USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Хто розкрутив допис з російської соцмережі і навіщо його підхопили волинські ЗМІ

14 Вересня 2017 19:19
Кому на Волині вигідно звинуватити журналістів ТРК Аверс у співпраці з сепаратистами, і з якою метою розхитують ситуацію на мирній Волині, з'ясовували журналісти телеканалу.

«Родзинкою» їхнього розслідування стало те, що віртуального героя, який опублікував допис з російської соцмережі та звинуватив Аверс у сепаратизмі, згадують російські так звані конспірологічні аналітики.

Про деталі розслідування - у сюжеті ТРК Аверс.

Як відомо, Аверс звинуватили у співпраці з сепаратистами тільки за те, що журналісти намагались перевірити чи справді нинішній нардеп Ігор Лапін, будучи представником Айдару, був замішаний у мародерствах у зоні АТО. Нагадаємо про такі факти розповідають частина добровольців , що перетинались з Лапіним під час військових дій. Зокрема айдарівець Ігор Рицко розповідав журналістам, що саме Ігор Лапін наказав підкинути боєприпаси у помешкання опального луганського комуніста Спиридона Кілінкарова, аби розграбувати маєток. З фронту майбутній нардеп буцімто повернувся з двома бусами трофейного майна.

Але з невідомої причини військова прокуратура пропустила такі повідомлення повз вуха. Чи не тому раптом, що Лапін став депутатом і чи не тому тепер зчиняють такий ґвалт довкола телеканалу Аверс, аби журналісти не розповідали чим насправді він займався на фронті.

Щойно журналісти телеканалу Аверс повідомили, що будуть звертатися до військової прокуратури з повідомленням про злочини народного депутата Ігоря Лапіна, відомі з розповідей бійців «Айдару», як у соцмережах забив на сполох сам нардеп. «Заручившись підтримкою сепарів, напевно скоро будуть нас судити», - звернувся він до однопартійців.

Тривогу нардепа підхопила низка прихильних до нього сайтів. Здійснили неймовірний ґвалт довкола того, що журналісти Аверсу намагалися перевірити, чи мають обвинувачення під собою грунт. Перекручуючи факти, Аверс звинуватили у співпраці з сепаратистами. І закликали до розправи з журналістами у соцмережах. Намагалися скликати «акцію протесту».

А зрештою прихильників та помічники нардепів Ігоря Лапіна та Степана Івахіва самі з’явилась біля приміщення телеканалу Аверс. Так, ватага чоловіків у супроводі журналістів видань, підконтрольних Ігорю Лапіну та Степану Івахіву, прийшли сьогодні до журналістів Аверсу.

Кажуть, обурені тим, що прочитали про телеканал Аверс в інтернет-виданнях та соцмережах. Серед протестувальників – двоє бійців «Айдару». На відміну від решти, поводяться найбільш стримано і толерантно.

А основну скрипку гають все ж прибічники Ігоря Лапіна, які пгрожують закрити телеканал і нагнітають ситуацію серед присутніх. Серед них, зокрема Сергій Рижков із «Самооборони», учасник всіх акцій протесту, де фігурують інтереси Ігоря Лапіна. А ще у масовці кілька молодиків, які «світилися» біля міської ради в акціях на підтримку Юлії Вусенко. Ці всі люди так активно стають на захист депутата, що не помічають очевидних речей – що політики їх просто водять за носа.

Чого боїться сам нардеп, що не коментує подій журналістам, а лише збирає армію підтримки?

На сторінках забороненої в Україні мережі Вконтакте якийсь Михаіл Набоков написав про те, що представники телеканалу Аверс намагається знайти очевидців безчинств батальйону «Айдар».

Журналісти телеканалу офіційно заявляють: «Ми не користуємося забороненими в Україні мережами, і, тим більше, не використовуємо їх як аргументи чи докази».

Натомість блогер сайту «Кореспондент», який підписується як Алекс Вербенко, виставив допис у соцмережі Вконтакте як звинувачення і співпраці з сепаратистами. І вже наступного дня цю інформацію розмістили у себе волинські сайти, підконтрольні Ігорю Лапіну та Степану Івахіву. Та активно розтиражували у Фейсбуці. До обговорень активно долучилася помічниця губернатора Світлана Головачук, яка пошкодувала, що не збереться масове пікетування Аверсу.

Сьогодні журналісти Аверсу звернулися до сайту «Кореспондент», аби зв’язатися напряму з блогером на ім’я Алекс Вербенко, і запитати у нього, на яких підставах він звинувачує телеканал. Але виявилось, що такого чоловіка просто не існує.

Передивившись історію дописів персонажа на ім’я Алекс Вербенко, журналісти знайшли масу публікацій, з яких видно, що чоловік, швидше за все, працює політтехнологом, і через вигаданий псевдонім зводить наклепи на опонентів свого роботодавця. Ще цього віртуального героя згадують російські так звані конспірологічні аналітики. Зокрема, відомий у певних колах російських політтехнологів аналітик Константин Черемных. Раз у раз у своїх публікаціях він згадує Алекса Вербенка як чоловіка, що викриває американців в організації революції в Україні.

«Не здивуємося, якщо за ім’ям Алекс Вербенко ховається помічник Степана івахіва Денис П’ятигорець», - захначають журналісти. Він, до речі, на момент Революції Гідності ще був активістом Партії регіонів.

Хто такий насправді Алекс Вербенко, і чому він мутить воду в українських медіа, мала б знати СБУ. Маємо ефект зворотній: тепер на дописи цього бота посилаються ті, хто називають себе волинськими журналістами.

До речі, одну з таких представників журналісти просять допомогти опізнати за голосом. Нагадаємо, 13 вересня інтернет-видання ВолиньPost публікувало запис розмови буцімто між помічницею екс-депутата від Компартії України Спиридона Кілінкарова та головним редактором ТРК «Аверс» Юлією Циплюк. Звідки у видання запис приватної телефонної розмови – невідомо. Журналісти кажуть, що його їм відправили на електронну пошту. Як відомо, ВолиньPost підконтрольний Степану Івахіву – тому самому Івахіву, власнику торгової марки КОМО, сир якої досі продають по всій Росії. Потрапляє він туди через окуповану територію - через кордони, які контролюють сепаратисти.

Якщо Ви впізнали голос на аудіо, журналісти просять повідомити телеканал Аверс. Інформація буде долучена до листа, якого надіслали до СБУ з проханням розібратися у ситуації і з’ясувати, хто насправді працює з сепаратистами і з якою метою розхитують ситуацію на мирній Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тетяна Показати IP 14 Вересня 2017 20:03
Диво-дівноє в Луцьку твориться. Майданівці заступаються за того , хто голосував за драконівські закони 16 січня
uran64 Показати IP 14 Вересня 2017 20:14
Ви ще досі вірите Івахіву? Чекайте на кіло гречки на наступних виборах і знову його обирайте
люся Показати IP 14 Вересня 2017 20:44
що це за ДУРДОМ твориться в Луцьку?
глядач Показати IP 14 Вересня 2017 21:44
Та хто той аверс дивиться, не новини а 15 хв. про чорта Лапіна, 15 хв про Поліщука, і 5 хв. про все решту

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus