USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто винен у спалаху сальмонельозу у луцькому ДНЗ

6 Червня 2016 11:45
Значна частина провини за спалах сальмонельозу у ДНЗ №19, на думку керівництва Держсанепідемслужби Волині, лежить на працівниках харчоблоку, які готували яйця з прикінцевим терміном реалізації з порушенням технології.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 6 червня.

Начальник Головного управління Держсанепідемслужби у Волинській області Наталія Янко повідомила, що в області зафіксували два епідемічні ускладнення - у ДНЗ №19 Луцька та після святкування випускного вечора у Берестечку Горохівського району. Так, в ДНЗ №19 захворіли 19 дітей, сальмонельоз підтвердили у 15 осіб. Епідрозслідування проводив Волинський обласний лабораторний центр. Під час обстеження відібрали матеріал 57 працівників ДНЗ, двічі обстежували працівників харчоблоку. Здійснили понад 10 проб продуктів та страв. Патогенної мікрофлори не виявили, але з зовнішнього середовища була двічі виявлена кишкова паличка. Опитування дозволило встановити усіх хворих та локалізувати і ліквідувати вогнище, тож ДНЗ зараз знову розпочав роботу.

Джерелом інфекції, ймовірно, були яйця з прикінцевим терміном реалізації, з яких готували омлет з порушенням технологій приготування на вечерю 17 травня. Перші розлади почалися 18 травня. Повідомлення про факт направили в держпродспоживслужбу Луцька, але та досі не надала результати перевірок джерела. За фактом виникнення спалаху прокуратура міста порушила кримінальне провадження. Державна санітарно-епідеміологічна служба стоятиме на боці постраждалих. Зі слів Наталії Янко, значна частина провини лежить на працівниках харчоблоку, які працювали на несправному обладнанні, готуючи страви для великої кількості дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Лучанин Показати IP 6 Червня 2016 12:07
Виникає 2 питання. Хто в садок привіз яйця з прикінцевим терміном реалізації.(чи покарають таких постачальників?)? І як можна приготувати омлет не по технології(яєшня була сира?)?
Лучанин Показати IP 6 Червня 2016 12:21
Звичайно, винні пішаки, а завідувач садочка не знала, що в неї поламане обладнання і яйця старі? Завжди відповідальність несе керівник.
Анонім Показати IP 6 Червня 2016 13:42
В садочках постійно збирають гроші. Невже не можна було поремонтувати обладнання. Куди йдуть гроші?
мама Показати IP 6 Червня 2016 13:45
Ото виграє тендер, якесь м*рло, чим дешевше, а не якісніше постачання продуктів для наших діток.А в кінцевому результаті страдають наші дітки, не хай понесе покаряння чиновники що ставили підписи на проведенні такого тендеру, власник хто виграв і поставляв не якісні продукти, і завідувач що не справне обладнання.Але у нас як завжди, покарання буде нести одна особа,кінцева, в якої сталось така трагедія.Потрібно було щоб власник хто поставляє такі продукти, хоча б раз відшкодував, батькам кошти, які було витрачено на здоровя діток,можливо тоді б задумались, чи варто постачати у садочки таку не свіжу продукцію.Щоб батьки теж написали колективну заяву на відшкодування таких витрат.А так ми замовчуємо ось такі дії, не лише наших чиновників, а й постачальників таких продуків,а це все відбувається кожного року, і буде відбуватись. Здоровя нашим малятам і нам батькам ...
Мама Показати IP 6 Червня 2016 14:54
А чому ж держсанепідслужба так довго приховувала результати досліджень, поки журналісти не "натисли" на них...Теж стояли на боці постраждалих чи може ні???
мама до Мама Показати IP 6 Червня 2016 18:01
100%, поки не "натисли". Дякуємо таким совісним журналістам!!!!!!!!!!!!!
Тато Показати IP 6 Червня 2016 15:28
За те в нас в садочку клумба кольоровими камінцями виложена, а каструлі а-ля СССР 80-х років і годують дітей: як не оселедець, то салат з буряка. Я думаю ніхто з батьків не був би проти плати ти за харчування не 140грн а 240грн але щоб його дитина харчувалася нормальними продуктами: м'ясо, риба морська, гречка, а не оселедець непонятно який і звідки. Навіть яйця і то нормальні закупити неможуть, бо ще ж завідуючій треба відкат 50% заплатити інакше тендер не виграєш!
мама-3/ до Тато Показати IP 8 Червня 2016 18:52
Завідуюча сама продукти не купує і навіть не замовляє! Не вішайте на людину все підряд!
аяяй Показати IP 6 Червня 2016 16:16
від сальмонельозу ніхто не застрахований і щеплень немає,так що дітей держава вилікувала і наслідків ніяких не лишилось.А працівники харчоблоку всеодно ніяких витрат на лікування батькам не повернуть при своїх зарплатнях
Лучанин Показати IP 6 Червня 2016 16:19
За те що травили дітей - як мінімум догану завідувачу садочка!!!!
Анонім Показати IP 6 Червня 2016 16:27
Як гарно звучить" держсанепідслужба на боці постраждалих" !!! В 2015 році наша сім"я захворіла на сальмонельоз після вживання копченої риби, яку придбали в "ПАККО". Магазин обіцяв повернути кошти на лікування, але ми вирішили зібрати підтверджучі документи і звернулися в держсанепідслужбу з залишками риби, які ще були в нас. В підсумку в нас виявилася довідка , що в рибі (яку нам не повернули) нічого немає, а магазин отримав інформацію про наявність в нас такої довідки. Висновки( хто така держсанепідсужба) напрошуються самі собою .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus