USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто дозволив встановити газорегуляторний пункт посеред луцького перехрестя

24 Листопада 2016 11:44
Шафовий газорегуляторний пункт на перехресті з круговим рухом майже у центрі міста виявляється не просто нормою, а й необхідністю. А газовики переконують, жодної небезпеки він учасникам дорожнього руху не несе.

Нагадаємо, на перехресті проспектів Президента Грушевського та Василя Мойсея, вулиць Стрілецька, Яровиця, Винниченка встановили шафовий газорегуляторний пункт (ШГРП), посеред кільця.

Щодня цим перехрестям проїжджає не одна сотня автомобілів тож постає й питання про безпеку учасників дорожнього руху. Отож, з проханням повідомити про те, чи відповідає всім вимогам державних будівельних норм і чи цей об’єкт встановили законно, Інформаційне агентство Волинські Новини звернулося до ПАТ «Волиньгаз» з відповідним інформаційним запитом.
Днями надійшла відповідь від газівників, які переконують, що все безпечно і законно. Зокрема, з’ясувалося, що до ПАТ «Волиньгаз» звернулось ТзОВ «Єврохолдінг» з заявою про видачу технічних умов на газопостачання житлового кварталу між вулицями Яровиця, Винниченка, Івана Франка. У «Волиньогазі» переконують, що це питання розглядалось на засіданні Технічної ради підприємства. Точкою приєднання об’єкту забудови до газових мереж визначили газопровід середнього тиску на вулиці Стрілецькій. А аля зниження тиску газу від середнього до низького передбачено встановлення ШГРП.

В ПАТ «Волиньгаз» запевняють, що газорегуляторний пункт розміщений на безпечній відстані від дороги, і все відповідає державним будівельним нормам.

«Розміщення даного ШГРП передбачено в зоні обслуговування існуючих газопроводів середнього та низького тиску, які прокладені на території зеленої зони площі кільцевого руху. Віддаль до проїжджої частини забезпечена згідно з вимогами ДБН В.2.5- 20-2001 . «Газопостачання» (не менше 5 метрів). Вказане ШГРП буде огороджене спеціальною конструкцією, відповідно до архітектурного рішення, до початку експлуатації. Проектне рішення щодо місця встановлення ШГРП було погоджене технічною радою підприємства», - йдеться у листі.
На території житлового комплексу для газорегуляторного пункту, виявляється, місця не знайшлося.

«Згідно з вимогами ДБН В.2.5-20-2001 «Газопостачання» п.5.5. «Окремо розташовані ГРП (включаючи блокові та шафові) в населених пунктах слід розміщувати в зоні зелених насаджень, усередині житлових кварталів на відстані не менше 10 метрів до будинків і споруд». Розміщення ШГРП з дотриманням вимог даного ДБН на території будівництва ЖК «Яровиця» неможливе. На генплані житлового комплексу (розробник архітектор Бідзіля Т.А.) розміщені підземні паркінги, ТГІ, дитячі майданчики, в’їзди, виїзди, що унеможливлює розміщення ШГРП з дотриманням вимог нормативних документів», - пояснюють в «Волиньгазі».
Отож, ПАТ «Волиньгаз» звернулося до Луцького міського голови щодо погодження можливості проведення будівельно-монтажних робіт згідно з розробленим проектом. І Луцька міська рада «дала добро» встановити посеред транспортної розв’язки цей об’єкт.

«Відповідь за № 1 1-13/3852 від 14.06.2016. підписав перший заступник міського голови. Крім того, проект був погоджений усіма організаціями, що мають мережі в зоні будівництва, а також Департаментом ЖКГ Луцької міської ради», - запевняють газівники.

До слова, під час земельних робіт на цій ділянці у вересні цього року впав і загинув робітник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
Dfkz Показати IP 24 Листопада 2016 11:50
Без хабарів не обійшлося!
Лучанин до Dfkz Показати IP 27 Листопада 2016 12:55
яровиця бере мінімальну площу ділянки(а іноді й меншу мінімальної за ДБН) і забудовує її по максимуму, скидаючи проблеми благоустрою та інфраструктури на сусідні об'єкти або на місто. а підмазані депутати закривають на все очі.
1312 Показати IP 24 Листопада 2016 12:00
Ну в нас як завжди одне чучало все місто по*мєло!!! Якщо воно таке корисне то хай поставить собі в дворі той чорт що будує!!! Те що дозволив Волиньгаз це одне питання а те що міська рада це погодила??? Романюк скоро ще не таке дозволить... Каже недочекаєтесь 0 коли питають про його зждоровя - та нафіг фоно кому треба - зайшли викінули з вікна і хай летить самий здорови!!! АЛЕ НАСПРАВДІ ЦЕ ПУТІН ЗРОБИВ ГАЗОРОЗДАТКУ!!! ВПЕРЕД НА МОСКВУ ЛОХІ!!!
!!! Показати IP 24 Листопада 2016 12:27
Я думаю, вона маэ бути відгородженя яккоюсь відбійною огорожею. Бо як буде летіти якийсь шмахер бухий чи з Яровиці чи з Моісея мабуть буде БАБАХ!!!!!!!!!!
123 до !!! Показати IP 24 Листопада 2016 13:06
Ну й норм. Одразу кремується - економія
Артур до !!! Показати IP 24 Листопада 2016 14:01
так вони ж в листі написали, що до введення в експлуатацію буде зведено додаткову огорожу. за такою логікою на будь-яке узбіччя де є ШРП шумахер бухий може вилетіти.... а хіба не бувало що вози чи машини з мостів зривались і на трубах висли? чи у вітрини, в магазини, кіоски, зупинки... навіть коли дотримано норм і правил. це вже одвічна проблема наших їздунів(( Тут питання інше: комуцікації усі в центральній частині міста прокладались давно... місто розвивається і в колишніх планах колишні архітектори не передбачали стільки змін, забудов... вулиці тісні, двори не відповідають нормам... хто винен, що у тому місці газопровід проходить?... якщо подумати, то в ближніх місцях того ШРП і ставити нема де... а там ще відносно й безпечно і в полі зору... а заросте кущами як все в нашому місті, то ніхто й не помічатиме.
Ботанік до Артур Показати IP 24 Листопада 2016 23:53
А які це мають бути кущі, щоб його закрили? Може ліс посіяти і через 30 років точно заросте.
А2А до Ботанік Показати IP 25 Листопада 2016 21:40
Варіантів безліч. З однорічних ліан - іпомея, духмяний горошок декоративний (як, до речі, в місті обсадили деякі сміттєві контейнерні майданчики), з багаторічних ліан - камсис, плющ,ягідний чи дівочий виноград(і це лише те, що задарма можна знайти, не їхавши за межі міста), з швидкоростучих кущів -туя західна, яка дуже добре стрижеться і є популярною в небідних лучан і чиновників всіх рівнів. перелік можна продовжувати дуже довго. постає питання - кому це потрібно і хто зініціює та оплатить цю роботу. Коментарі тут є кому писати, в т. ч. і я :) , а хто візьме на себе відповідальність організуватись?
Green Показати IP 24 Листопада 2016 13:04
Могли ту коробку під землю заховати і не було б проблем
Артур до Green Показати IP 24 Листопада 2016 14:03
)))) ну а якщо не мати мінімального розуміння у питанні, то вже й ліпше не писати такого. ні?))
Гриць Показати IP 24 Листопада 2016 13:17
Та ти його хоть посеред проїзжої частини постав, все одно буде законно.
Andrij до Гриць Показати IP 27 Листопада 2016 04:32
Taras Jakovlev za 5.000$ i ne take pidpushe.....
Активіст Показати IP 24 Листопада 2016 13:23
На жаль, в нашій "державі" все вирішує бабло.
попередні публікації Показати IP 24 Листопада 2016 13:53
А хабарники з держорхбудконтролю дає добро, а суддя його під домашній арешт, а через місяць справу закрили, бо він інвалід а злочин не важкий. А ви лохи йдіть воюйте за цих романюків . козлюр башкаленків
А2А Показати IP 24 Листопада 2016 14:20
Законність встановлення не викликає сумніву, а декоративна цінність - під питанням.
Т777 до А2А Показати IP 24 Листопада 2016 14:43
А з права Промінь не більш декоративно цінний. Там узагалі ні ума ні фантазії. Збільшена в рази копія того шрп.
Людмила Показати IP 24 Листопада 2016 15:15
Виглядає негарно, принаймні зараз. До цього на той круг було дуже приємно подивитися. А зараз перекошує. Я от розумію - іншої можливості, може, й нема, але - якби звернулися прості люди, то їх би просто відфутболили, бо норми порушувати не можна. То для чого вони такі є? Чому одним не можна, а іншим можна? А що сказав би суд?
Артур до Людмила Показати IP 24 Листопада 2016 16:29
при чому там взагалі суд? хто по вашому має оскаржувати встановлення шрп над газопроводом, на що є дозволи усіх служб і яке відповідає нормам дбн? п.с. таке враження ніби ви там кожен день ходили і тими кущами милувалися. чорта з два!)) ніби ботанічний сад споганили пишете. та там навколо все завжди було страшним: з одного боку покоцана бруківка, ями і задрипаний укртелеком, біля нього якийсь страшний кіоск над самою дорогою (не їжджу там часто, не знаю чи стоїть досі), з іншого боку, поки не почали будувати Яровицю виглядала страшна розруха від заводу, висока, сіра, побита, як в Чорнобилі... Всі комунікації, технічні механізми, обладнання ніколи не виглядають як витвори мистецтва, у них призначення інше, інші функції і інші до них вимоги... ну намалюйте там квіточку якщо вам так болить та будка.
Люся до Артур Показати IP 24 Листопада 2016 23:55
Якщо це так, то нехай волгаз поставить цю буду в себе на подвірьї.Відстань та сама.
Коза Показати IP 24 Листопада 2016 16:15
Безпечно-небезпечно... Не знаю, десь він мусить бути, місто росте. Але картинку жовта коробка псує, може чимось обсадять. Бо їдеш в тролейбусі чи маршрутці і око ріже. Раніше справді кільце виглядало гармонічно.
Не Показати IP 24 Листопада 2016 16:40
Тумбу ту жовту треба було б сховати під землю, а загинула людина. Хтось відповів?
Ігор Показати IP 24 Листопада 2016 17:01
Виглядає як опудало на перехресті. Луцьк виділився ще одним "витвором" мистецтва. Особливо сподобається іноземцям, буде біля чого сфотографуватися і поділитися з друзями, адже таке ніде більше не побачиш.
Елла до Ігор Показати IP 24 Листопада 2016 18:55
А що, у місті все робитбся для того аби на фоні фоткатись? Чи комунікації прокладаються для екскурсій? не переживайте, іноземці більш розторопніші і питань дурних не задають. і знають який вигляд має газове обладнання і для чого встановлюється. А ще у них не виникає тупих питань чи в'їде в нього який алкаш, бо у них якось не прийнято по центру міста гасати як дике створіння, та й аварій утричі менше. а тут Як подивлюсь, то Не місто в нас, а суцільні збори естетів, поціновувачів прекрасного, знавців архітектури і на все експерів. От тільки гидять всі за собою на кожнім кроці, але того не помічають, на решту фукають.... а про те, де проходить труба ніхто тут не питає навіть. Для "експертної" оцінки вистачає сказати: "не красіво".
Анонім до Елла Показати IP 24 Листопада 2016 21:23
І якщо в місті робиться щось хороше то чому про це ніхтол нічого непише!!!! А тільки про погане!!!!!
Ігор до Елла Показати IP 26 Листопада 2016 15:26
Шкода Вас, Елла, якщо Ви такі дурниці пишете. Видно за кордоном лише в Россії бували, Тільки там можливе подібне встановлення газових мереж.
Мешканець Показати IP 24 Листопада 2016 17:50
А що та Яровиця не знала,що потрібно ГРП буде встановлювати?А вони собі паркінгів набудують,а продажні депутати дадуть дозвіл на усе.Тепер тішимось шедевром.
Анатолій Показати IP 24 Листопада 2016 18:19
Нашим людям все не так, робиш не так, не робиш і знову не так. Візьміть перефарбуйте, обсадіть кущами чи ще щось зробіть, якщо не подобається вигляд посеред кільця.
захисникам того урод Показати IP 24 Листопада 2016 19:55
в себе на могилі його поставте
нуда Показати IP 24 Листопада 2016 22:09
побудували---ДДААА, газ підвести(подумали-проплатили)-буде газ;водозабезпечення- з привокзальної(напор ху,,,вий- люди звикнуть)- фак!!!!- і вода є; так а каналізація???? - є Стир під боком- "яровиця" є вільні квартири- не зволікайте!!!!
Горець Показати IP 24 Листопада 2016 22:38
Бетонний замок треба звести довкола тої ШЕГЕРЕПЕШКИ. Буде башта між соснами... Бо їздуни були є і будуть. Як діти наприклад. Чи давайте крани газові над дитячими ліжечками робити... чи у Романюка вдома? Полюбе потрібен захист від автівки у 20тонн
Анонім Показати IP 25 Листопада 2016 01:58
гаражі демонтують. кажуть не єстетично. а тут по серед самого людного місця зварганили естетичне опудало.
Отто Показати IP 25 Листопада 2016 13:51
не було б будинку, не було би і ШГРП і не загинула б людина
ТвУя КУМА Показати IP 25 Листопада 2016 18:40
Це все москалі начолі із Путіним зробили...а Ви шукайте тепер крайніх у себе в країні
лучанин Показати IP 27 Листопада 2016 09:06
це все Путін!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus