USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кабмін вділить мільярди гривень на волинські дороги?

5 Травня 2009 18:43
У проекті протоколу намірів щодо укладення Угоди регіонального розвитку Волинської області передбачається, що більшість фінансів підуть на заходи з розбудови транспортної інфраструктури. Про це під час спільного засідання постійної комісії облради з питань паливно-енергетичного комплексу та енергозберігаючих технологій і постійної комісії облради з питань промисловості, транспорту та зв’язку розповіла заступник начальника головного управління економіки Волинської ОДА Галина Дика, – повідомляє 5 травня репортер «Волинських Новин».
 
На початку засідання комісій відзвітувався за свою роботу з березня 2008-го по березень 2009-го голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк. Він висловив вдячність головам, їхнім заступникам, секретарям та членам профільних депутатських комісій за їх роботу. Крім того, пан Грицюк позитивно охарактеризував роботу керівників фракцій. Голова облради з хорошої сторони охарактеризував роботу постійної комісії з питань промисловості, транспорту та зв’язку, зокрема у питаннях відшкодування витрат за пільгові перевезення пасажирів та щодо організації освітлення у населених пунктах. Анатолій Грицюк і відзначив, що депутатська комісія з питань паливно-енергетичного комплексу та енергозберігаючих технологій вирішувала проблеми впровадження альтернативних джерел енергії у області.
 
Самих депутатів, присутніх на засіданні, зацікавили питання організації оптового ринку сільськогосподарської продукції на Волині, підтримки інтернатних установ та одноосібних селянських господарств. Інформацію, яку надав пан Грицюк, депутати взяли до відома.
 
Заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації Галина Дика у своєму виступі охарактеризувала стан виконання Програми економічного та соціального розвитку області за 2008 рік та за перший квартал 2009-го. Крім того, посадовець доповіла про формування спільних заходів до протоколу намірів щодо укладення Угоди регіонального розвитку між Волинською облрадою і Кабінетом Міністрів.
 
За словами Галини Дикої, проект протоколу намірів передбачає 6 пріоритетних напрямків, а саме розбудову транспортної інфраструктури, розвиток транскордонного співробітництва та прикордонної інфраструктури, розвиток туристично-рекреаційного потенціалу, створення ефективної системи охорони навколишнього природного середовища, розвиток високотехнологічного агропромислового виробництва, впровадження енергозберігаючих та ресурсозберігаючих технологій. Проект протоколу наразі перебуває у Кабінеті міністрів, який має до 20 травня підготувати свої пропозиції щодо тексту. Всього на фінансування заходів, які планують здійснювати у рамках Угоди, має піти 2 мільярди 739 мільйонів гривень. З цієї суми 71% - кошти державного бюджету, 15% - кошти місцевих бюджетів Волині і 14% - інші кошти. Найбільше грошей, як розповіла пані Дика, підуть на розбудову автодоріг - 2,6 мільярдів гривень.
 
Заступник голови Волинської обласної ради Борис Загрева вважає, що у проект переліку заходів, передбачених Угодою, слід включити більше тих, що стосуються доріг місцевого значення. Пан Загрева закликав депутатів подати відповідні пропозиції у тижневий термін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus