ще «собі нехай підвищать», ато 180 тисяч гривень в місяць з премією якось «недостатньо»… Знущаються вже як тільки можуть, цинізм, де контролюючі органи? Чому така розбіжність між заробітною платою персоналу і керівництва закладу?
дідо Показати IP 12 Січня 2022 17:52
Весь цей піар перенесуть на плачі пацієнтів та платників податків.
123 Показати IP 12 Січня 2022 18:26
В направленні на операція пише, що вона проводиться за державні кошти, але зразу ж повідомили що повинні мати із собою біля 20 тисяч грн. щоб роздати тим, хто буде приймати участь в проведенні операції. Ось і безплатно! Ще чого ніхто не звільнився з лікарів та не поїхав до Польщі щоб прокормити свою родину.
Олена Показати IP 12 Січня 2022 20:38
Ще, Слава Богу, відкриті усі медичні університети Любий із вас може вступати, вчитися 8-9 років і одержувати 20 тис. Станете професіоналом, піднімете нашу медицину на вищий рівень.
лучанка до Олена Показати IP 12 Січня 2022 21:32
Якщо у вас така важка,малооплачувана і невдячна робота, то чому не шукаєте іншої, не йдете в приватні клініки,не відкриваєте свій кабінет, якщо ви лікар з головою? І чому платите немалі хабарі, щоб влаштуватись на роботу, де така "мізерна" зарплата? P.S. Кількість років, витрачених на "навчання", не означає, що ви чомусь навчилися.
Олесь до Олена Показати IP 12 Січня 2022 22:21
Кожен повинен бути на своему місці , . Розмова про те що підвищивши Вам шановні медики ми прості українці будемо платити податки а значить у нас уже небуде чого скоро і поїсти поки всім бюджетникам підніматимуть зарплати . Деж та страхова медицина, де ж ті багатообіцяючі державні програми по оздоровленню ...все пішло на зарплати лікарів . Пробачте за нескромність але хабарі в медзакладах уже теж задрали ...коли вже у Вас появиться совість небрати а дійсно лікувати .. Або давайте зробимо платну медицину , ато Ваше навчання по 8 років щось недуже ефективне для людей виходить .
Реалісткиня до Олена Показати IP 13 Січня 2022 05:11
Вже і Сирія не визнає наших дипломів... Побачили, які "спєци ' виходять з наших вішів.
Луч... Показати IP 12 Січня 2022 22:58
Так хабарі беруть, і не маленькі , але це дуже малий процент " обраних лікарів" а решта працівників цієї галузі, молоді фельдшери, медсестри, працівники швидкої, мали злиденні зарплати ,( якщо чиста зарплата ) то на руки менше мінімалки. То нарешті вони можливо зможуть трішки відчути себе людьми. Якщо влада на місцях не буде по своєму розприділяти ці кошти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus