USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Керівнику Волинського краєзнавчого музею не продовжили контракт

8 Лютого 2018 14:11
Із директором Волинського краєзнавчого музею Анатолієм Силюком не продовжили контракт.

Про це йшлося під час засідання позачергової 18-ї сесії облради 8 лютого.

Відзначимо, що на комісії облради депутати підтримали пропозицію про призначення Анатолія Силюка директором музею. Із ним мали підписати контракт на п’ять років. Але, оскільки на сесії депутати не проголосували за це, невдовзі буде оголошено конкурс на заміщення посади.

Нагадаємо, раніше, у ході розгляду питання на профільній комісії облради, депутати наголошували, що саме за роки діяльності Анатолія Силюка на посаді директора краєзнавчий музей став родзинкою Волинської області. Окрім того, Анатолій Силюк уже підготував довготривалий перспективний план розвитку установи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
ссд Показати IP 8 Лютого 2018 14:29
оце так!знаю Анатолія Силюка- людина професіонал.душу вклав в музей.а наші депутати бариги не продовжили контракт! в га?но заганяють укр культуру головне щоб водяра продавалась!!!!
лучанка Показати IP 8 Лютого 2018 14:36
Взагалі потрібно міняти директорів установам культури.Там уже така корупція вище криши.На роботу беруть тільки по указці і тільки своїх, або з вигоди.Всі працівники майже обласного управління працюють по сумісництву у своїх же підлеглих установах.А пенсіонерам взагалі потрібно заборонити працювати директорами,хай ідуть на рядові посади.Особливо бібліотеки там ці директори працюють по 30 років,або ж 30 років і більше у цій же установі.Потрібно,щоб молодь вливала щось молоде,нове, а не керували совдепи. Але,як покинути таке тепло місце,як бібліотеку.Де зарплата в них уже 15 тисяч,а головне ніхто не перевіряє їх діяльність у них там своя автономія,творять,що хочуть і самі закони приймають.
волинянин Показати IP 8 Лютого 2018 15:25
Директор Волинський краєзнавчий музей Анатолій Силюк зробив величезний внесок у розвиток музейної справи та краєзнавчого руху на Волині. І… отримав таку вдячність від владців. Шкода, що вони дбають про свої політичні амбіції, а не про розвиток культури. Проведений конкурс на заміщення посади директора музею довів, що альтернативи йому у волинському краї немає. Анатолій Михайлович, коли оголосять новий конкурс – подайте знов свою кандидатуру, і хай вони спробують протиставити когось, хто хоч віддалено дотягне до Вашого рівня - справжнього фахівці, а не … Тримайтеся!
Лариса Показати IP 8 Лютого 2018 15:45
Анатолій Силюк - Професіонал у роботі, відмінний керівник.. Чому таких позбуваються в той час коли позатверджували керівників які не варті його мизинця
Хм Показати IP 8 Лютого 2018 16:44
Дійсно, самий нормальний, розумний, мудрий керівник. Пришлють якогось баригу, щоб розвалити культуру зовсім. От кого треба було поміняти то це директора філармонії, той дійсно нічого не зробив будучи на посаді. Назвіть хоч одного артиста молодого, який би затримався в тій дирі, нікого. Хор може бути, кантабіле теж, єдиний Чепелюк який заслугов уваги і поваги, а молодь де? Ведуча хороша дівчинка Оксана молодець! Але потрібно в ногу йти з часом. Артисти жаліються, що малі зарплати зовсім, а так не можна. Це наша інтелігенція і ми повинні на них рівнятися!!!
Абориген Показати IP 8 Лютого 2018 16:52
А чи мають наші депутати когось з кандидатів на дану посаду з рівнем наближеним до Силюка? Напевне ні. Просто потрібно посадити свою людину, можливо ту яка відасть примішення, чи ще щось. А депутатам найменше потрібні музеї, туризм, культура. Потрібно генделики, земля, ліс. Хапонути зараз, а потім...... Анатолій Михайлович тримайся, подавай іще раз, і проходь.
Силюку Показати IP 8 Лютого 2018 17:40
Анатолію Михайловичу, думаю що як оголосять конкурс - рівних Вам однаково не буде, і будете Ви на цій же посаді в.о. ще багато років. Якщо хтось думає, що молодь рветься на керівні посади як-от "лучанка", то вона глибоко помиляється. Молодь хоче багато всього і зразу, тільки не відповідальності за все і всіх. Бо в директора зарплата раптом на 200-300 грн. більша, а головної болі за кошторис, діряві покрівлі, тендери, проекти і всю іншу муть, що є в керівника, більше в рази.
Вчитель Показати IP 8 Лютого 2018 20:01
Я взагалі не знаю,як так можна поступити з людиною, не кажу, що з професіоналом, йому теж залишилось до пенсії пару місяців і оце така шана, дяка прекрасному фахівцю. Він пройшов всі слухання попередні і що...? Той хто голосував проти хоча раз був у тому музеї чи знає особисто того директора? Ще раз кинули кістку, щоб ненавидіти депутатів. А де був нач. управління культури? чому він не захистив свого колегу, от з нього і потрібно починати. Скільки проходить заходів, ніколи Дмитрука нема, таке враження, що він тільки штани протирає в управлінні!!! Анатолій Михайлович тримайтеся вся область за ВАС , бо ви знавець своєї справи і виконуєте її добросовісно!. Підете з тієї посади тільки після очільника культури Волині.
Алік Показати IP 8 Лютого 2018 20:03
А де профспілка чому мовчить? Чому не захищає своїх людей?
Богдан Сташинський Показати IP 8 Лютого 2018 20:44
По Волинському краєзнавчому музею треба проводити глубоке розслідування - ще 20 років тому в експозиції музею присвяченої II cвітової війні демонструвалися справжні бойові нагороди СРСР - ордени Леніна, Бойового Чрвоного прапора, Червоної зірки , Суворова,Кутузова, Богдана Хмельницького. Медалі За відвагу, За бойові заслуги та багато інших яки належали військовим - визволителям Луцька. Потім раптово усі нагороди поміняли на пластикові муляжи топорної работи ... Де оригінали нагород ??? Нехай відповість цей Селюк - крупний культурний діяч і іже з ним... А правоохоронні органи почнуть перевірку цього питання - на кону як мінімум десятки тисяч доларів...
Ork до Богдан Сташинський Показати IP 9 Лютого 2018 18:38
Ви, очевидно, не знаєте, що після ряду випадків викрадення цінних експонатів була директива про вилучення певних оригіналів з експозицій. Прикро, що людина, яка не розуміється на суті справи, висуває безпідставні звинувачення. А це вже пахне наклепом
Богдан Сташинський до Ork Показати IP 9 Лютого 2018 19:58
Ця директива відомчий документ, звісно не знають про нього, але ж питання куди вони поділися після диретивного вилучення ???
Orh до Богдан Сташинський Показати IP 9 Лютого 2018 21:12
Ну то для чого Ви на людину валите відповідальність за те, чого нема? Чи у Вас немає реальних фактів, чи Вас є бажанні просто взнати, де знаходяться нагороди. А от у мене виникає реальна підозра, що Ві маєте бажанні накласти лапки на реальні ні нагороди.. Відповідно - питання і до правоохоронних органів
Рівнянин Показати IP 8 Лютого 2018 21:16
Олександр Булига разом з Лесею Гасиджак та 25 іншими особами. Адміністратор · 33 хв · Rivne, Rivne Oblast Рішення депутатів Волинської обласної ради є не зрозумілим музейній спільноті України. Більше як чверть століття Волинський краєзнавчий музей очолює Анатолій Силюк. Після оголошення конкурсу на посаду керівника цього музею, конкурсна комісія ухвалила рішення визнати переможцем конкурсного добору на посаду директора Волинського краєзнавчого музею Анатолія Силюка. Усі члени конкурсної комісії підтримали кандидатуру Силюка одноголосно. На засіданні постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму Волинської обласної ради депутати розглянули проект рішення "Про призначення Силюка А.М. на посаду директора Волинського краєзнавчого музею". Комісія рекомендувала сесії підтримати цей проект рішення. "Анатолій Силюк – достойний керівник, тому й отримав кредит довіри", – зауважив голова комісії Петро Савчук. Свою підтримку висловили й інші депутати, а також член конкурсної комісії, начальник відділу з питань гуманітарної та соціально-культурної сфери виконавчого апарату ради Галина Карнаухова та начальник управління культури ОДА Валерій Дмитрук. Проте, сьогодні (8.02.18) волинські депутати, без пояснень, не проголосували за призначення директором обласного краєзнавчого музею його багаторічного очільника Анатолія Силюка. Музейна спільнота Україні вражена таким рішенням і буде звертатись до депутатського корпусу Волині з поясненням того, що сталось. Колеги, давайте разом дізнаємось у депутатів Волинської обласної ради, чому вони позбавляють можливості досвідченого та заслуженого музейника продовжувати розвивати музейну справу Волині?
Не правомірно Показати IP 8 Лютого 2018 21:28
Справа у тому,що депутати неправомірно не проголосували за кандидатуру людини, яка пройшла конкурс і була рекомендована до затвердження... Шановний Анатолію Михайловичу, подавайте до суду і даю 100% Ви його виграєте, суд зобов'яже голову облради підписати з Вами контракт ще й обласна рада оплатить всі судові витрати і витрати на адвоката...Є прецедент...
Лучанин Показати IP 8 Лютого 2018 21:34
І тут КДБ відзначилось...
Лучанин Показати IP 8 Лютого 2018 21:57
Слуги народу собі не підписали контракт в очах людей після цього. Анатолій Михайлович тримайтесь!
Катя Показати IP 8 Лютого 2018 22:06
Силюка не знаю, про нього особисто нічого говорити не буду, але краєзнавчий музей (природничий відділ в першу чергу) - відстій повний. Експозиції - совок совком, не знати якої давності, працівники некомпетентні. Зате всі школи змушують туди дітей вести, хоч дивитися нема на що
Ork до Катя Показати IP 9 Лютого 2018 18:31
Перепрошую, пані, а Ви у музеї працювали? А чи Ви знаєте, як створюється музейна експозиція і скільки це коштує? А чи є у Вас пропозиції щодо зміни експозицій для уникнення відстою і совка? Чи то є просто потік свідомості? А, зрештою, чи Ви є компетентною в оцінюванні компетентності працівників музею (і яких саме - в музеї і технічні працівники, і наукові)
Ork до Катя Показати IP 9 Лютого 2018 19:04
Перепрошую, однак Ви, шановна, очевидно не розумієтесь на питаннях створення музейної експозиції. Для цього потрібні кошти, а не гучні заяви.Відстій - но вже вибачте, то є Ваша особиста думка. А хто школи змушує водити дітей до музею - то вже питання не до музею, а до відповідних директорів шкіл, відділів освіт тощо. А оцінку компетентності працівників взагалі не Вам визначати
Краєзнавець Показати IP 8 Лютого 2018 23:24
Обов'язково дізнаємося, хто голосував проти цього професіонала з великої букви. Чи не "Свобода" організувала цю брудну справу?!
Ork до Краєзнавець Показати IP 11 Лютого 2018 14:09
Ну а хто ж!
Леся Гасиджак Показати IP 9 Лютого 2018 07:46
Мені здається, що якщо боротися, є шанс виграти. Треба обовязково подавати до суду. Бо є за що зачепитися. ПО-ПЕРШЕ, є порушення Закону і протермінування. Конкурс на посаду директора Волинського музею було оголошено 26 жовтня 2017 р. Я перевірила. Згідно п.15, ст.21.5. Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури" - цитую: "Керівник органу управління ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ призначити переможця конкурсу керівником державного чи комунального закладу культури НЕ ПІЗНІШЕ ДВОХ МІСЯЦІВ З ДНЯ ОГОЛОШЕННЯ КОНКУРСУ. Підставою для видання наказу про призначення керівника державного чи комунального закладу культури є підписання контракту". У Вашому випадку - це не пізніше 26 грудня 2017 р. Тим більше, що конкурсна комісія рішення щодо переможця прийняла ще 5 грудня 2017 р. ПО-ДРУГЕ, ні в Законі, ні в Положенні Мінкультури "Про формування складу та організацію роботи конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду керівника державного закладу культури, що належить до сфери управління Міністерства культури України" нема й слова про те, що обласна рада чи хтось інший має затверджувати переможця конкурсу. Рішення конкурсної комісії є остаточним.
Ріта Наїдко Показати IP 9 Лютого 2018 13:44
Голова обкому профспілки працівників культури Я.Є. Корнилюк, первинна прфспілкова організація, весь колектив Волинського краєзнавчого музею обурені свавіллям деяких депутатів обласної ради Волині, які провалили голосування за призначення директором музею його багаторічного керівника, видатного краєзнавця, організатора музейної справи Волині, Заслуженого працівника культури України, лауреата багатьох обласних, регіональних, національних премій Силюка Анатолія Михайловича. Вимагаємо пояснення і переголосування.
Наталія Пушкар, вете Показати IP 9 Лютого 2018 14:51
Силюк Анатолій - ветеран музейної справи Волині й України, яких небагато. Професіонал високого класу, знаний в Україні й за її межами, він користується заслуженою повагою серед усього музейного братства. Його нагороди перелічувати не буду, - вони усі заслужені. Колектив, ним очолюваний, виріс у справжню наукову установу. Директор підтримує усі наші розумні починання, виступає ініціатором конференцій, видань тощо. Сюжети музейної тематики постійно транслюються на ТБ. Ми щиро зраділи, коли дізналися, що конкурсна комісія була одностайною, рекомендувавши його на посаду директора музею. Тому звістку про те, що депутати обласної ради по суті зірвали голосування, не проголосувавши ні за ні проти кандидатури (єдиної!) Силюка сприйняли як особисту образу, як випад проти музейників області загалом.
депутат Показати IP 9 Лютого 2018 15:46
в Рожищах сьогодні також не продовжили контракт. совпадение?))
Лучанин до Катя Показати IP 11 Лютого 2018 16:30
Для того щоб Волинський краєзнавчий музей разом із його усіма відділами мав європейський рівень необхідні кошти, які мають розподіляти депутати облради з обласного бюджету. Але їх це не цікавить, так як вони музеї не відвідують і вважають що це не потрібно. А кому потрібні музеї? Музейникам ? -Так, звичайно, це їх життя, воно їм болить... Але, поряд з тим, це історія, культура, звичаї...нашого краю, а так, і України. Як писав О. Довженко: «Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців». Який вагомий внесок у розвиток музейної справи України зробив заслужений працівник культури Силюк Анатолій Михайлович відомо всім. Музейне господарство - це не одне приміщення будь-якої бібліотеки, це вісім господарських приміщень зі своїми специфічними проблемами, на які, також необхідні кошти, які, знову ж таки "славнозвісні" депутати не вділяють. Впродовж усієї роботи у музеї Анатолій Михайлович не придбав собі жодної земельної ділянки, не побудував будинок, не придбав квартири чи авто... Він вболівав і вболіває до нині за доручену справу. Він патріот України, фахівець культурної галузі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus