USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Казахстан, Узбекистан та Киргизстан заборонили своїм громадянам воювати в Україні

22 Вересня 2022 13:19
Казахстан, Узбекистан та Киргизстан, які входять чи входили (Узбекистан до 2012 року) до Організації Договору про колективну безпеку, після оголошення в РФ часткової мобілізації заборонили своїм громадянам воювати в Україні.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Anadolu.

Більше того, за участь у війні проти України там передбачено кримінальну відповідальність – від 5 до 10 років ув’язнення, можлива також конфіскація майна.

Так, зазначається, що посольство Киргизстану в Росії 21 вересня повідомило своїх громадян, що за участь у бойових діях на території іноземних держав на них чекає кримінальна відповідальність. Громадянам Киргизстану, які живуть у Росії і яких будуть закликати брати участь у будь-яких військових діях, радять негайно звертатися до дипломатичного представництва своєї країни.

Своєю чергою, посольство Узбекистану в РФ заявило, що застерігає співвітчизників від створення добровольчих батальйонів та/або участі у бойових діях на території іноземних держав, за які встановлено кримінальну відповідальність до 10 років позбавлення волі.

Варто також сказати, що Казахстан та Киргизстан є членами ОДКБ, а Узбекистан 2012 року вийшов з організації. До складу ОКДБ також входять Росія, Білорусь, Вірменія та Таджикистан.

Нагадаємо, що диктатор Володимир Путін 21 вересня оголосив в Росії часткову мобілізацію та підписав відповідний указ.

Читати ще: Мобілізація, яку оголосив Путін, наразі не вплине на хід війни, – ISW

«Вона стосується лише тих, хто перебуває в запасі та хто проходив службу в лавах Збройних сил РФ, має певні військово-облікові фахи та відповідний досвід... Мобілізаційні заходи в РФ розпочнуться сьогодні», – заявив очільник Кремля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 22 Вересня 2022 14:01
Ой трещит по швам рассеюшка...аж мило !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus