USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кенійці у Луцьку танцюватимуть волинську польку

15 Червня 2010 14:12
У Луцьку 19-25 серпня відбудеться 12-й фестиваль «Поліське літо з фольклором».

Про це розповіли члени оргкомітету фестивалю на прес-конференції 15 червня.

Зокрема, заступник луцького міського голови Анатолій Пархом’юк зазначив, що донедавна організація фестивалю була під великим питанням. Адже у міському бюджеті на фестиваль передбачено 100 тисяч гривень. А відповідно до укладеного кошторису на цей захід потрібно близько 450 тисяч гривень. Організатори беруть на себе оплату за проживання, харчування учасників та їх перевезення.

Утім, як повідомив чиновник, є уже домовленості з деякими бізнесовими структурами про залучення спонсорських коштів. Тож фестиваль таки відбудеться.

За словами директора фестивалю Юрія Войнаровського, на захід прибудуть фольклорні колективи з Польщі, Індонезії та Кенії. Колективи з цих країн уже підтвердили свою участь. Планується, що до Луцька приїдуть гурти з Венесуели та Малайзії. Виступатимуть і українські колективи.

«У нас є ще в запасі колектив з Росії, з міста Вятка. Хоч їм їхати до Луцька дуже далеко і затратно, але вони дуже хочуть побачити Західну Україну. Можливо, нам вдасться «втиснути» їх у кошторис нашого фестивалю», - розповів Войнаровський.

Цього року фестиваль відбуватиметься вдванадцяте. За час його існування не обходилося й без курйозів. Минулого разу, коли відбувався фестиваль, один з іноземних колективів «загубився». Організатори відправили гурт до Києва, а звідти вони додому не поїхали. Їх знайшли аж у лютому і депортували на Батьківщину.

У програмі заходу – кілька спільних концертів, індивідуальні виступи колективів, урочиста хода, святкові богослужіння у храмах міста. Виступи відбуватимуться на майданчиках біля Палацу культури міста Луцька, біля Палацу урочистих подій, у замку Любарта, на стадіоні «Авангард».

Як розповів Войнаровський, під час фестивалю усі учасники вчитимуться співати пісню «Волинь моя» і танцювати волинську польку. Тож разом із сувенірами вони повезуть додому і волинську пісню й танець.

За словами директора міського департаменту культури та збереження історичної спадщини Сергія Годлевського, фестиваль «Поліське літо з фольклором» - це не комерційний захід.

«Луцьк має всі права на те щоб стати столицею етнічних фестивалів. І це не прямий бізнес, а інвестиція у духовний розвиток наших людей. Адже залучати наших мешканців до таких заходів набагато краще, ніж вони сидітимуть у нічних клубах». – зауважив чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
СаньОК Показати IP 15 Червня 2010 19:29
Ще б наших навчили співати на українській мові.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus