USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

5 автобусів молодиків у рясах захопили храм на Рівненщині

22 Квітня 2015 13:03
Представники УПЦ Московського патріархату захопили Свято-Успенський храм у селі Птича Дубенського району Рівненської області. Інцидент трапився зранку 20 квітня 2015 року.

Напередодні місцева влада було запропонувала громадам УПЦ КП (понад 90% вірян) та УПЦ МП (менше 10%) почергово звершувати богослужіння у храмі, на що останні не погодилися.

Як повідомляє 112.ua з посиланням на джерело в правоохоронних органах, 09:00 в селі Птича близько 50 вірян МП зірвали замки вхідних дверей і зайшли до приміщення Свято-Успенського храму УПЦ Московського патріархату для проведення молебню. Водночас біля храму зібралися ще близько 300 вірян УПЦ Київського патріархату. Між ними виникла сутичка через проведення богослужіння.

«Працівники міліції, які прибули на місце, не допустили розвитку конфлікту. Близько 13:00 присутні розійшлися", - розповіло джерело.

Згідно з повідомленням прес-служби Рівненської єпархії, 5 автобусів бойовиків та молодиків у рясах (скоріш за все з Почаївської лаври) побили парафіян, зірвали замки та увірвались до храму.

Нагадуємо, що раніше – 8 квітня 2015 року – Господарський суд Рівненської області не задовольнив позов громади УПЦ Московського патріархату щодо належності їм Свято-Успенського храму у селі Птича. Цього ж дня районною та місцевою владою було запропоновано громадам УПЦ КП та УПЦ МП почергово звершувати богослужіння у храмі. Однак «канонічні» відмовилися від цього, сказавши, що «митрополит Варфоломій не благословляє почергових богослужінь».

Почувши «стару пісню» про те, що УПЦ МП не буде молитися разом із «розкольниками», громада УПЦ КП (яка на сьогодні складає понад 90 %) вирішила відкрити свій законний храм, який вона будувала своїми коштами та силами. Два замки, від яких «загубив» ключі священик УПЦ МП, було зрізано, а третій відкрив особисто сільський голова, який свого часу і опечатував храм.

На даний момент благочинний Дубенського району протоієрей Ігор Загребельний разом із громадою та місцевою владою мирним шляхом хочуть вирішити міжконфесійний конфлікт у селі. Однак представники Московського патріархату на діалог не йдуть, цим самим ще раз засвідчують, що їм не вигідний мир у нашому краї. Більш того, як повідомив отець благочинний, бойовики зараз зачинилися у храмі, який патрулює «козацька варта із Києва», а також була затримана невідома жінка з ножами та чималою кількістю грошей (мабуть, плата бойовикам).

Нагадаємо, глава УПЦ (КП) патріарх Філарет висловив сподівання, що об'єднання церков в Україні все ж таки відбудеться, оскільки цього хоче більшість православних вірян, хоча предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій і не хоче цього.

Зі слів патріарха, соціологічні дані свідчать, що кількість прихильників УПЦ (КП) за минулий рік збільшилася з 32% до 44%, а це вдвічі більше, ніж прихильників Московського патріархату.

Як повідомяляло Інформаційне агенство Волинські Новини, на Волині Московський патріархат втратив декілька парафій. Зокрема, у Київський патріархат перейшли церковні громади села Стрільче Горохівського деканату, церковні громади МП в селах Угринів та Печихвости.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
лучани Показати IP 22 Квітня 2015 13:09
МП/РПЦ - це філіал ФСБ-КГБ,
))) до лучани Показати IP 22 Квітня 2015 15:35
ця громада не може захопити цей храм, бо він їй належить по документах. це перше. друге - вже МВД спростували захват. а загребельного колись ніфонт вигнав з єпархії та розстриг, він зараз мститься у такий спосіб.
неєретик Показати IP 22 Квітня 2015 13:48
А Почаївську лавру взяти в такий же спосіб, чому б ні?
Неєретичка до неєретик Показати IP 22 Квітня 2015 13:56
ви ще не знаєте, що там було насправді, а вже хаваєте те. що вам дають)) Можете "взяти" і Лавру. Тільки ж руки потім покрутить , добре, якщо вам, а не дітям. В кожному волинському селі можуть розказати. що було з тими, хто в лихі атеїстичні захоплював храми)
МПирям до Неєретичка Показати IP 22 Квітня 2015 15:06
Які духовні представникі МП.Вже й дітей проклинають.Якби я тебе зустрів у Луцьку, то б голову відкрутив твою прокажену
))) до МПирям Показати IP 22 Квітня 2015 15:36
мо, на початках пролікувати свою?
Джмол до Неєретичка Показати IP 22 Квітня 2015 15:28
Ану розкажи-но нам якусь таку байку. Ще рік тому я з ввічливості може просто покивав би головою на знак співчутливої згоди такої ахінеї, щоб не ображати почуттів віруючих. А зараз - фіг вам. Проглядаючи кацапські сюжети про Україну просто диву даєшся ступеню їх маразматичності, а московська церква є частиною крамлівського агітпрому, тому які небилиці можуть повигадувати упиті кагором монахи, попи і "руськомірниє" прихожани - хто зна.
))) до Джмол Показати IP 22 Квітня 2015 15:43
згадайте феєричну долю Червонія та притихніть, не лізьте у справи, у котрих не тямите. всі ці люди, яких ви обзиваєте та клянете, українці з роду-віку, а їх зараз з вашою допомогою сварять та зіштовхують. хоч менти нарешті рухатись почали, і то добре.
Джмол до ))) Показати IP 22 Квітня 2015 15:58
Ну по-перше, нікого я не кляв, - бачите, ви самі сходу, на голому місці, спотворили правду. А обман і неправда - зброя самі знаєте Кого.
))) до Джмол Показати IP 22 Квітня 2015 16:00
не дивіться кацапські телесюжети та думайте головою, коли читаєте новини від КП. якби я не знала, хто їх пише, я б не плювалася.
Джмол до ))) Показати IP 22 Квітня 2015 16:08
І хто ж їх пише?
Анонім до Неєретичка Показати IP 22 Квітня 2015 18:11
Так що ж там було насправді? Чи рішення суду для МП - не закон?
прораб до Неєретичка Показати IP 23 Квітня 2015 15:58
шоб тобі *** придуркувата москалька
Архітектор Показати IP 22 Квітня 2015 14:19
Москва дограється до того, що стане українською. Нажаль, така багата надрами і велика за площею РФ розвалиться, так як розвалився союз совєтів. А могла б бути високорозвинутою, духовно багатою, крутою територією.
анонімус Показати IP 22 Квітня 2015 14:21
яка мирна релігія
Анонім Показати IP 22 Квітня 2015 15:04
Повторіть кацапам Одесу
Олег Показати IP 22 Квітня 2015 15:19
http://pro.church.ua/2015/04/21/chergova-dezinformaciya-rozkolnikiv-na-rivnenshhini-sprostovana-spivrobitnikami-mvs/
Олег Показати IP 22 Квітня 2015 15:25
20 квітня офіційний сайт «УПЦ КП» розповсюдив псевдоінформацію про те, що нібито громада УПЦ «захопила» Свято-Успенський храм у с. Птича на Рівненщині. Інформаторам цього сайту ще й привиділась невідома жінка, яку нібито затримала міліція та знайшла в неї ножі, а також бойовики, які закрилися в храмі. За повідомленням Прес-служби Управління МВС у Рівненській області ніхто 20 квітня в с. Птича міліцією не затримувався. На даний час ніким храм не захоплений і є замкненим. Богослужіння в культовій споруді не проводяться. Ще однією відвертою неправдою сайту «УПЦ КП» стало виправдання справжнього захоплення Свято-Успенського храму розкольниками у Страстну Середу, наявністю судової ухвали на це. Ніякого рішення Господарського суду Рівненської області про відмову у задоволенні позову громади УПЦ Московського Патріархату щодо належності їм Свято-Успенського храму у селі Птича не існує. Адже громаді непотрібно вимагати належності цього храму, бо в неї є всі правовстановчі документи на саму культову споруду та землю під нею. Тому громада УПЦ має всі надані законодавством України права користуватися церковною спорудою. Зважаючи на міжконфесійну напругу в с. Птича, суд відхилив позов громади УПЦ про усунення перешкоди для використання храму. Заради уникнення кровопролиття священики Української Православної Церкви 20 квітня закрили двері Свято-Успенського храму і віддали ключі від нього селищному голові с. Птича. Адже ж розкольники традиційно звезли до храму молодиків спортивної статури, які провокували силовий конфлікт і псували автомобілі вірян УПЦ, що знаходилися поруч. Слід зазначити, що органи МВС у Рівненській області оперативно відреагували на дії провокаторів від УПЦ КП і забезпечили правопорядок на місці події.
Схаменіться люди Показати IP 22 Квітня 2015 17:23
Дорогі мої українці . Все минає, гріх зостається ! Моліться вдома на колінах щиро ,а не сваріться. Дайте гроші чи милостиню тому, кому серце підказує. А в храмах чи під храмами не бийтеся і не сваріться.На рівні Києва мають вирішити про православні Храми , а не парафіяни між собою сваряться. Через релігію, мову і політику,які в нас на Україні конфлікти. Боже, дай мудрості українському народу і тим, що живуть на Україні .
укр до Схаменіться люди Показати IP 22 Квітня 2015 20:47
На рівні Киева поки вирішують як ефективніше украінцям вбивати украінців
анонімус до Схаменіться люди Показати IP 22 Квітня 2015 20:56
схаменіться! моліться! голосуйте! не задавайте запитань! дивіться тв! не виходьте з загону!
Схаменіться люди Показати IP 22 Квітня 2015 21:33
А що з Ваших шарпанин тоді ?...Один одного ненавидить, пересварюємось. Ми, що первіснообщинні люди ? Хто з нас безгрішний ? Напишіть своє П.І.Б.
Лісник Показати IP 23 Квітня 2015 07:29
Давно ті скотобази християнські розбомбити потрібно було а попів і монахів розігнати... Проблема в тому що одурманені білі які гризуться за церкви і право лизати копита філаретам кірюшам і іншій сволоті навіть біблії не читали...Хто знає біблію в церкву не ходить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus