USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Карантин може спричинити економічний колапс, якого ще не було у світі

22 Березня 2020 09:00
Загальний карантин у всьому світі може виявитися у перспективі більш небезпечним, ніж вільне поширення коронавируса SARS-CoV-2.

Відповідну думку висловив в колонці для Stat професор медицини Стенфордського університету Джон Іоаннідіс, назвавши те, що відбувається ірраціональним, пише Страна.

Вчений вказує на те, що спроби згладити криву поширення коронавируса за допомогою жорстких заходів, таких як введення загального карантину в різних країнах, призводять до перевантаження системи охорони здоров’я на тривалий термін, в той час як у випадку вільного поширення вірусу настає «гостра фаза», в під час якої медичні установи завантажені на більш короткий період часу.

На його думку, у суспільства немає рішення щодо того, як довго країни можуть тримати людей в карантині без серйозних наслідків для економіки, суспільства і психічного здоров’я людей. Політики не можуть визначити, чи принесуть ці обмеження в підсумку більше користі чи шкоди.

Іоаннідіс також пише, що коефіцієнт смертності ще невідомий остаточно в зв’язку з неможливістю протестувати все населення Землі. Так, розкид в цьому показнику в загальній популяції США коливається від 0,05 до 1 відсотка, що можна порівняти зі смертністю від сезонного грипу. «Якщо це дійсно так, то блокування світу з потенційно величезними соціальними і фінансовими наслідками може бути абсолютно ірраціональним», – сказав на завершення професор.

Як йдеться в статті The Wall Street Journal, карантин, оголошений урядом США в рамках боротьби з поширенням коронавируса Covid-19 в країні, провокує справжній економічний колапс.

На думку авторів, якщо карантин затягнеться довше, ніж на один-два тижні, то мільйони людей втратять роботу. Журналісти вважають, що чиновники повинні почати коригувати свою антивірусну стратегію вже зараз, щоб уникнути економічного спаду, який не має аналогів в американській історії.

Однак карантин, який розгортається в США приніс і певну користь.

«Попередження про небезпеку зібрань понад 10 осіб та обмеження доступу в будинки престарілих вже врятували життя. Громадськість отримала найважливіше: освіту в області гігієни і профілактики захворювань. Якщо пощастить, така зміна поведінки зменшить поширення коронавируса настільки, що наші лікарні не будуть перевантажені пацієнтами», – пишуть автори статті.

Проте, вартість цього карантину зростає з кожною годиною, і при цьому не маються на увазі федеральні витрати. Відзначається, що «цунамі економічного руйнування» призведе до того, що десятки мільйонів людей втратять свої робочі місця, оскільки торгівля і виробництво просто припиняться. Багато великих компаній можуть витримати лише кілька тижнів без доходу, але це не відноситься до мільйонів малих і середніх бізнесів.

Нагадаємо, що в неділю, 22 березня, Нью-Йорк закривається на карантин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Степан (Крымчанин) Показати IP 22 Березня 2020 09:24
Соединенные Штаты вышли на третье место в мире после Китая и Италии по количеству подтвержденных случаев коронавирусной инфекции, их уже 25,5 тысячи, а погибших более 300. Об этом рассказал американский Университет Джонса Хопкинса
Лучанин до Степан (Крымчанин) Показати IP 22 Березня 2020 10:43
А ну брись за парєбрік! Краще лови камні с нєба крисчанин.
Українець до Лучанин Показати IP 22 Березня 2020 14:43
Через таких тупоголових , як ти ,ми точно не повернемо Крим чи Донбас . І якщо ти , селюк , забув, то це пише людина з території України, яка тимчасово окупована! А спеціальним органам треба зацікавитися твоїм IP за розпалювання ворожнечі всередині держави по етнічним , релігійним чи іншим признакам.
Кулемет до Степан (Крымчанин) Показати IP 22 Березня 2020 12:11
Крымчанин вірно все каже. Ви мінусуєте повідомлення лише із-за того, що на російській мові? Тоді лікуйте голову. Не вірите- дивіться статистику по всьому світу https://www.youtube.com/watch?v=qgylp3Td1Bw&fbclid=IwAR3oa-zZcrWhXyYHJQ33g3lx7Hc5pVk8OEZAKc-NSw6tunBWGdopsz2uBdI.
Олександр Показати IP 22 Березня 2020 09:53
Цікава теорія з обмеженим карантином та вільним розповсюдженням вірусу, але спробуйти її може перш на РФ.
123 Показати IP 22 Березня 2020 10:13
То не той розумник дораджав Борисові Джонсону ?
До ворожки не ходжу Показати IP 22 Березня 2020 10:24
Якби Україна з січня протестувала хоча б 10% населення, то зайняла б перше місце у світі по захворюваності
Lutsk_12 Показати IP 22 Березня 2020 10:55
в США 327 млн населення, ви це не брали до уваги? найбільша проблема зараз в Швейцарію відношення хворих до населення
Степан (Крымчанин) Показати IP 22 Березня 2020 12:20
В Италию, по просьбе правительства, Россия направила военных врачей, для оказания помощи населению.
лучанка до Степан (Крымчанин) Показати IP 22 Березня 2020 13:01
А ви чому ще не там? Поїдьте, і розкажете нам прямо з епіцентра подій.
Степан (Крымчанин) до лучанка Показати IP 22 Березня 2020 14:42
Группа тележурналистов вылетела с аэродрома Чкаловский. Но, к сожалению, на Украине информ блокада.
лучанка до Степан (Крымчанин) Показати IP 22 Березня 2020 17:00
Я вам пропонувала поїхати, особисто вам . От і прорвали б " українську інформблокаду". Якщо вижили б, звичайно. Ми повіримо лише вашому репортажу.
Степан (Крымчанин) до лучанка Показати IP 22 Березня 2020 17:53
Насколько я знаю, в Луцке достаточно много женщин работают в Италии домохозяйками, сиделками у пожилых, состоятельных итальянцев. Думаю, что уровень доверия к их рассказам будет значительно выше чем к моему непрофессиональному репортажу, ведь я не журналист
К.лучанин до Степан (Крымчанин) Показати IP 23 Березня 2020 11:30
Степане, твоя інфа співпадає з моєю. Нехай ти не журналіст( і не обовязково ним бути! ), тому що так звані журналісти -"профі" часто дають фейки і я це бачу. І якщо ти людина з розумом , то не дасиш принижувати себе через цю брехливу інфу! Успіхів тобі і здоровя!
Отакої Показати IP 22 Березня 2020 12:39
Колапс вже давно в головах.Бо людина вже давно не сапієнс,вона просто хомо,на жаль.
читач Показати IP 22 Березня 2020 12:57
Та "Страна" тільки і вишукує повідомлення і статейкі, щоб паніку сіяти!!! Такі недоЗМІ як вони одними з перших ізолювати треба!!!
Здоровий глузд Показати IP 24 Березня 2020 09:23
Люди перестали бути людьми, а ми дивуємось природнім катаклізмам і хворобам які відбуваються в світі. Земля хоче очиститись від бруду. Люди перестаньте сіяти ворожнечу, ненависть і ділити людей за національними, мовними та іншими ознаками ! Хвороба і смерть не питає хто якою мовою розмовляє і якої він національності, а земля всіх приймає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus