USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Хай дадуть 5000 доларів: мер Ківерців – військовим, які готові забрати бронемашину на фронт

5 Вересня 2023 20:32
На одному із комунальних підприємств міста Ківерці виявили закутану у килими військову БРДМ. Несподівана знахідка сколихнула соцмережі та викликала чимале обурення серед волинян. Це торкнулося не лише самої ситуації, а й слів мера міста.

Олександр Ковальчук заявив, що начебто військові не хочуть брати БРДМ, бо, за його словами, роботи біля неї ще дуже багато, пише Конкурент.

«Ніхто його брати з військових поки не хоче, тому що він бензиновий. З нього зрізана вся броня, і він бере понад шість літрів пального. Там треба багато зараз акумуляторів. Там не працюють компресори. Він стоїть там, для того, щоб майстри, які вміють хоч щось робити, помаленьку міняють трубки, де троїть воздух», – каже Олександр Ковальчук.

Читати ще: Скандальний мер Ківерців сховав власний бронетранспортер на комунальному підприємстві, – луцький волонтер
Під дописом про цю «знахідку» з'явились коментарі від військових, які кажуть, що машину забрати готові та власноруч довести її до бойового стану. Один з коментаторів офіцер ЗСУ Тарас Рудик попросив віддати броньовик його підрозділу.

У коментарі телеканалу «Конкурент TV» військовий розповів, де і для чого знадобиться ця техніка.

«На сьогодні виконуємо бойові завдання у Херсонській області. Характер наших дій – це розвідка, пов'язана з форсуванням заток Дніпра та неодноразовими рейдами на територію лівого берега Херсонщини. Машина володіє відмінними технічними характеристиками щодо проходження болотистої місцевості та бездоріжжя, але основний її козир – можливість плавати, і цим самим дає можливість для мобільності підрозділу в переміщенні під час активних бойових дій, а також при евакуації поранених», – розповідає Тарас Рудик.

Захисник каже, що вони з побратимами й самі знайдуть місце, де зремонтувати цей броньовик. Від міської ради необхідна лиш передача техніки.

«Є велика низка підприємств, компаній та СТО, які повигравали тендери саме для ремонту військової техніки. Ми відносно нещодавно почали з ними працювати. Вони також організовують забезпечення запчастинами. Тому на зараз проблем з ремонтом бойової машини я не бачу», – наголошує військовий.

На питання, чи згоден мер Ківерців віддати броньовану машину військовослужбовцям у такому стані, як вона зараз є – відповів, що військові мають дати п'ять тисяч доларів за ремонт, тоді і віддадуть БРДМ. Додав, що вже на цю машину є запит, але сказати, кому цю техніку передадуть не може, бо «секрет, військова таємниця».

«Хай дадуть п'ять тисяч доларів. Ми його доремонтуємо та передамо. Ми його будемо передавати, в нас є запит, кому його передати», – каже мер Ківерців.

На питання, кому мають передати машину сказав:

«Це секрет. Військова таємниця».

Військовий Тарас Рудик запевнив, що вже збирає пакет документів та писатиме запит на утримання їхнім підрозділом цього броньовика.

Однак кому мер Ківерців всього за добу встиг віддати БРДМ – невідомо.

Нагадаємо, раніше міськрада у Ківерцях оголосила тендер на будівництво стадіону з біговими доріжками за 150 мільйонів гривень. Проте після розголосу та скандалу торги скасували. Але, як стало відомо 21 серпня, мерія Ківерців все ж уклала угоди на 145 млн для будівництва стадіону.

Читати ще: Можна було купити 6 тисяч дронів: мерія Ківерців все ж уклала угоди на 145 млн для будівництва стадіону

Депутат Ківерцівської міської ради Ігор Мисковець заявив, що складає повноваження, бо не згодний із антигромадськими діями керівництва міської ради.

Після того, як мер Ківерців Олександр Ковальчук захотів витратити 145 мільйонів гривень на стадіон та бігові доріжки, волинський військовослужбовець з-під Вугледара записав відеозвернення і попросив вкраяти від озвучених мільйонів бодай 120 тисяч гривень на дрон.

Згодом з'явилася інформація, що мера Ківерців Олександра Ковальчука утретє зловили за кермом без посвідчення водія, якого він взагалі не отримував. Під час першого випадку посадовець ще й був п’яним та вчинив ДТП.

Тим часом скандального мера 22 серпня помітили на учбовому авто біля сервісного центру МВС в Струмівці. Вочевидь, посадовець захотів екстрено отримати посвідчення водія.

Зауважимо, тепер мер їздить на новесенькій автівці із салону марки Renault KOLEOS. Вартість такої машини – понад мільйон гривень. З його слів, цей позашляховик – це машина ківерцівської лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
123 Показати IP 5 Вересня 2023 20:59
Така таки курва, що навіть коментувати не хочеться. А скільки такого лайна у Верховній раді, уряді, серед суддів та правоохоронців.
777 Показати IP 5 Вересня 2023 21:38
Я щсьне розумію. Вилучають і мають право у воєнний стан абсолютно цивільні авто. В них теж ж потреба, зрозуміло. А тут, Вже незрозуміло, чому, в якій, чиїй власності перебуває військова техніка. Де накази відповідні про її вилучення саме для військових потреб?, Чи подані власниками відповідні звіти про наявність на балансі такої техніки? Авторе, допрацюйте матеріали
! Показати IP 5 Вересня 2023 21:52
Витуріть цю пику, щоб вже не чути про нього було! Мені цікаво, хто його тримає? Він що ,,недоторканий,,? Мля , міністрів міняють, а це гувно приклеєні до крісла, чи як?
Джек до ! Показати IP 5 Вересня 2023 23:28
Яка вам нах… різниця до Ківерців? Міністрів призначають,а мера вибрала громада міста.Він не має права мати якусь там машину?військову чи не військову?
Земляк до ! Показати IP 5 Вересня 2023 23:54
В цього дідька , виборча посада, народ вибрав, зняти його може лише народ. Тому й нічого йому не буде. Хіба щось докажуть незаконне. Всі його дії підпадають під моральні закони. Чорний піар. Бог суддя
Юрій Показати IP 5 Вересня 2023 23:11
Давайте перестанем судити,а станем дивитися кожний за собою,що я особисто роблю для покращення міста?чи тільки критикую,ми люди як завжди шукаємо найгірші сторони в людини,а те що він старається зробити для міста і людей щось хороше то цього ми не бачимо, тільки бачимо що все не так.
Че Показати IP 5 Вересня 2023 23:17
Мені цікаво, а мешканцям Ківерців не соромно за свій вибір?
Андерсон до Че Показати IP 6 Вересня 2023 19:05
Та вони собі достойного керівника вибрали! відповідного! Тільки нехай заберуть військові гроші, хай самі на себе заробляють і нехай їх місцевих телят обкрадає цей боров, а не всю державу
111 Показати IP 6 Вересня 2023 06:07
Яке ж воно кончене. Дочекається, що вперед ногами винесуть
? до ! Показати IP 6 Вересня 2023 07:38
А як? Він народний обранець. За нього проголосувала більшість ківерчан. Чим вони керувались, треба запитати в них. Є хіба що міська рада, яка складається з окремих депутатів, які можуть висловити цьому меру недовіру. Але зі всього видно, що він їх цілком влаштовує.
ABC до ? до ! Показати IP 6 Вересня 2023 13:07
Ківерчани керувалися тим же, що і 73% у 2019 році. Прикольний же пацан. Хотіли поржати.
ОДІН. Показати IP 6 Вересня 2023 07:49
3,14зди ЙОМУ дати суці,щоб кісткам блював....
ВІРУС Показати IP 6 Вересня 2023 07:51
Та вони всі такі мери,голови ОПГ -НЕПОТРІБ.
Просто Я Показати IP 6 Вересня 2023 08:34
А мені здається що хтось дуже сильно мутить під нього. А то тільки і чути про мера ківерців, при чому відразу всі смі підхватують новину як буд то проплачено це все. Те що мутить то канєшно він козел але що роблять остальні мери? В Волинській області тільки Ківерці є?
Анонім до Просто Я Показати IP 6 Вересня 2023 11:46
Однозначно, що інші мери не ангели. Але зараз і тут ідеться про ківерцівського. Якщо з'являться факти про інших, буде мова про інших конкретних. Такий розголос є вкрай необхідним, бо налаштовує виборців прискіпливіше ставитись до кандидатів на різні виборні посади, від Верховної до сільської ради.
88 Показати IP 6 Вересня 2023 17:57
Педрило ківерцівське. Смердюх сратий. Це тягне на кримінал під час воєнного стану
Сергій Показати IP 6 Вересня 2023 18:25
Який хер вибрав цього виблядка???
? Показати IP 6 Вересня 2023 18:34
То ж казав, що це не його. Чому ціну називає?
111 Показати IP 7 Вересня 2023 07:03
Мене вибрав народ а мені навас насипати.
Ківерчанам Показати IP 7 Вересня 2023 07:57
Якщо ви насправді шануєте честь вашого міста, то що вам заважає звернутись до вашого міського "голови", до ваших міських депутатів із петиціями, в яких висловити вимогу про відставку вашого мера ??? Ну помилились, проголосували за приколом, то маєте можливість прибрати за собою
Лучанка Показати IP 7 Вересня 2023 12:56
Ну і хто цього хапугу ще там тримає, чи немає механізмів, які дозволяють висловити недовіру такому посадовцю, який діє всупереч інтересам громади і звільнити з цієї посади?!
111 Показати IP 7 Вересня 2023 13:54
А я як знав, Після скандалу зі схованим бронетранспортером меру Ківерців Олександру Ковальчуку вручили медаль. Медаль «За добру справу» вручили від Духовного управління капеланів «Українська євангельська церква». Про це повідомили у Ківерцівській раді
вася Показати IP 7 Вересня 2023 17:42
він не ківерцівський а тростянецький козел і вибрали його не ківерці а села, бо сільпухам було по приколу що він пики їм п'яний бив і робив що хотів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus