USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ті, хто піднімає волинський спорт, готові піднімати волинський край*

22 Жовтня 2015 11:35
Волинь завдяки географічному розташуванню, працьовитості людей, близькості до кордону має усі перспективи стати прекрасним та багатим краєм. Окрім цього, область має високі шанси для розвитку спортивної галузі, піднімати професійний рівень власних спортсменів та виховувати нових.

Любешівський район, прикордонний та перспективний, залишається практично без уваги обласної влади, - вважають місцеві мешканці та сподіваються, що їхні інтереси в обласній раді відстоюватимуть саме їхні земляки, які знають проблеми краю «зсередини».

Такими людьми, які готові взяти на себе цю відповідальність і активно сприяти вирішенню проблем краян, маючи в руках важелі впливу в облраді, є, зокрема, керівник Любешівської ДЮСШ Валентина Борисюк та президент молодіжного спортивно-оздоровчого клубу «Скіф» Микола Бущук. В обох за плечима – досвід депутатства в районній раді. Зараз вони балотуються у депутати Волинської обласної ради від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» від Любешівського району (Микола Бущук - по округу №24, Валентина Борисюк - по округу №25).

Своєю чергою, очільник Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк вважає, що не має права стояти осторонь, коли може юдям в чомусь допомогти, щось зробити для блага інших. Реалізовуючи маштабні проекти з легкої атлетики і спорту в цілому, він прийняв рішення балотуватися у депутати Волинської обласної ради від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП». Він - у списках кандидатів від Ковельського району (округ №18).

Про те, які цілі ставлять перед собою ці троє кандидатів у депутати облради, чому їм болить душа за волинський спорт, за добробут наших селян-трудівників - далі в інтерв'ю.

ВОЛОДИМИР РУДЮК

Здорова нація - запорука успішної держави!



Президент Федерації легкої атлетики Волинської області, Заслужений тренер України, майстер спорту, чемпіон України з легкої атлетики Володимир Рудюк народився на Ковельщині у селі Ломачанка, після закінчення школи навчався у Луцькому педагогічному училищі де й зробив «свої перші кроки в спорті».

Вищу освіту (диплом з відзнакою) отримав у Національному університеті фізичного виховання і спорту України у Києві, де чітко зрозумів, що хоче пов’язати своє життя зі спортом. За роки навчання став майстром спорту, неодноразово виступав на міжнародних змаганнях у складі збірної України. Молодому талановитому спортсмену робили цікаві перспективні пропозиції виступати за той чи інший спортивний клуб. Однак Володимир Рудюк завжди вважав себе патріотом малої Батьківщини, тому повернувся на Волинь і почав працювати на посаді тренера-викладача з легкої атлетики у новоствореній

Волинській обласній школі вищої спортивної майстерності. Серед його вихованців чимало майстрів спорту міжнародного класу, майстрів спорту, чемпіонів та призерів України та Європи, а також учасник Олімпійських Ігор в Лондоні з марафону Віталій Шафар.

- Чому Ви, президент Федерації легкої атлетики Волинської області, йдете зараз у політику?

- Не так давно мені сказали таку фразу: «Якщо можеш людям в чомусь допомогти, щось зробити для блага інших і не робиш, то це гріх…» На даний час, працюючи в сильній команді патріотів Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», ми вже реалізовуємо соціальні проекти, в тому числі і в сфері спорту, навіть у цей непростий час для нашої країни час. Багато уже зроблено: популяризація спорту різко зростає, у Луцьку та в області будуються сучасні, європейських зразків спортивні майданчики, легкоатлетичні комплекси. Маючи більше повноважень в органах місцевої державної влади ми зможемо швидше реалізовувати ці соціальні проекти, які потрібні нашим людям вже сьогодні. Дітям подобається спорт. Займаючись будь-яким видом, розумієш, що кожна справа потребує багато сил, наполегливості, щоб досягнути мети, потрібно працювати і не здаватися. Вони навчаються тим якостям, які дуже потрібні у подальшому житті.

- Нещодавно був підписаний меморандум щодо розвитку всеукраїнського спорту, зокрема легкої атлетики, де одне з положень - реконструкція луцького стадіону «Авангард». Завдяки фінансовій підтримці Фонду «Новий Луцьк» та його засновнику Ігорю Палиці на сьогодні ми маємо сучасний легкоатлетичний комплекс, що відповідає міжнародним стандартам. Ваші враження від цього проекту?

- До цього ми йшли довго – всі роки незалежності України. Завдяки Фонду, усім небайдужим людям, Луцьк став одним із центрів легкої атлетики в Україні. За кошти Фонду стадіон «Авангард» перетворився на легкоатлетичну споруду міжнародного класу. Таким чином, це вкладення на покоління вперед, яке працюватиме на розвиток Луцька. Ще один момент, який мене приємно вражає у Фонді, це те, з якою віддачею та підходом працюють там люди, всі проекти досконало вивчаються, вирішуються швидко і якісно. Реконструкція легкоатлетичного комплексу – це лише один із пунктів Меморандуму. Програма цього проекту передбачає масове залучення молоді до занять спортом, підготовку волинських спортсменів до змагань найвищого рівня, проведення національних чемпіонатів, міжнародних змагань, підготовку збірних команд України.

- Більшість депутатів після виборів просто зникають «з поля зору» їхніх виборців, залишаючи людей знову ні з чим. Чи будете Ви «відкритим» депутатом, чи зможуть з Вами спілкуватися Ваші виборці і після закінчення виборів?

- На Ковельщині моя домівка, там живуть мої рідні. Я точно не хочу приїжджати у рідне село і червоніти за те, що не виправдав надії людей. Тому, якщо йду у депутати, вважаю справою честі гідно представляти інтереси громади, покращити у міру можливостей життя простих людей. Не йду у депутати заради мандату чи власної вигоди. У мене є справа, яка дає все, що потрібно звичайній людині. Просто душа болить за наш волинський спорт та за волинські села, райони. Адже люди сподівалися на те, що після Революції гідності усе зміниться на краще. Тому я підтримую думку члена політради УКРОПу Ігоря Петровича Палиці, що зараз не можна розпалювати ворожнечу, виходити на мітинги – Україна зараз як порохова бочка.

Я думаю, кожен погодиться з тим, щоб щось змінити потрібно почати з себе… Кожен народ відрізняється традиціями і досягненнями, давайте почнемо з себе, зробимо умови для кращого розвитку і життя нас і наших дітей.

ВАЛЕНТИНА БОРИСЮК

«Йду в обласну раду, тому що в мене вірять люди»

Валентина Іванівна - майстер спорту та перша чемпіонка-рекордсменка Радянського Союзу зі спортивної ходьби. А на останньому командному чемпіонаті України серед 45-ти українських ДЮСШ Любешівська спортивна школа під керівництвом Валентини Іванівни стала найкращою.

- Валентино Іванівно, як Ви прийшли у спорт?

- Спочатку почала активно бігати на лижах для власного здоров`я, згодом брала участь у районних змаганнях. Згодом змогла проявити себе у ковзанярському спорті, зайнявши четверте місце у своїй віковий групі на Чемпіонаті Радянського Союзу. Після школи потрапила у легку атлетику. Додався ще парашутний спорт і стрільба з пістолета та гвинтівки.

Я відчула в собі бажання не просто займатися спортом, а тренувати обдарованих дітей. Закінчила Волинський державний університет імені Лесі Українки і, отримавши диплом вчителя фізкультури, поїхала вчителювати у село Залаззя Любешівського району.

Тепер можу пишатися своїми вихованцями: чемпіонами України, учасниками Чемпіонатів Європи та світу. Зокрема, Ольгою Лук’янчук, Ніною Ковальчук, Ольгою Процик, Олександром Романюком та іншими. Так, моя учениця Валентина Савчук? на Олімпійських Іграх у Сіднеї була 12-ою. А мій син - 25-разовий чемпіон України з бігу на 1500 та 3000 метрів.

У селах є чимало талановитих дітей, але їх потрібно знайти, і їм потрібно допомогти розкрити свої таланти.

- Які цілі ставите перед собою у політиці?

- Досвід депутатства у мене є - я депутат трьох каденцій Любешівської районної ради. Але йти в обласну раду мене вмовили ті люди, із якими я спілкуюсь щодня. Поки доїду на рейсовому автобусі із Залаззя до Любешова, дізнаюсь, у кого які проблеми: кому земельну ділянку потрібно, кому допомогти документи на субсидію зібрати, кому добитися освітлення в селі, а кому зібрати кошти на операцію.

Якщо говорити про проблеми району в цілому, то насамперед це - погані дороги.

У селі Гірки, в Щитині вкрай потрібно добудувати загальноосвітні школи, в селі Залаззя треба добудувати дитячий садочок, в Бірках потрібен ремонт спортивного залу.

По-друге, потрібно підтримувати місцевого виробника, аби податки, які він сплачує, залишалися у районі, а по-третє, не можна розбазарювати землю, як в нас зараз роблять.

- Ви йдете у депутати від «Українського обєднання патріотів - УКРОП». Питання правомірне: чому?

- Тому що поважаю і вірю Волинському лідеру цієї партії Ігорю Палиці. У нас зараз і стадіон відбудований, і спортивний майданчик будується. А коли я побачила, як у Луцьку діти різного віку займаються на спортивних майданчиках від Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» воркаутом, то зрозуміла, що це щось абсолютно нове, і дуже потрібне. Це ж і діти можуть займатися, і люди середнього віку, і навіть пенсіонери. А на представленні кандидатів у депутати від УКРОПу я почула думку Ігоря Петровича, яка повністю збігається з моїми власними переконаннями: «Ми маємо побудувати Європу на Волині». Тому я всіляко підтримую УКРОП і сподіваюсь, що ми переможемо!

До слова, у північних районах краю команда Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» разом із однодумцями – представниками «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» та Федерацією легкої атлетики у Волинській області облаштовує нові спортивні об’єкти.

БУЩУК МИКОЛА ВАСИЛЬОВИЧ

«Майбутнє нашої держави я бачу саме в дітях»

Цілеспрямований та виважений житель Любешівщини Микола Бущук має за плечима дві вищих освіти - ВДУ імені Лесі Українки, за спеціальністю «математика», та Інститут післядипломної освіти Тернопільської академії народного господарства за спеціальністю «фінанси». Робота у декількох банківських структурах - частина його трудового життя. Згодом він ініціював створення молодіжного спортивно-оздоровчого клубу «Скіф», і зараз є його президентом. У два спортивні зали – боксерський та тренажерний – залюбки приходить молодь Любешова, діти різного віку, для яких заняття на тренажерах повністю безкоштовне.

«Я бачу майбутнє нашої держави саме в дітях, в яких потрібно виховувати порядність, людяність, терпимість», - каже він.

- Миколо Васильовичу, Ви далеко не один рік займаєтесь громадською діяльністю, чому зараз вирішили стати депутатом?

- Хочу розібратися, яким є наповнення бюджету міста, чому надходження та розподіл грошей відбувається далеко не прозоро, чому районам виділяються мізерні кошти на розвиток, чому Любешівський район, прикордонний та перспективний, залишається практично без уваги обласної влади. Так, Любещівщина на 95% дотаційна. Але ми маємо потенціал, який не використовується навіть на 20%. Десятки районних чиновників, які отримують зарплату, практично ніяк не працюють над розвитком району.

- В чому бачите перспективи розвитку Любешівщини?

- Раніше лише в одному селі Любешівщини працювало до 40 пилорам, зараз усі - закриті. Чому заготівельникам лісу, власникам пилорам не створили умов, аби вони могли працювати чесно?

Те саме стосується видобутку бурштину, неконтрольованість видобутку якого призвела до тих негативних наслідків, про які говорила уся Україна. Чому тоді не створювати підприємства, які будуть видобувати бурштин, але чесно і прозоро?

Крім того, відчутно збільшився потік туристів на Волинь. Якби обласна влада попрацювала над покращенням інфраструктури поліських районів, то люди би вже самі створювали рекреаційні зони, розвивали «зелений туризм».

- Ви балотуєтесь від партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП». Чому?

- Тому що я дотримуюсь тієї ж думки, що і член політради УКРОПу, перший кандидат у депутати до Волинської обласної та Луцької міської рад Ігор Палиця: нам не потрібно проситися ні в які союзи, а працювати над тим, аби Україна позиціонувала себе з кращої сторони, і її запрошували приєднатися до союзу сильних і успішних держав. Упевнений, що Україна при розумній та принциповій владі вже давно б увійшла в трійку лідерів найсильніших європейських держав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus