USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Хто розмальовує зупинки на Волині

5 Червня 2014 08:29
Стара мурована зупинка у Кроватці Рожищенського району за один день перетворилася на яскраву патріотичну емблему цього невеличкого села. Розмальована жовто-блакитними фарбами, з написами «Слава Україні», «Героям слава!», «Єдина Україна», «Україна понад усе» привертає увагу кожного. Будучи у відрядженні у цьому віддаленому селі, ми зацікавилися, хто ж автор і реалізатор такої креативної ідеї, - ідеться на Віснику+к.

- Чи не знаєте, хто так гарно розмалював зупинку? - запитали у дівчат, які поспішали до місцевого магазину.
- Знаємо, - з усмішкою «здали» таємницю. - Це наша односельчанка. А ось і вона йде, розпитайте її про все.

Так випадково ми познайомилися з 20-річною Наталією Лотиш. Дівчина аж зашарілася, коли почула, що хочемо про неї написати. Навідріз відмовилася фотографуватися, бо, мовляв, нічого особливого ж не зробила. Але саме з таких маленьких епізодів і формується наша свідомість, любов до рідної країни.

- Дивлячись, що твориться на Сході, хотіла якось висловити свою підтримку цілісності країни, - каже Наталя. - Разом з подругою Мартою Грищук з Угринова Горохівського району, з якою здружилися під час навчання у Ківерцівському медичному коледжі, вирішили ось таким чином підтримати наш народ. Я їздила до Марти допомагати розмальовувати в'їзний знак у її село, а вона - до мене. Ще сусідка Інна Борода фарбувала з нами. Хотіли завершити справу за ніч, щоб зробити односельцям сюрприз, але, на жаль, не вистачило фарби, тож мусили докупляти наступного дня. Так всі й дізналися, що то ми.

Дівчата не шукали спонсорів, не рекламували свою добру справу, а просто взяли свої гроші (обоє працюють фельдшерками на ФАПах у різних районах) і купили фарбу. Вже коли у селі дізналися про цей вчинок дівчат, то почали приносити по кілька гривень Наталі додому. Вона каже, що вже мають задумку, як їх використати.

- І я гроші здавала, - каже продавець у магазині. - Всі люди радіють, що така зупинка патріотична. Дівчата - молодці, так і напишіть. Їм усі дякують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сонячна Показати IP 5 Червня 2014 12:05
ГАРНО!!!!
михаил Показати IP 5 Червня 2014 19:10
Молодцы девчата!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus