USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Катували цивільних: житель села під Києвом розповів про жорстокість кадировців

11 Квітня 2022 08:16
У селі Здвижівка, що на Київщині, кадировці жорстоко поводилися з місцевими жителями під час окупації – катували та розстрілювали цивільних, а також шукали колишніх бійців АТО, щоб звести з ними рахунки.

ПРо це йдеться у матеріалі 24 каналу.

Журналісти познайомилися з Владиславом біля селища міського типу Бабинці, що на Київщині. Чоловік просить перехожих поділитися цигаркою та емоційно починає розказувати про звірства кадировців – поплічників очільника Чечні Рамзана Кадирова.

Це село Бучанського району Київської області. Вже у перші дні окупації Здвижівки кадировці нахабно заїжджали у двори цивільних та нишпорили у їхніх домівках.

Протягом розмови пан Владислав не стримує сліз. Посеред спілкування він раптово відмовляється говорити, але невдовзі продовжує свою розповідь про нелюдську безжальність ворогів.

За словами Владислава, згодом до населеного пункту зайшли інші солдати. Вони пообіцяли не чіпати мирних жителів, а також запевнили, що на територію села «ніхто чужий не зайде».

«Було тяжко і страшно. Коли чеченці пішли, то приїхала «воєнна поліція» і закатувала в нас трьох хлопців (плаче – Ред.). Зв’язані, застрелені»,– зазначив він.
Владислав розповів, що у його селі ніхто з місцевих не перейшов на бік ворога. Проте у Здвижівці були випадки мародерства. Чоловік пригадав, як ще минулого місяця окупанти якнайшвидше намагалися знайти АТОвців, щоб звести з ними рахунки.

Читати ще: Розстрілювали, ґвалтували та катували: у мережі знайшли фото рашистів, які чинили звірства в Бучі

«Це було дуже гарне село. Я сюди переїхав з Дніпропетровська (наразі Дніпро – Ред.), почав будувати. І тут все відвалилося», – зауважив Владислав.

Разом з односельцями Владислав ходить за межі свого села, щоб знайти точку, з якої можна додзвонитися до рідних.

«Тут біля кладовища в когось бере (зв’язок – Ред.), а в когось – не бере. У мене, наприклад, не бере. А товариш, в якого бере, дає (подзвонити – Ред.). Так-от, це точки, звідки ми можемо додзвонитися до рідних», – додав житель Здвижівки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus