USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Це цілеспрямована політика «вбити» українське село», – нардеп з Волині про запровадження ринку землі

13 Листопада 2019 20:10
Депутатська група «За майбутнє» не підтримуватиме законопроєкти щодо запровадження ринку землі в Україні, які сьогодні розглядає парламент.

Про це в ефірі телеканалу «Наш» зазначила народний депутат, член групи Ірина Констанкевич, йдеться на сайті нардепа.

«По-перше, найбільш небезпечним видається урядовий варіант законопроєкту, який створює можливості для придбання землі сільськогосподарського призначення іноземцями та великими агрохолдингами у короткі терміни. По-друге, не передбачені запобіжники щодо унеможливлення корупційної складової. По-третє, малі та середні фермери не матимуть змоги придбати землю. У Держбюджеті-2020 на програми кредитування малих та середніх фермерів передбачено лише 4 мільярди гривень. А це копійки, у порівнянні з тим, що потрібно, аби зберегти цей сегмент аграрного сектору. Це цілеспрямована політика «вбити» українське село», – пояснила позицію Ірина Констанкевич.

Нардеп додала, що турборежим, у якому відбувається внесення земельних законопроєктів, – ніщо інше, як виконання зобов’язань перед Міжнародним валютним фондом. Однак, на думку Ірини Констанкевич, такі важливі законопроєкти не можуть прийматися під тиском зовні.

«У цій ситуації нам треба дбати за національні інтереси, а не за те, щоб подобатися комусь з міжнародних партнерів», – переконана нардеп.

Ірина Констанкевич додала, що одним із варіантів урегулювання земельного питання може стати створення державного Земельного банку. Саме ця структура могла б купувати землю у пайовиків, а далі розпоряджатися нею, як державною.

У Верховну Раду подали 11 земельних законопроєктів. Проти запровадження ринку землі під парламентом уже другий день мітингують аграрники, які переконані, що після зняття мораторію на землю, 1 гектар продаватиметься за 2200 доларів. Аграрії влаштували перформанс – «поховання» свині прямо під стінами парламенту. У такий спосіб вони хочуть донести нардепам, що земельні законопроєкти знищать українське село.

Як повідомлялося, у Верховній Раді розглядають законопроєкти щодо ринку землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вот із віс Показати IP 13 Листопада 2019 20:53
Да ні, гірше не буде! Точно!
До вот Показати IP 13 Листопада 2019 21:23
Буде - буде....
Ексселюк Показати IP 13 Листопада 2019 21:41
Село ця влада точно не врятує. Корів не хочуть тримати, навіть свиней, бо більшість працездатних жителів села у Польщі.
українець Показати IP 13 Листопада 2019 23:14
І хто цю політику нав'язує Україні не здогадуєтесь?
Сумно Показати IP 14 Листопада 2019 10:08
Захищати землю треба аргументами, а не політичними деклараціями, які вже набили оскомину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus