USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Керівника «Волиньвугілля» звинувачують у привласненні майна

22 Червня 2015 13:40
Колектив однієї з волинських шахт не задоволений виконувачем обов’язків генерального директора ДП «Волиньвугілля» Федором Богданом. Гірники готові навіть збирати підписи, аби його зняли з посади. Натомість голова облдержадміністрації Володимир Гунчик на ці заяви реагує критично, мовляв, кадрове рішення він готовий приймати лише після закінчення іспитового терміну.

Про це стало відомо під час зустрічі волинських гірників та голови ОДА сьогодні, 22 червня.

Нагадаємо, ДП «Волиньвугілля» чекає реорганізація. Частину працівників апарату хочуть скоротити, аби здешевити собівартість волинського вугілля. Нині виконувачем обов’язків керівника підприємства працює Федір Богдан.

Звільнити Федора Богдана із цієї посади попросили голову облдержадміністрації гірники шахти «Бужанська» у своєму зверненні. Зі слів голови профспілки копальні Богдана Макарчука, проти Федора Богдана розпочате кримінальне провадження за статтею 191 Кримінального кодексу України «Привласнення майна з використанням службового становища».

Крім того, згадали гірники й минулі справи нинішнього очільника держпідприємства. Так, зі слів шахтарів, у 2013 році за керування Федора Богдана фактично «похоронили» комплекс КД-80.

Але останньою краплею стала зустріч з колективом копальні, яка відбулася 19 червня. Так, зі слів Богдана Макарчука, під час зустрічі Федір Богдан заявив, що проти ДП «Волиньвугілля» планують розпочати процедуру банкрутства. А перспективи розвитку підприємства без держпідтримки він не бачить, фактично, розписавшись у власному безсиллі.

Відтак, гірники просять замінити керівника і призначити іншу людину – фахівця, який би міг розробити і втілити перспективні плани розвитку підприємства.

Натомість голова ОДА Володимир Гунчик заявив, що такий тиск на нього не подіє. Попросив придивитися до Федора Богдана і дати час тому проявити себе. І розривати контракт він не планує раніше заявленого терміну – 3 місяців. Після того, як будуть перші результати роботи, тоді можна буде говорити про призначення людини на постійне місце.

Крім того, додав очільник облдержадміністрації, такі заяви робить лише колектив однієї шахти. А в зв’язку з майбутньою реорганізацією, цей колектив стане меншістю в одному спільному колективі, який заплановано створити, об’єднавши всі шахти. Тож збір підписів може виявитися марною справою, вважає він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Штефан,Луцьк Показати IP 22 Червня 2015 14:16
Гунчик одного злодія з ВОЛИНЬВУГІЛЛЯ погнав, а іншого злодія призначив? Щось тут не те!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus