USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Хто фінансуватиме зведення ковельського довгобуду?

4 Грудня 2015 07:00
Ковельський довгобуд, що на вулиці Ватутіна, 70 б, зводитимуть за кошти міського бюджету. Щоправда, для цього у проекті міського бюджету на 2016 рік передбачено всього мільйон гривень.

Про це стало відомо під час візиту до Ковеля на запрошення міської влади виконувача обов’язків першого заступника голови правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Сергія Комнатного, - інформує ПроКовель.

Відбулася розмова між Сергієм Комнатним і міським головою Олегом Кіндером з приводу проблеми завершення будівництва другої черги житлового будинку на вулиці Ватутіна, 70 б у Ковелі для молодих сімей, які взяли на себе кредитні зобов’язання в рамках державної програми «Житло для молоді».

Зустріч із посадовцем навряд чи можна назвати результативною. Сергій Комнатний подякував міському голові Олегу Кіндеру за розуміння, за те, що влада міста не залишає молоді сім’ї наодинці зі своїми проблемами, виділяє кошти на завершення довгобуду з міського бюджету.

Нагадаємо, будинок зводять у рамках програми забезпечення молоді житлом на 2002 – 2012 роки. Об’єкт внесений до Переліку об’єктів молодіжного житлового будівництва, у яких порушені строки введення в експлуатацію. Питання продовження будівництва другої черги будинку міська влада неодноразово піднімала на обласному та державному рівні.

Питання про виділення коштів з державного бюджету на завершення спорудження житлового будинку на вулиці Ватутіна, 70б піднімали ще за часів уряду Азарова у 2013 році.

На сьогодні цей об’єкт залишається проблемним через відсутність державного фінансування. Завдяки значним зусиллям міського голови Олега Кіндера, колишнього голови облдержадміністрації Бориса Клімчука та самих інвесторів тридцять ковельських сімей (перша черга будинку) стали новоселами у грудні 2013 року. Будівництво другої черги розпочалось у листопаді 2012 року. А введення в експлуатацію мало відбутись у 2014-му. Однак у 2014 році, у зв’язку з відсутністю фінансування, будівельні роботи припинили. Після цього, під час чергової 30-ї сесії Волинської облради 26 вересня, ковельський довгобуд передали на баланс міської ради.

Міська влада Ковеля подавала пропозицію щодо внесення цього об’єкта до переліку інвестиційних програм (проектів), які можна реалізувати у 2015 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Однак підтримки збоку обласної влади не отримала.

Як повідомляє ПроКовель, великі надії на вирішення житлових проблем молоді сім’ї покладали на реалізацію житлових програм, за якими держава компенсує частину відсотків за кредитами. Однак вони виявилися неефективними. І наступного року ситуація навряд чи поліпшиться – коштів на завершення житлового будинку у Ковелі по вул. Ватутіна 70 б у держбюджеті не передбачено. На цьому при зустрічі наголосив виконуючий обов’язки першого заступника голови правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву». Тож Сергій Комнатний звернувся до міської влади, аби вона й надалі брала на себе зобов’язання щодо вирішення проблеми із довгобудом.

Про приїзд у Ковель одного з керівників державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву знали й інвестори, тому очікували на зустріч із Сергієм Комнатним. Проте з невідомих причин ця зустріч не відбулася. Спілкуватися представникам молодих ковельських сімей, які уже кілька років очікують на власні квартири, довелося з міським головою. Вони подякували Олегу Кіндеру за підтримку і допомогу, адже завдяки міському голові ситуація зрушила з місця. Саме з його ініціативи з міського бюджету у 2015 році було виділено один мільйон гривень на продовження будівництва. Кошторисна вартість об’єкта (друга черга - 30 квартир) становить 11 мільйонів 771, 141 тисячі гривень.

Зв станом на 30.11.2015 року генпідрядником ТзОВ «Житлобуд-2» виконано будівельно-монтажних робіт на суму 1 мільйон 992 тисячі гривень. Ще залишилось освоїти 521,5 тисячі гривень. Для введення в експлуатацію необхідно ще 9 мільйонів 779 тисячі гривень.

За дорученням міського голови Олега Кіндера відділом комунального господарства виконавчого комітету міської ради направлено лист Державній спеціалізованій фінансовій установі з проханням посприяти у виділенні коштів з державного бюджету у 2016 році.

Міський голова Олег Кіндер запевнив інвесторів, що влада і надалі підтримуватиме молоді ковельські сім’ї і продовжуватиме фінансування будівництва. Для цього у проекті міського бюджету на 2016 рік передбачено один мільйон гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ганьба! Показати IP 4 Грудня 2015 14:59
Завдяки значним зусиллям міського голови Олега Кіндера, - та той нероба і палець в палець не вдарив, щоб тоді людям допомогти, все ітльки на область кивав, нехай там вам будинок будують, а як таки збудували - то перший перед камери на відкритті ліз!
вкб Показати IP 4 Грудня 2015 20:09
Першу чергу здали дякуючи виключно клімчуку, стратегічна помилка це прийняття на баланс міста незавершеного будівництва, це хтось конкретно ковель вставив, правильнокиівський шеф каже що теперце ваші проблеми, якийсь спец дурню порадив кіндеру з прийомом на баланс, там без балака не обійшлось думаю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus