USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Хотіла прилякати»: подробиці скандалу в луцькому садочку, де виховували дітей скотчем

18 Лютого 2021 16:41
У одному з садочків Луцька днями розгорівся скандал. Маленькі вихованці навчальної установи розповіли батькам, нібито вихователька заклеює їм ротики скотчем, аби ті не шуміли й спали. Утім сама вихователька запевняє, що «клейкою стрічкою нікого не обмотувала й нічого не заклеювала», а лише хотіла таким чином прилякати неслухняну малечу.

Інформаційне агентство Волинські Новини спробувало з’ясувати обставини прикрого інциденту.

Нагадаємо, днями луцьку спільноту сколихнула новина, яка шокувала: вихованці однієї із груп луцького дитсадка №37 вважають, що скотч призначений для того, щоб заклеювати неслухняним діткам ротики. Саме таким способом вихователька та няня цього дошкільного навчального закладу втихомирювали малечу. Батьки запевняють: заклеювали роти скотчем щонайменше двом хлопчикам. Робили це нібито показово перед усією групою, щоб інші непослухи запам’ятали.

«У цю неділю до мене подзвонила мама з нашої групи. У неї дитина краще розмовляє і розповіла про цю ситуацію, що вихователька заклеювала роти дітям, тому що вони не хотіли лягати спати і шуміли. Я у своєї дитини запитала, як це було, він мені розказав, хто це робив... А головне – до того, у вівторок, вона мені дзвонить і каже, мовляв, у вашої дитини щось на обличчі, заберіть його, сходіть до лікаря. Може, десь обвітрив. Ми лікувалися, а потім в неділю оце дізнаємося», – розповіла мама чотирирічного Даниїла Яна Антонюк.

Таку ситуацію батьки виявили випадково, адже деякі діти почали приходити додому з синцями і подряпинами.

Водночас керівниця ДНЗ №37 Валентина Вінник у коментарі журналістам зауважила, що особисто для неї та для колективу садочка ситуація виявилась дуже неприємною. Вона запевняє, що подібних інцидентів за роки її роботи у садочку не було із жодним вихователем.

«Особисто для мене як для керівника це прикрий інцидент. Ми все робили заради того, щоб таких випадків не траплялося. У цій ситуації важко довести вину, важко довести й невинність. Але першочергово у пріоритеті – інтереси дитини. Важливо, щоб діти спокійно відвідували заклад, щоб батьки були спокійними й впевненими у тому, що дітям надають якісні освітні послуги», – каже завідувачка дитсадочка.
Зі слів директорки, багато випускників дошкільного закладу телефонують до неї і сьогодні зі словами підтримки. Однак висновки зроблено. Як повідомила Валентина Вінник, і вихователька, і її помічниця написали заяви на звільнення за власним бажанням, бо, мовляв, не витримали тиску.

«Ми продовжуємо відстежувати цю ситуацію й надалі. Із дітками та колективом працює практичний психолог, і не лише в цій групі. Ми робимо все для того, аби малюки приходили в дошкільний заклад із задоволенням. Станом на сьогодні вихованці садочка поводяться спокійно, адекватно. Це маленькі дітки. Вони граються. Під час навчально-виховного процесу за ними спостерігає психолог. Звичайно, інцидент збурив і колектив, і батьків. Ми вислухали всі сторони. Були різні думки і твердження. Дуже шкода, що не можемо захистити самі себе й виховательку. А вона в розбитому емоційному стані. Вона пояснила, що брала в руки скотч, аби поновити маркування меблів. Мені спочатку батьки казали, що враховуючи те, що у діток є старші братики й сестрички, можливо, вони й сфантазували, щось доповнили. Ми розгублені і не знаємо, як таке могло статися. Розуміємо, що складний час. І батьки, й діти виявляють більшу емоційність, ніж раніше. Але для нас передусім – інтереси дітей, і зокрема таких маленьких дошкільнят», – каже директорка садочка.

Натомість вихователька Олена Юліанівна, яку звинувачують у зовсім недитячих методах виховання (вона попросила журналістів не вказувати її прізвища у публікації, – ВН), запевняє, що у неї за більш ніж 30 років трудової діяльності – багато випускників. Мовляв, усі вони майже щодня зустрічають її на вулиці, вітаються. Ледь стримуючи сльози, жінка зізнається: «Скотч у руках тримала, але ротиків дітям ним не заклеювала, а лише прилякала, аби ті не шуміли».

«Часто у групах проводять маркування меблів. Це санітарна вимога. У той день я тримала в руках тоненький і вузенький скоч, щоб приклеїти порядковий номер до столиків та стільчиків. Діти були присутні у групі. Вони дуже шуміли. Я, тримаючи в руках клейку стрічку, сказала, щоб вони не шуміли. Як склалося – так склалося. Зараз я дуже шкодую, що це відбулося. Стільки років працювати й стільки душі у це вкласти… Я нічого нікому не мотала й не заклеювала. Щоправда, тримаючи в руках клейку стрічку, після чергового зауваження про тишу прилякала дітей», – каже вихователька.
Вона наголосила, що вже написала заяву на звільнення за власним бажанням.

«Я пішла з роботи, тому що не можу наразі захистити себе. Я не знаю, як мені довести свою непричетність до того, в чому мене звинувачують», – розводить руками педагогиня.

З її слів, близько двох тижнів тому вона зауважила у одного із хлопчиків (про якого йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс», – ВН) подразнення на обличчі біля ротика.

«Зазвичай ми приймаємо дітей біля дверей садочка. Зима, тож дітки закутані у шарфики та одягнені в шапочки. Прийшла мама, привела хлопчика. Я, помірявши температуру, взяла за руку й повела у групу. Коли дитина роздягнулася, я побачила у нього дві червоні плямки біля рота. Це трошки насторожило. Я подзвонила до мами, привіталася ще раз і повідомила про дві плямки біля губи. На це вона мені відповіла, що, мовляв, то алергія на холод. Я запропонувала завести дитину до лікаря, аби той надав довідку про те, що хлопчик може відвідувати дитячий садочок. Бо є такі захворювання, як, наприклад, стрептодермія, якими можуть заразитися й інші дітки. Мама погодилась. На цьому ми закінчили розмову. З іншими батьками у мене також жодних конфліктів не було», – запевняє вихователька.

Водночас начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко розповіла, що наступного дня після того, як в управлінні освіти дізналися про інцидент, відбулося миттєве реагування на ситуацію.

«На жаль, керівниця закладу не повідомила мені про цей випадок у неділю, 14 лютого. Я про все дізналася лише у позаробочий час в понеділок, 15 лютого. Зранку у вівторок, 16 лютого, я поїхала в дошкільний заклад для того, аби поспілкуватися з колективом. З батьками ми ще не спілкувалися, оскільки спочатку мені потрібно було почути певну інформацію з вуст колег – освітян. Це могло б допомогти правильно побудувати діалог з батьками», – прокоментувала вона.
Головна освітянка повідомила, що до сьогодні їй вдалося поспілкувалася у телефонному режимі з мамою одного із хлопчиків.

«Із цієї групи 12 діток захворіли на ГРВІ, лише 4 – присутні в групі. Тож дитина лікується вдома. Зі слів мами, я почула, що жодних ознак психологічної травми у дитини немає – ні тривоги, ні стурбованості, ні поведінкових розладів. Навпаки, вона сказала, що хлопчик розчарований, що через хворобу не йде у садок. Пізніше, коли я спілкувалася з колективом групи, з керівницею, психологом, вихователька сказала, що за 31 рік роботи на неї не було жодних скарг ні від батьків, ні від колег. Вона пояснила, що справді тримала вузький скотч в руках, дитина дуже шуміла, тож вихователька, побачивши, що він не реагує на зауваження, сказала щось на кшталт «тихо, бо зараз заклею рот», – повідомила Зіновія Лещенко.

З її слів, аби справедливо розібратися у ситуації, в управлінні освіти створили спеціальну комісію.

«Я покликала нашого методиста, аби вона порадила психологу методики, які можна підібрати, щоб з поведінкових явищ дітей такого віку зрозуміти, що ж це все-таки було. На момент приїзду методиста діток було четверо, усі вони ще погано розмовляють, тому з’ясувати щось з їхніх слів було важко», – каже головна освітянка.

Як пояснила посадовиця, під час бесіди з психологом лише одна дитина сказала, що, мовляв, «їй маму шкода, бо мамі по телефону сказали, що образили хлопчика і вона плакала». Однак на запитання, чи бачила ця дитина, як ображали хлопчика, малеча відповіла «Ні».

«Стосовно Олени Юліанівни, то її було відсторонено від роботи до вівторка, 16 лютого, для того, щоб ми могли розібратися з ситуацією. Людині 56 років. 31 рік роботи. До цього часу з нею не було жодних непорозумінь. Єдине, що батьки, ведучи дітей з ясельної групи у молодшу, сказали, що хотіли б виховательку молодшу за віком. Але де ж їх набрати? Я думала, що якщо ми вивчимо ситуацію до кінця і встановимо, що вини виховательки немає, то переведемо її в інший садочок. Але вона не захотіла і звільнилася», – розповідає Зіновія Лещенко.

Окрім цього, вона заначила, що своє бажання звільнитися до кінця поточного місяця висловила й друга вихователька цієї групи.

«Наразі мені важко щось стверджувати. До 22 лютого працюватиме комісія. Про це заявлено у наказі. Для з’ясування всіх обставин потрібна присутність більшої кількості дітей у групі, щоб психолог міг попрацювати з ними повною мірою й встановити всі обставини. Бо наразі тільки діти можуть прояснити ситуацію», – каже посадовиця.

Водночас у поліції розповіли, що кілька днів тому до них надійшло звернення мами щодо того, що, можливо, вихователька некоректно вчиняє стосовно її дитини.

Відомості за статтею 137 ККУ «Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров'я дітей» зареєстрували у прокуратурі. Покарання за цією статтею передбачає штраф у розмірів 300 неоподатковуваних доходів громадян. Може бути обмеження та позбавлення волі без права обіймати посади на певний термін. Триває досудове слідство.

«Поліція розслідує цей інцидент. Будуть допитані свідки, встановлені всі причетні особи. Можливо, з’ясуємо ще якісь факти і тоді ухвалюватимемо певні процесуальні рішення», – заначила у коментарі речниця ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Інформаційне агенство Волинські Новини звернулося до головного лікаря комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксани Лєщинської та до дерматолога медичної установи з проханням прокоментувати ситуацію, утім, враховуючи те, що мама постраждалого хлопчика не вийшла на зв'язок та не підписала письмової згоди на оприлюднення інформації про стан дитини, медик, зважаючи на закон про лікарську таємницю, була змушена відмовити у коментарі.

«Без письмової проінформованої згоди батьків лікар не має права розповідати, що було із дитиною. Бо потім батьки на нас подають в суд. Якщо мама передумає коментувати і заявить про порушення лікарської таємниці в суд – ми його програємо. Я не хочу наражати заклад на неприємності, бо не знаю, якою буде реакція з боку мами», – наголосила лікарка.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 18 Лютого 2021 17:21
Оце виховання, оце назвала свою поведінку: "ХОТІЛА ПРИЛЯКАТИ". Кого там лякати, не стидно, дітей у віці 3-4 років, у тебе що така методика виховання прописана у прямих функціональних обов'язках, виходить це по новому ось так треба виховувати малолітніх дітей, які граються чи верещать. Закривати скотчем рот, потім перейдуть вихователі до склеювання очей чи вух, зв'язування рук... Позор!!! Ти "дорогенька" тітонька не ту професію собі знайшла. Як ти проробила ще 30 років? Прокуратурі, необхідно перевірити. Прилякати вихователька у лапках можеш свого чоловіка-алкоголіка, а не дітей 3-4 років, які були тобі довірені для виховання.
Абсд до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 18 Лютого 2021 19:18
Раз ви такий розумний пенсіонер, попробуйте посидіти з маленькими дітьми декілька годин, послухати верески на всю катушку, скакання бескінечні. А потім говоріть про методики заспокоювання істеричних та інших маленьких дітей. На словах можна в теорії ляпати любе-рябе, а вихователям в цьому бардаку працювати кожен день, жити, терпіти, контролювати порядок дітей і самих себе, проходити регулярні перевірки усіх інстанцій. Короче говоря, перестаньте відкривати рота у те, в чому абсолютно не розбираєтесь і ніколи не плавали. Вас самих до дітей треба заборонити пускати, з таким рівнем агресії.
вчителька до Абсд Показати IP 19 Лютого 2021 14:43
Добрішими треба бути до дітей. У ваших словах відчувається нетерпимість, тому таких, як Ви, не можна допускати на роботу у виховний заклад. Їх треба гнати звідти поганою мітлою. Якщо людині важко "посидіти з маленькими дітьми декілька годин, послухати верески на всю катушку, скакання бескінечні" - нехай йде працювати на завод і слухає шум станків.
Andrij до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 19 Лютого 2021 15:43
Сейчас такие дети что надо с дубинкой и наручниками в садик приходить.... родители все в телефонах а воспитанием детей некогда заниматься.
Maха Показати IP 18 Лютого 2021 17:28
для чого ту нещасну виховательку ще показувати. зараз не тільки діти не в адекваті але і мами теж.........
Свідок до Maха Показати IP 18 Лютого 2021 17:37
Вона дала згоду на це.
Мама до Maха Показати IP 18 Лютого 2021 17:38
Кримінал,а не "нещасна"!!!!!
Дирвин до Maха Показати IP 19 Лютого 2021 00:14
«Часто у групах проводять маркування меблів. Це санітарна вимога. У той день я тримала в руках тоненький і вузенький скоч, щоб приклеїти порядковий номер до столиків та стільчиків". Вихователька неповинна займатися цим. Це обов"язки завгоспа. Причина тільки у цьому. Тому винен у цьому......
лучанка Показати IP 18 Лютого 2021 18:01
раніше діти боялися,щоб батьків в школу не викликали,а тепер вчителі бояться ,щоб БАТЬКИ не прибігли в школу захищати своїх чад...ну-ну...не заздрю теперішнім освітянам...
Вікторія Карпенко Показати IP 18 Лютого 2021 18:07
А то нічого, що насправді маркування проводить помічник вихователя? І на цю виховательку жалілися і інші вихователі садка, а надто ті, з якими вона працювала раніше. Є вихователі в декреті, які працювали раніше з даною особою, то чому ж не спитати їх? Є ж няні і не одна, адже їх міняли, бо ніхто не хотів працювати з даною особою? Власне, невже колега не могла знати, що її напарниця трохи садистка? Лещенко все себе вигороджує. Бо ж теж не молодуха і її наперти можуть.
Дзвоніть на 102 Показати IP 18 Лютого 2021 18:09
Добре, що ця винахідлива вихователька ще не отруїла чи не задушила когось із дітей. Якщо виховательці набридло працювати і бути серед дітей в теплому приміщенні та кожного дня обідати за рахунок дітей і їх батьків, то вперед на вулицю працювати - не ту професію вихователя ти знайшла. Можна піти на ринок продавцем-базарником, продавати - картоплю, моркву, буряк і все, що продається або через день чи кожного дня під'їзди мити або у Польщу на заробітки. При чому тут діти голосно кричали, нерви у тебе не витримали. Спочатку звільняєшся, йдеш лікувати нерви до психолога, і на свіже повітря працювати на ринок там полікуєш від дітей свої нерви.
дідо Показати IP 18 Лютого 2021 18:10
Гіпертрофований погляд неосвідчених істаграмних мамаш є причиною скандалу. Нема жодних фактів, крім фантазій дітей,які слухають розмову батьків.
Отакої Показати IP 18 Лютого 2021 18:20
Звільнилося місце.Може з тих інтервюєрів,які не можуть "зліпити"два слова до купи, хтось претендує,то вперед,покажіть як потрібно виховувати ваше чадо.Зробили з жінки "монстра" і тішитесь.Найміть няню,вона "виховає" ваших нащадків,як забажаєте.
Іван Показати IP 18 Лютого 2021 18:24
Я тебе не верю......
І Показати IP 18 Лютого 2021 18:28
Є ще ж такі що погоджуються працювати зараз в тих садках, школах! Тьфу!(
Анонім Показати IP 18 Лютого 2021 18:37
Дитина нафантазувала, а мамаші розкрутили брехню на цілий садок. Небось на камеру матір могла заставити говорити що завгодно. Хай мамаші готовляться до колективного позову на усіх - за кримінальні наклепи на цілий садок. Спочатку у Вайбер групі для батьків (до скандалів) обзивали вихователів матами, "суками" і "по них плаче прокуратора". Скоро ви самі дізнається хто такі прокуратура і поліція.
Софія Іванівна Показати IP 18 Лютого 2021 18:55
Якби ви , дорогенькі батьки, знали, що ваші дітки про вас розповідають...і як тато маму до стіни головою товк, і як тато трошки дав горілки попробувати ( 3.5 рочки дитині) і як вони з мамою цукерки крали в магазині, і як не відкривали двері і сиділи тихенько, коли прийшла бабуся...Фантазують??? Можливо. Це ваші дітки , дорогенькі батьки, в 1 класі в кафе ходять по столах, а на зауваження адміністратора огризаються- що це ваша робота - приберете.А як ви своїх діток гіпереактивних заспокоюєте??? Чула, як мама одна безперестанку просила п"ятирічного хлопчика - ну, будь ласка,Вадичку, заспокійся, ну будь ласка,,,а він на цілий магазин репетував - пішла на..х., сука і.т.д.І згадалося з дитинства - сусідка мала приходила просити їсти, бо її цілий день тримають в бочці і не годують і пити не дають (щоразу придумувала іншу версію, хоч це була звичайна фантазія, або грубо -брехня. Киньте камінь в грішника, хто з вас безгрішний ...
Мама Показати IP 18 Лютого 2021 18:55
В садочку дітей мають розвивати та навчати , а виховання залежить в першу чергу від сім'ї. Не рідко матері зараз дозволяють діткам Все, оправдовуючи словами "Це ж дитина" і діти лізуть на голову вихователям,потім вчителям в школі. Молоді,люблячі мами,навчайте дітей поваги до старших,дисципліни,поваги до речей інших дітей з самого малечку, і тоді ваше чадо ніхто не захоче "прилякати скотчем"
Оксана Показати IP 18 Лютого 2021 19:05
Шкода вихователя. Жодного захисту. Мама нещира. Чому боїться обстеження? На зв'язок не виходить?
Ангст Показати IP 18 Лютого 2021 19:40
Шкода вихователя. Не факт що це правда. Ще на мамашок треба подати до суду за наклеп. Діти в чотири роки не говорять нормально, це теж показник того як ними займаються вдома. Та й нормальним дітям бажання заклеїти рота скотчем не виникає. Вихователі звільнились, то хай тепер ці мамашки самі глядять своїх самих слухняних діточок.
Бабуся Показати IP 18 Лютого 2021 19:55
Отак працювала людина 30 років. Усе було нормально. І Тут раптом стала монстром. Скотчем налякала Даниїла. Усі гріхи на неї повісили. То може мама Даниїла щось перебрала? Мама, одумайтесь. Хто тепер захоче працювати з Вашою суперактивною просто дитиною? Можна було спочатку поспілкуватися з вихователем. Тепер діти в групі дякуючи Вам мають знову звикати до нових вихователів.
Шерлок Показати IP 18 Лютого 2021 20:05
Згадалася історія в садочку, коли мама одного з малюків наробила крику, що дитя прийшло додому, і пролепетало, що *тьотя дупу биля*. *Любляча* матуся вже почала бучу піднімати, коли вияснилося, що дитя, вибачте, обіс ..лося по вуха, а *тьотя* дупу мила тій дитині. Отак.
Отак Показати IP 18 Лютого 2021 20:21
найбільше вразило, хотіли молодшу виховательку. Професійні навички до уваги не брались, тільки молодшу. Чи не з цього місця пішов скотч?
А до Отак Показати IP 18 Лютого 2021 21:54
За дискримінацію за віком , яка просто публічно в чистому вигляді, хіба не передбачена відповідальність? І ще «керівництво» мямлить і виправдовується «де ж їх тих молодих взяти» замісь того щоб пояснити дов..нутим поліщукам, що відмовити людині поацювати тому, що її вік комусь не підходить протизаконно!
Павлик Морозов Показати IP 18 Лютого 2021 20:30
Піде наша тітка Олена ексвихователька дитячого садочка № 37 на роботу продавчинею на базар чи у магазин, і тепер там буде показувати як треба себе поводити і затикати рота покупцям, які будуть з нею вести діалог щодо продажу-купівлі. Ось там їй у народному господарстві позатикають рота і скотчем і матюками та навіть хтось може у рот кулаком заїхати, хто попадеться з покупців. Це вже будуть не діти беззахисні у віці по 3-4 роки, а дорослі дядьки і тітоньки.
Адекват до Павлик Морозов Показати IP 18 Лютого 2021 20:49
Ти бачив своїми очима як вихователька заклеювала рот чи вдаряла дітей??? Ну то закрий рот і сиди тихенько, доки кваліфіковані люди розберуться. Ваша агресія + неадекватність це хвороба, яку треба лікувати.
Отак до Павлик Морозов Показати IP 18 Лютого 2021 21:18
Тішитесь що позатикають рота і скотчем і матюками та у рот кулаком заїхати. У виховательке є час який все розтавить по полочках. У Вас назріла ситуація побувати у її шкурі.
Уруру до Отак Показати IP 19 Лютого 2021 09:36
Ти воообще сам читав, що написав? Розшифруй, якщо не важко.
Отак до Уруру Показати IP 19 Лютого 2021 23:29
Коментар адресований дописувачу з ніком Павлик Морозов. "Несподівано" в ефірі зявилася потвора... "Уруру". Ти хто такий? Давай до побачення!
999 Показати IP 18 Лютого 2021 20:44
Що ви тут "адвокати" скиглите. Вже по факту ч.1 ст. 137 КК України, порушено кримінальне провадження, здійснюється досудова перевірка матеріалів. Є свідчення очевидців та працівників дитячого садочку № 37. Сама Олена вже ексвихователька написала пояснення де визнала свої дії протиправними, і пояснила, що діти погано себе поводили, і згідно своїх прямих посадових обов'язків скотчем позаклеювала дітям роти і декілька разів самих крикливих дітей рукою вдарила по голові. Її пояснення слідчим взято до уваги і приєднано до матеріалів кримінальної справи.
Ну до 999 Показати IP 18 Лютого 2021 22:02
і д.,ра, треба було послати всіх лісом і написати зустрічний позов за наклеп і в суд на компенсацію за моральну шкоду. Доказів аж цілий 0. Звикли прогинатися перед стадом, замісь того щоб захищатись і відстоювати свої права. В цивілізованому світі навіть серійні вбивці борються за себе до кінця, а тут через буквально «дєтскій лепет» готові голову попелом посипати. Дикий забитий край зашуганих рабів.
Степан до 999 Показати IP 18 Лютого 2021 22:24
Прочитали десь на смітнику? А в справі про "єдинорогів і Санта Клаусів" нічого не було? Називається приснилось під наркотою. Пройдіть обстеження у психіатра на признаки галюцинацій. Чи підключити панів поліцейських до твого коментаря, щоб не був таким розумним?!
Бабуся Показати IP 18 Лютого 2021 23:04
Дітям властиво фантазувати. Спитай 3-4 річних - обідали - так, не обідали - ні. Ще в світі , напевне , такого не було, щоб вихователя судили зі слів 4 річної дитини. І нікому в думку не спаде, а що , власне сталося. - так, сказала, що заклеєть ротика, як не замовкне??? А що ви робите , як ваші діти вас не чують - тільки "будь ласка" і "вибач" ???
Варвара до Бабуся Показати IP 19 Лютого 2021 09:17
саме так! на такі питання діти не можуть правильно відповісти! моя завжди відповідала, в садочку добре,вихователька добра) але я туди не хочу йти)) Я ніяк не могла зрозуміти і розпитита,що ж не так! а потім( через два місяці після садка) в ігровій формі ( ляльки) показала і няню і виховательку і що вони з нею робили((( Тому я дітям вірю,тим паче таким маленьким!
11 Показати IP 18 Лютого 2021 23:58
Хворе суспільство, яке абсолютно не бачить своїх промахів, хіба чужих. Тепер батьки такі, що від їх поведінки шок!!!
Небайдужий Показати IP 19 Лютого 2021 04:31
Цікаво ще те що друга мама яка тепер не виходить на зв'язок працює в школі. Видно му залякали і пояснили що треба рота свого тримати на замку. А ту виховательку вигорожують всім світом. Звільнити без права взагалі на пенсію. Така моя думка.
Ол Показати IP 19 Лютого 2021 07:49
Шановна молодь, не йдіть працювати в дитячі садки і школи. Мало того, що нічого не заробите, крім нервового зриву, так ще постійно контактуватиме з масою батьків, більшість керівництва буде вам виїдати мозок, якщо Ви не станете ср..колизом і не будете носити "подяки" і ще маса "приємних" бонусів. Та й, кажуть люди, що інколи для влаштування на роботу треба занести "котлету" ціною в пару Ваших майбутніх зарплат. І всі це знають, і всіх це влаштовує, і завжди, нажаль це буде в нас. Воно Вам треба?
Варвара до Ол Показати IP 19 Лютого 2021 09:10
ну незнаю, наші батькі дуже коштовні і гарні подарунки дарують як няні так і вихователям,і грошові сертифіками,то я думаю гарний бонус до зарплатні))
Варвара Показати IP 19 Лютого 2021 09:08
чесно,шок! у вас що дітей,внуків немає?. Так діти фантазують є різні дітки,і гіперактивні! але моя дитина в 2,8 років нормально говорила вже, просто в садочку злякалася і коли вихователька,няня ,щось питала,то не розмовляла( тому вони думали що невміє,ще говорити) плакала і не хотіла в садок йти((. але завжди казала,що все добре і вихователька добра. Тільки через два місяці,коли я забрала її з того садка,почала розповідати,що робила і казала няня ((( це жах,цікаво як дитина змогла таке нафантазувати...???вона просто мимовільна коли гралася то всі події в садку відтворювала(( це був жах(((
Ол Показати IP 19 Лютого 2021 10:14
Ну не повинен працівник йти на роботу і чекати, що хтось "принесе". Скільки вихователь отримує зп "на руки" в місяць? Надіюсь, що 7000 грн. Цього достатньо, щоб зосередитись на роботі, щоб "віддаватись" і належно працювати? Думаю, що ні. В американців є термін: "працювати на унітаз". На мою думку 7000 грн - це ще меньше. Але, на жаль, така реальність.
Які до Ол Показати IP 19 Лютого 2021 12:10
Сім тисяч гривень?)))))
янеробот Показати IP 19 Лютого 2021 14:46
стільки уваги словам "ТОНЕНЬКИЙ І ВУЗЕНЬКИЙ", аж смішно. Тонюсінький! Мацюпусінький! Безобідний! СКОТЧ!
Коля Показати IP 19 Лютого 2021 14:54
Педагоги беззахисні перед суспільством.На жаль.Терплять знущання батьків і дітей
оля Показати IP 19 Лютого 2021 15:12
Заклеювання скотчем не дуже правдоподібно звучить. А підзатилочники дитині по голові це більш серйозні речі. Але де докази?
Наталка Показати IP 19 Лютого 2021 18:12
Доброго вечора. Мене звуть Наталія. Я все життя прожила в м. Луцьк на 40-му кварталі і ходила в цей 37 садочок і моя дитина Настя теж ходила до цього садочка до цього вихователя, яку ви так опозорили вам заплатили? Я цю людину дуже добре знаю з дуже хорошої сторони. Як вам не стидно. Всі ми не без гріха. Нажаль зараз я проживаю в м. Житомир нічим їй не можу допомогти. Я би вас всіх, за таке щось, за такий наклеп до суду подала.
Ірина до Наталка Показати IP 19 Лютого 2021 19:57
То і сиди в свому Жидомирі. Адвокатка знайшлася. Швидко звільняється, аби уникнути відповідальності!
Людина до Ірина Показати IP 20 Лютого 2021 08:22
Ти дура половна чи тільки притворяєшся? Вихователька звільнилася, тому що мамаші шатнтажували адміністрацію садка і невинна людина не може себе захистити від божевільних батьків. Видались із інтернета.
Qq Показати IP 19 Лютого 2021 23:35
"Хотіла прилякати неслухняну малечу" Можливо її прилякати трішки по дорозі додому? Яка буде реакція суспільства?
Джек Показати IP 20 Лютого 2021 11:56
ЧИТАЮ КОМЕНТИ І ПОНІМАЮ ШО ТУТ 90% хворих людей,які вважають що заклеювати роти дітям,щоб прилякати-це нормально... Ну то ми знайдемо цю виховательку і теж прилякаєм) Чекаю ваших відгуків через тиждень у ВН.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus