USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кандидати на луцького мера-2006: вони йдуть

23 Листопада 2009 08:09
У травні 2010 року Луцьк вибиратиме нового міського голову. Під час минулої кампанії у 2006 році балотувалися на крісло міського голови 14 претендентів. «Чи виставлятимете ви свою кандидатуру на посаду луцького міського голови у 2010 році?» - запиталися «Волинські новини» в учасників тодішніх мерських перегонів.
Вони пробуватимуть ще
Підтвердив своє бажання брати участь у виборах директор Волинського обласного управління у справах захисту справ споживачів Геннадій Кожевніков: «Обов’язково буду балотуватися на посаду міського голови. Тому що я лучанин і не можу дивитися, як варяги приїжджають в Луцьк і створюють безлад. Після Антона Федоровича (Антон Кривицький – луцький міський голова у 1994-2006 роках - «ВН») Луцьк мав 9 мільйонів гривень зовнішнього боргу. Тепер, я думаю, що близько 200 мільйонів».
Кожевніков не планує йти на вибори від якоїсь політичної сили, так як «такі кандидати мають занадто багато зобов’язань перед тим, хто їх фінансує. А тому вони надалі працюють на інтереси цієї політичної сили, а не міста». З 1 грудня 2009 року, Геннадій Кожевніков планує вивчати громадську думку лучан шляхом соціологічного опитування, аби зрозуміти чого саме хочуть міщани і, судячи з результатів, будувати плани власної виборчої кампанії.
Не пропустить нагоди взяти участь у політичній боротьбі і бізнесмен Олександр Главацький. Підприємець прагне на цій посаді «зробити благо для лучан, подолати корупцію, підтримати малий та середній бізнес». Як і Кожевніков, Главацький буде самовисуванцем, тому що в протилежному випадку «дії мера диктуватиме та політична сила, яка його підтримала. Адже вона вбила в нього гроші і мусить їх відбити». Підприємець прогнозує надзвичайно «брудну та жорстку передвиборчу кампанію».

Дізнатися думку нинішнього міського голови Богдана Шиби, не зважаючи на неодноразові телефонні дзвінки, репортеру «ВН» не вдалося. Проте, в інтерв’ю газеті «Сім’я і дім» нинішній голова заявив: «За ці роки я багато зробив у місті, ще чимало запланував. Тому не можу собі дозволити кинути справу на півдорозі. Я по-філософськи ставлюся до виборів. Упевнений, що лучани виберуть найдостойнішого».
Ще один кандидат-2006 - Микола Кучеренко, - який очолює головне управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської ОДА повідомив, що нині перебуває «у відпустці на курорті» і просив не турбувати його.
Проте, нагадаємо, що голова Волинської обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Грицюк у чат-конференції на «ВН» повідомив, що Микола Кучеренко – один із трьох можливих претендентів на пост міського голови від ВО «Батьківщина».  Тому \"ВН\" зараховують його у список кандидатів 2006 року, які планують балотуватися на пост мера Луцька у 2010 році.

Вони думають
 «Я не кажу вам «так», проте не кажу вам «ні» - сказав лікар-ординатор Волинської обласної клінічної лікарні Володимир Литвинюк на запитання щодо його участі у гонці за мерське крісло. «У мене ще є час подумати чи буду я брати участь у виборах. На момент старту кампанії я зможу сказати остаточну відповідь» - прокоментував Литвинюк. Єдиний в чому впевнений лікар – це те, що його буде підтримувати певна політична сила, назву якої він не повідомляє. Але балотуватися Литвинюк все-таки планує шляхом самовисування.
А от генеральний директор ВОДП ДАК «Хліб України» Володимир Жгутов дасть остаточну відповідь лише, подивившись список кандидатів на пост міського голови. Жгутов додав, що «не такого вибору лучан, який був зроблений у 2006 очікував... А можна ж було щось зробити для міста». І доповнив, що його остаточна відповідь залежатиме і від результатів президентських виборів.

Дочекається результатів гонки на пост глави держави, а також остаточних змін виборчого законодавства і Святослав Кравчук. Заступник  голови Волинської облдержадміністрації повідомив, що планів балотуватися на посаду мера Луцька поки що не має і навіть не розглядав це питання. Адже занятий тими проблемами, які покладені на нього, як на заступника голови ВОДА.
Антон Кривицький, який зараз працює начальником головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства ВОДА, вважає, що ще зарано говорити про його кандидатуру на посаду міського голови у вибори 2010. Але додає, що однозначно команда очільників міста повинна бути сильніша, ніж та, яка є зараз. І зізнається, що «сам сили ще має».

Партійно дисциплінований Євген Мельник повідомив, що прийме будь-яке рішення партії «Свобода», до якої він належить. «Якщо конференція партії дасть згоду на мою кандидатуру до мерських виборів – я буду не проти. Але, у нас є багато достойних кандидатів. Наразі ми це питання не розглядали. Я більше займаюся президентською кампанією, представляючи на Волині інтереси Олега Тягнибока» - розповів Мельник.

З меценатом та бізнесменом Олегом Чернецьким особисто поспілкуватися «ВН» не вдалося. Проте, його довірена особа, президент «Волинського обласного благодійного фонду Олега Чернецького» Михайло Щур сказав, що Олег Чернецький «швидше буде брати участь, аніж ні, так як бізнесмен має великий досвід господарника і громадської діяльності». За словами Михайла Щура, Чернецький знає проблеми Луцька, і знає варіанти виходу з них. «Це не просто амбіції чи бажання. Олег Чернецький має напрацювання і готовий їх реалізувати» - повідомив Щур. І зазначив, що не виключає можливість підтримки Чернецького певною політичною силою.  
 

Вони не хочуть
Луцький адвокат Олег Максимович брати участь у виборах на пост міського голови не буде. Бо не думає, що «зможе запропонувати щось краще, ніж та влада, яка є сьогодні. Мене влаштовує та особа, яка сьогодні очолює місто» — прокоментував Максимович. Більше того, адвокат підтвердив, що підтримуватиме нинішнього міського голову у виборчій гонці.
«На 95 %» відмовився в участі на пост міського голови бізнесмен Олександр Гіль. Він повідомив, що немає достатніх фінансових активів, аби брати участь у гонці.

Генеральний директор приватної фірми «Антон» Олег Бойко відступився від участі в виборах на пост мера міста ще категоричні – «на 98%». «У виборах занадто багато бруду. Не хочу бути разом з ними поруч» ­­- сказав Бойко.

З кандидатом на крісло мера 2006 року Інною Рейкіною «ВН» не вдалося зв’язатися. Її колишні телефони не відповідають. А офіційний сайт Рейкіної, за повідомленням компанії «Візор», яка його реєструвала, відключений за несплату хостингу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Олександр Показати IP 23 Листопада 2009 08:56
Слабенька дешевенька статейка. А де ж інформація про Козюру [вирізано]? І про інше [вирізано]? А Кривицький на сьогоднішній день - не актуально, він вже свої вибори один раз програв...
Свой Показати IP 23 Листопада 2009 09:28
Рейкиной с тремя (теперь) детьми больше нечем заниматься ))) статейка не слабая: обзор тех, кто баллотировался в прошлый раз, а не тех, кто рвется теперь. Усе нормально
VSC Показати IP 23 Листопада 2009 09:57
Клоуны идут, клоуны думают, клоуны попробуют, клоуны не хотят. Клоуны себя уже показали, а более серьезных кандидатур нет???
Юка Показати IP 23 Листопада 2009 13:58
деякі з кандидатів настільки амбітні й засліплені жагою влади, що не розуміють свого приречення на поразку. виставляють себе на посміховисько.
Dmytro Показати IP 23 Листопада 2009 15:50
Якби вибори відбувались завтра( і були б лише ці кандидати), я б проголосував би за Чернецького, єдина людина, яка справляє на мене позитивне враження!
seal Показати IP 24 Листопада 2009 22:48
Ну без Главацького вибори мера не вибори! А, взагалі, невже більшість з вищеперерахованих осіб на щось сподіваються. Хоча, будь-які вибори - це чергова нагода заявити про своє існування.
Дед Показати IP 25 Листопада 2009 17:12
Я когда с ГПЗ пешим добирался без тролейбуса и маршрутки, то не раз Кривицкого вспомнил, тот хоть и крал но транспорт у него ходил четко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus