USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Керівник «Укрпошти» пояснив, чому його зарплата у 200 разів більша за дохід листоноші

1 Лютого 2020 09:00
Після скандальної інформації про мільйонний прибуток очільника «Укрпошти» Ігоря Смілянського, у той час, коли листоноші не отримують навіть мінімалки, керівник компанії поїхав до сільських відділень, аби на власні очі побачити, в яких умовах працюють люди.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Пані Ольга працює листоношею в одному із відділень «Укрпошти» і щодня долає з десяток кілометрів пішки. Бо компанія, на яку працює, не надала відповідного транспорту для доставки посилок, пенсій, листів й іншої кореспонденції. Окрім того, жінка ще й має мізерну зарплату. За її словами, отримує вона лише 2 200 грн на місяць.

Не краща ситуація й у самому відділенні пошти села Сукачі на Київщині. Сюди приїздить із перевіркою делегація на чолі із керівником «Укрпошти» Ігорем Смілянським. Його, зокрема, цікавлять умови праці своїх підлеглих. Ті, своєю чергою, нарікають на жахливий стан приміщення, у якому доводиться працювати день у день.

«Умов у нас немає. Ви бачите вікно яке?.. Опалення немає, води немає», – каже керівниця поштового відділення села Сукачі Наталія Мудрик.

Разом із тим, сам керівник «Укрпошти» інформацію про свої два мільйони гривень на місяць заперечує. «За грудень я отримав 1 млн 24 тисячі грн, але там є відпускні», – каже Смілянський.

Очільник «Укрпошти» пояснює, що розмір його зарплати – це рішення Кабміну. І переконує, що хотів би, щоб листоноші отримували гідну зарплатню.

За його словами, планується запровадити в Україні пересувні відділення і запропонувати людям працювати на повну ставку. Але виявляється, щоб зросла зарплата, листоношам слід продавати значно більше товарів і послуг. Однак, як кажуть люди, у селі ніхто не купує техніку через «Укрпошту».

«У нас є листоноші, які більше, які менше, залежить від села, від кількості продажів. Але ж задача стоїть так, щоб дати людям можливість заробляти. А вже питання, хто тим скористається», – зауважує Ігор Смілянський.

Із візитом керівник «Укрпошти» приїхав у ще одне районне відділення, в Іванкове. Зустрітись із персоналом попросили Смілянського народні депутати, щойно дізнались, що деякі тамтешні листоноші отримують по 700 грн на місяць. Це, кажуть у керівництві, одна п’ята ставки.

«Отримала відповідь, що від липня місяця нас будуть переводити на пересувне. І хочу працювати на повну ставку, хочу отримувати хорошу зарплату і премії», – каже Світлана Привалова, керівник відділення «Укрпошти» села Луговики.

Разом із тим, у цьому відділенні в керівника пошти журналісти знову запитали за його зарплатню. Однак Смілянський від чіткої відповіді ухилився.

«Голова пошти Німеччини отримує вісім мільйонів євро, голова пошти США теж отримує певну суму. Але в них 8 мільярдів доларів збитку, а у нас 25 мільйонів прибутку», – переконує Смілянський.

Наразі в «Укрпошті» обіцяють, що зароблені гроші переважно переказуватимуть на модернізацію. А тому, мовляв, це дасть можливість листоношам бути мобільними і мати перспективу щодо збільшення свого прибутку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Поштар Показати IP 1 Лютого 2020 09:26
Розумію якби він так класно керував укрпоштою, що остання стала б конкуренткою нової пошти. Чи ще б якось прагматично оновлював цю структуру, що давало б прибутки і надалі можливість збільшити зарплати, а так просто черговий грантоєд на дотації держави
Руслан Показати IP 1 Лютого 2020 09:38
На мою думку, ця структура "Укрпошта" є вчорашній день, і сьогодні вона зовсім не потрібна. Швидше ямщик довезе кореспонденцію, ніж через "Укрпошту". Лист з Луцька до Львова доставлений був до адресата через дві неділі після відправки...
скептик до Руслан Показати IP 1 Лютого 2020 10:56
БРЕХНЯ !!!!! постійно користуюсь Укрпоштою. претензій практично немає. шкода рядових працівників, які за копійки виконують вагон відповідальної роботи. а от начальство - упирі ненажерливі, крохобори, які дбають лише про власну кишеню
Луч Показати IP 1 Лютого 2020 09:59
Хай повчиться керувати у нової пошти!
віктор Показати IP 1 Лютого 2020 11:02
неопалювані відділення - ось найкращий показник ефективності роботи керівника. Коли Пошта розвалюється, чи має керівник моральне право йти у відпустку (це щодо відпускних) ????
Надія Показати IP 1 Лютого 2020 11:16
як Укрпошта може бути неприбутковою, адже нова пошта має менше відділень і ціни не суттєво відрізняються.В НП відправлення стандартне 60 грн, в УП -30грн. Тим паче що на УП втюхують усілякі зошити, відкритки і тд. Коли оплачуєш комуналку, здирають по 5грн за оплату за кожну послугу, не кожен банк бере таку комсію. А коментар керівника щодо високої з.п. смішний, як йому не стидно було коментувати своїм підлеглим.
Труба Показати IP 1 Лютого 2020 12:08
Оце О.лені дали О.леню зарплату ...а керувати ..модернізувати ..дати людям транспорт зарплату ..краще новин не чути ..легше жити; Олені !
опа Показати IP 1 Лютого 2020 12:22
25 лямів прибутку, бо батраки за 35 дол. на місяць пашуть((( Постав нормальну зп людям - відразу збиток намалюється. Навіщо йому щось змінювати при такій зп? Відсидить пару років на посаді і так.
ігор луцький Показати IP 1 Лютого 2020 12:38
Головне ,що прибутку є 25млн.грн і це дозволяє йому спокійно отримувати 1млн.грн. зарплати.А те ,що люди отримують 700грн.,то не варте уваги?
Лучанин Показати IP 1 Лютого 2020 12:43
Нова пошта чомусь отримує прибутки та розширюється, а коли посилка приходить Укрпоштою то не хочеться йти на відділення, бо вистоїш в черзі і ще невідомо чи знайдуть твою посилку. Найгірше, що по трек-номеру посилка значиться врученою і нічого не можна довести продавцю. Хоча працівників шкода. Аналогічно з Укртелекомом, провайдери працюють, а Укртелеком хоча міг зайняти цю нішу, втрачає останніх клієнтів.
анонім Показати IP 1 Лютого 2020 12:51
та нова почта то гі...но вони там взагалі трохи неадекватні краще хай буде укрпочта
Юлія Показати IP 1 Лютого 2020 13:08
Приїхав,попіарився...до людей немає діла.якщо у вас такі прибутки,то чому люди не отримують навіть мінімалки.
Да Показати IP 1 Лютого 2020 14:08
Неофеодалізм!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus