USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Нові погони, грамоти, подяки і дефіле: річниця Нацгвардії у Луцьку

25 Березня 2016 15:04
Вони не раз ризикували своїм життям під кулями і мінометними обстрілами. Вони щодня охороняють спокій містян. Ще 2 роки тому вони носили погони внутрішніх військ МВС, а сьогодні вони – бійці Національної гвардії України.

Урочистості з нагоди 2 річниці створення Національної гвардії України відбулися сьогодні, 25 березня в частині А 1141, яка дислокується у Луцьку.

Ще 2 роки тому службовці цієї частини носили поголи внутрішніх військ МВС. Але службовці цієї частини не весь час були «вв-шниками». 22 роки тому на базі, де дислокувалися ракетні війська, створили в/ч А 1141- 6 окремий батальйон Національної гвардії України. Згодом, після ліквідації Нацгвардії, частину перевели до складу внутрішніх військ МВС України. Через 2 десятки років військова частина знову стала під стяг Національної гвардії України.
Офіційна частина заходу включала привітання посадовців області і міста. Приміром, очільник ГУ Нацполіції в області Петро Шпига відзначив, що Національна гвардія за 2 роки стала однією з найбоєздатніших частин, що і демонструє щоразу, коли службовці відбувають службу в АТО.
А голова обласного апеляційного суду Петро Філюк зауважив: на нацгвардійців покладено чи не найбільше обов’язків серед усіх військових. Одна з них безпосередньо стосується й роботи суду, адже нацгвардійці конвоюють підсудних до зали суду. І за те, що підсудні ні разу не втікали з-під варти, що не було жодних непередбачуваних подій, він подякував службовцям.
А голова обласної спілки ветеранів Афганістану, депутат обласної ради Григорій Павлович додав: не раз службовці Національної гвардії доводили свою воїнську честь і доблесть в зоні АТО, загартовуючи себе в пеклі війни. Тож, побажав він всім миру, і щоб їхні нащадки знали слово «війна» хіба лише з книжок з історії.
Додамо, луцькі нацгвардійці, окрім охорони громадського порядку, конвоювання підсудних не раз виїжджали на службу в зону АТО. Перше відрядження на схід України запам’яталося особливо. Тоді троє службовців, у тому числі й тодішній командир отримали поранення різного ступеню тяжкості у Маріуполі.
Потому були й інші відрядження, і щоразу серця рідних, які проводжали своїх воїнів, завмирали, чекаючи хороших звісток. Майже кожне повернення нацгвардійців додому було велелюдним і сповнене теплих обіймів .

Окрім військових завдань, нацгвардійці з Волині також «воювали словом». Перебуваючи в зоні АТО, волиняни займалися просвітницькою діяльністю, аби місцеве населення «відкрило» очі на путінську пропаганду.
Після вітань військовослужбовців нагородили почесними грамотами і подяками, грошовими нагородами, а троє отримали нові погони і звання «старший солдат». А офіційну частину завершили парадом та дефіле оркестру частини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
989 Показати IP 25 Березня 2016 15:37
Шпига, 1000грн. це хабар?
ох Показати IP 25 Березня 2016 17:30
Ні, Ви що, смієтесь? Це копієчки вартістю 1! Основна патріотична робота влади - запрошовути пресу, як вони гарно дбають про тих, хто захищає свою землю та їхнє (влади) добробут!
Лучанка Показати IP 25 Березня 2016 20:39
Пузаті дядьки гвардійці?
Анонім до Лучанка Показати IP 25 Березня 2016 20:55
рот би закрила... така ти лучанка........
гвардієць Показати IP 25 Березня 2016 20:54
ох ви і ур*ди таке говорити про нац. гвардію..... давайте до нас буде вам і сила, і слава, і воля.........................
НГ Показати IP 26 Березня 2016 08:18
Пузаті у нас музиканти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus