USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Голови 12-х європейських МЗС закликали негайно скасувати візи для українців

22 Квітня 2016 22:20
Під час наради в Латвії міністри закордонних справ 12 країн Європи закликали негайно ввести безвізовий режим з Україною і Грузією.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС Латвії.

«В сфері мобільності міністри відзначили необхідність без зволікання надати безвізовий режим Грузії і Україні», - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що голови МЗС підтвердили пріоритетність політики Східного партнерства. Також вони підтвердили готовність підтримувати реалізацію асоціації з Україною, Молдовою і Грузією.

Зазначимо, у зустрічі брали участь міністри закордонних справ Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії, Швеції, Естонії, Латвії, Литви, Чехії, Словаччини, Польщі та Угорщини.

Зустріч була присвячена питанням безпеки, енергетичного співробітництва, тематиці Східного партнерства та іншим європейським проблемам.

Нагадаємо, Єврокомісія 20 квітня оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.

За процедурами Євросоюзу, після цього пропозиція Єврокомісії має пройти тривалу процедуру узгодження – і між країнами-членами Євросоюзу, і на рівні Європарламенту.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті потребує не менше місяця часу (зокрема, має бути призначений доповідач та відбуваються дебати та комітетські слухання). Після схвалення в ЄП він має бути затверджений Радою ЄС.

Виходячи з цього графіку, рішення може набути чинності влітку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus