USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Катастрофа Boeing 777: встановили причетних до транспортування «Бука»

8 Жовтня 2015 15:30
Експертно-журналістська група Bellingcat, що спеціалізується на проведенні розслідувань за відкритими джерелами, опублікувала свій остаточний звіт з розслідування катастрофи рейсу MH17 на Донбасі, - інформує УНІАН.

У ньому об'єднані дані, зібрані групою протягом року після катастрофи літака «Малазійських авіаліній» під Донецьком, передає "Дождь" з посиланням на доповідь Bellingcat.

У доповіді Bellingcat йдеться, що 17 липня 2014 року установка «Бук» була перевезена на вантажівці з Донецька в Сніжне, а потім своїм ходом вирушила на південь від Сніжного. Звідти, йдеться в доповіді, близько 16:20 за місцевим часом була запущена ракета, що збила літак «Малайзійських авіаліній».

Автори доповіді запевняють, що помічений у районі Сніжного «Бук» — російського походження. Згідно з висновками Bellingcat, комплекс, численні фотографії якого були зроблені на території України, перебував до цього в складі 53-ої зенітно-ракетної бригади, яка дислокується неподалік від Курська.

У доповіді установка умовно названа «Бук 3х2» — за написом на правому борту. Згідно з даними Bellingcat, схожа на «Бук 3х2» машина була в складі військового конвою, що прямував з Курська в Міллерове (Ростовська область) у червні 2014 року.

Як докази ідентичності «Бука», поміченого в районі Сніжного 17 липня 2014 року і установки цього ж типу, сфотографованої на території Росії в червні, наводяться кілька фотографій.

На знімках з Росії (праворуч) і України (ліворуч), геолокацію яких вдалося підтвердити Bellingcat, на «Буку 3х2» видно схожі навантажувальні маркування, збережені елементи номера і білу фарбу на щитку гусениці в одних і тих же місцях.


«У ході вивчення командою Bellingcat безлічі спостережень «Буків» стало ясно, що гумові щитки над гусеницями «Буків» з часом ушкоджуються, і ці пошкодження створюють унікальний відбиток пальців», який дозволяє зіставити «Буки» на різних фотографіях. У випадку з Буком «3х2» і фотографією «Бука» Paris Match у Донецьку щитки гусениць були практично ідентичні», - йдеться у доповіді.



У Bellingcat також стверджують, що їм вдалося встановити особи чотирьох осіб, які могли вести машину, яка транспортувала Бук «3х2». Інформацію, опубліковану на сайті експертно-журналістської групи, а також ще не опубліковані дані Bellingcat передав Міжнародній слідчій групі, що розслідує катастрофу MH17.

Зазначимо, що 13 жовтня Рада безпеки Нідерландів повинна буде опублікувати доповідь щодо технічних причин катастрофи «Боїнга». Остаточний звіт Міжнародна слідча група покаже у кінці 2015 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2015 18:24
"установка «Бук» була перевезена на вантажівці" - яка марка вантаживці спроможна перевезти "Бук" (не транспортувати на причепі, а перевезти (в кузові))? І навіщо перевозити, якщо ця установка може рухатись своїм ходом?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus