USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Скільки ще кроків до введення безвізового режиму для українців. ОНОВЛЕНО

21 Квітня 2016 12:51
Європейська комісія вчора запропонувала Раді Європейського Союзу та Європейському парламенту скасувати візовий режим для громадян України та відповідно включити Україну до переліку країн, громадяни яких можуть подорожувати без віз в Шенгенську зону.

Відповідний документ опублікований на сайті Комісії.

Рішення Єврокомісії, яка рекомендувала скасувати візи для громадян України необхідно тепер затвердити на рівні Європарламенту та Ради ЄС. Про це йдеться в інфографіці, оприлюденій представництвом ЄС в Україні.

Після цих останніх двох кроків українці отримають право на в’їзд до ЄС на термін до 90 днів кожні півроку. Водночас це право поширюватиметься виключно на тих, хто отримав біометричний паспорт.



Безвізовий режим буде застосовуватися до всіх держав-членів ЄС, за винятком Ірландії і Великобританії, а також чотирьох асоційованих країн Шенгену (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія та Швейцарія).

Рада ЄС запустить розгляд скасування віз для України 11 травня. Про це повідомив у Твіттері брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

З його слів, робоча група Ради ЄС 11 травня обговорить питання візової лібералізації з Україною та Грузією.

"Візова лібералізація для України та Грузії не в порядку денному сьогоднішньої Ради ЄС з внутрішніх справ та юстиції. Обидва питання будуть обговорюватися робочою групою Ради ЄС з візових питань 11 травня" - написав він.




Реальні терміни введення безвізового режиму

Глава Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, народний депутат Ганна Гопко зробила заяву, що лібералізація візового режиму між Україною та ЄС відбудеться не раніше зими 2017 року. Це, з її слів, найбільш реальний варіант, - пише Espreso.tv.

"Ми повинні розуміти, що безвізовий режим - це не тільки відсутність віз у біометричному паспорті. Це і питання безпеки, і рейтингів довіри до України. Реалістичний термін, коли ми можемо мати безвізовий режим - це осінь— зима", - сказала вона.

Крім того, з її слів, що до ухвалення рішення Радою ЄС та Європарламентом, Україна повинна продемонструвати політичну стабільність, а також імплементувати антикорупційні закони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ковель Показати IP 20 Квітня 2016 15:25
Бачили? Гройсман лише тиждень як прем'єр, а вже маємо скасування віз з ЄС. Ото людина працює!
Валентин до Ковель Показати IP 20 Квітня 2016 17:20
Дві стопки чаю цьому пану! Ви зробили мій вечір набагато приємнішим. ;)
знову Показати IP 20 Квітня 2016 18:06
морква перед ослом
Маю візу Показати IP 21 Квітня 2016 01:33
Щось я сумніваюсь,що щось таке буде...може ще авто завозити будемо без розмитнення!!!ахаха....не будьте наївними!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus