USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Катастрофічний стан рожищенської «комуналки» виправлять міжнародні проекти?

16 Червня 2009 11:00
Стан підприємства житлово-комунального господарства у Рожищі є проблемним. Про це під час наради голови Волинської облдержадміністрації Миколи Романюка з адміністративно-господарським активом району розповів голова Рожищенської райдержадміністрації Володимир Войтович, – повідомляє 16 червня репортер «Волинських Новин».
 
На особистий прийом губернатора у райцентрі завітали директор підприємства ЖКГ міста Рожище та економіст цього підприємства. Вони просили про виділення коштів на проведення ремонту теплотраси та сприяння у придбанні автомобіля для вивезення твердих побутових відходів. Микола Романюк взяв питання на контроль, проте посприяти фінансово не може. Голова ОДА порадив рожищенським комунальникам спільно з міською радою писати проекти, які спіфінансуються за рахунок коштів ООН та ЄС. Комунальники погодились.
 
Під час наради голова РДА розповів, що стан ПЖКГ «надзвичайно поганий... стан прямо катастрофічний». За словами пана Войтовича, підприємство зазнає втрат через недолугі механізми встановлення тарифів, передбачені законодавством. Підприємство житлово-комунального господарства потребує фінансової підтримки.
 
Натомість начальник головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Волинської ОДА Антон Кривицький розповів, що у підприємства ЖКГ Рожища дохідна частина значно менша за видаткову. Проте, на думку посадовця, «робити з комунального господарства винуватця всіх наших бід не треба». За словами Антона Кривицького, механізми встановлення тарифів – одинакові по всій Україні. Що стосується заборгованості за газ у місті Рожищі, то можна розробити графік її погашення. Проте необхідно цього графіку дотримуватись.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus