USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Хто відповість за забуті на звалищі речі загиблих героїв «Іловайського котла»

16 Травня 2018 23:05
На околицях Дніпра виявили скривавлену форму, берці, натільні хрестики і навіть медаль загиблих у 2014 році в АТО воїнів-добровольців. 38 мішків із бірками моргу майже чотири роки тому на територію рибгоспу привезли правоохоронці, аби просушити їх, однак по речові докази так ніхто і не повернувся, йдеться в сюжеті ТСН.

Фермер, який орендує територію, викликав волонтерів, аби ті якось дали раду з речами. «Вони отримали у морзі запечатані мішки. У них було прохання, щоб трохи підсохли, щоб їм було легше працювати. Підсохло. Телефонують фермери керівництву: заберіть – потім, потім. Потім узагалі не брали слухавку», - розповів куратор батальйону «Кривбас» Микола Колесник.

38 мішків з бірками моргу гуманітарна місія «Чорний тюльпан» виявила на території рибгоспу. До волонтерів звернувся фермер, що орендує це місце. Він повідомив, що 2014 року поліцейські попросили посушити речові докази на території. Але потім ніхто за ними не повернувся.

Поліцейські згодом звільнилися, а речові докази взагалі стали зникати – хтось навіть ходив по сусідньому селу в берцях зі звалища. Тому фермер мішки зрештою просто прикопав. Тепер серед знахідок виявили медаль батальйону «Кривбас», яку вручили 24 серпня 2014 року – якраз перед тим, як бійці потрапили в котел. Член гуманітарної місії «Чорний тюльпан» Андрій Ігнатенко восени того року допомагав шукати і вивозити тіла загиблих. «Ми тоді працювали, щоби повернути чоловіків, дітей, щоби не валялися в полях, у техніці, щоби їх по-християнськи поховати», - розповів він.

Поліцейські заново описали всі знайдені на звалищі речі та розповіли, що про забуті речові докази дізналися від пошуковців. «Нам інформація надійшла сьогодні. Все описали, вилучили. У райвідділ», - пояснили копи. Як докази опинилися на звалищі, в обласному управлінні поліції не розуміють, бо утилізувати їх у такому місці не могли. Чотири роки тому до Дніпра з-під Іловайська машинами доправили 98 тіл. Більшість упізнати не вдалося. Одяг із моргу справді вивезли просушитися, бо санітарні норми не дозволяли вивчати речі у райвідділку. Тепер у поліції призначили службове розслідування. «Є порушення, конкретна особа є – це керівник того територіального підрозділу, котре у 2014 році схвалило рішення про передачу. На даний час вони не працюють», - пояснив заступник начальника ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Михайло Куратченко.

Усі знайдені речі звіряють із матеріалами кримінального провадження. Якщо особи загиблих за чотири роки вдалося встановити, то особисті речі нарешті зможуть забрати рідні бійців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АНАТОЛЬ_ Показати IP 16 Травня 2018 23:09
То таке

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus