USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Понад 2 місяці без зарплати: віддалена лікарня на Волині, яку хочуть закрити, продовжує працювати

11 Грудня 2020 08:00
Лікарня у селі Самари Ратнівського району, фінансування якої від 1 жовтня припинила Національна служба здоров’я України, продовжує працювати й приймати пацієнтів.

Про це розповів Суспільному директор медзакладу Михайло Яворський.

У лікарні 19 працівників. Понад два місяці вони працюють без зарплати.

Лікарня розташована за кілометр від кордону з Білоруссю. Медзаклад розрахований на 15 ліжкомісць. Нині там лікують десятьох місцевих жителів. Зі слів головного лікаря, до найближчого медзакладу 30 кілометрів. «Люди, які на хуторах живуть, їхні діти усі в Білорусії, вони не можуть зараз приїхати у зв’язку з політичною ситуацією та пандемією. Ці люди лишилися сам на сам», – каже Михайло Яворський.

Згідно з договором із Національною службою здоров’я, лікарня надає терапевтичні послуги у стаціонарі дорослим та дітям без надання хірургічної допомоги. Виконати усіх умов НСЗУ лікарня не може. Бракує апарату ШВЛ, кисневих концентраторів, рентгену та УЗД.

Директорка Західного департаменту Національної служби здоров’я України Мар’яна Возниця телефоном розповіла, що лікарні, які до 1 жовтня не виконали вимоги, залишились без державних субвенцій, далі їх може утримувати громада.

За коментарем Суспільне звернулося до голови місцевої ОТГ. Зі слів Миколи Маргеса, у громаді нині немає грошей, щоб виплатити медикам зарплатню. Бюджет ОТГ оплачує лише комунальні послуги лікарні. На фінансування медзакладу потрібно близько 2 мільйонів на рік.

Директор лікарні Михайло Яворський розповів: колектив звернувся до міністра охорони здоров’я із проханням не закривати заклад. Поки чекають відповіді, продовжать приймати пацієнтів.
Як повідомлялося раніше, у селі Самари Ратнівського району, яке знаходиться під самісіньким білоруським кордоном хочуть закрити єдину здравницю, де лікуються в межах 70 кілометрів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 11 Грудня 2020 08:21
Ліс рубають,на заробітки їздять, а платити за лікарню не хочуть.
Сусід Показати IP 11 Грудня 2020 11:59
Доведуть людей...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus