USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Кількість жертв урагану «Іда» стрімко зростає: тисячі людей сидять без світла

6 Вересня 2021 09:44
Кількість загиблих в результаті урагану «Іда» стрімко зростає, а без електрики досі залишаються 600000 осіб.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на REUTERS.

Нагадаємо, «Іда» накрив штат Луїзіана 29 серпня. Це був потужний ураган 4 ступеня зі стійким вітром у 240 км/ч. У штаті загинуло щонайменше 13 осіб.

Шторм ослаб по мірі просування на північ, але все одно викликав повінь на східному узбережжі, в результаті якої загинуло як мінімум 50 осіб.

Рекордна кількість опадів, що склала 7,8 см на годину, зафіксована в Центральному парку Нью-Йорка. У Нью-Йорку було 17 підтверджених смертей.

У Нью-Джерсі вже підтверджено 27 смертей від урагану і чотири людини пропали безвісти.

Повідомлялося і про інші смертельні випадки від урагану в Коннектикуті, Пенсільванії та в Меріленді.

Крім цього ураган «Іда» паралізував видобуток нафти в Мексиканській затоці в США, і станом на неділю 88% видобутку сирої нафти та 83% видобутку природного газу залишалися припиненими.

Нагадаємо, ураган «Іда» вдарив по узбережжю США рівно через 16 років після урагану «Катріна», від якого у 2005 році загинули понад 1800 осіб.

Увечері 29 серпня 2021 року вітер зі швидкістю близько 240 км/год накрив Луїзіану, почалися повені та потопи у прибережних зонах. Ураган досягав четвертого ступеня з п’яти можливих і був названий п’ятим найпотужнішим ураганом в американській історії.

Вулиці Нью-Йорка так затопило вперше в історії, рух транспорту там паралізований. Через ураган навіть річка Міссісіпі тече в зворотному напрямку.

Новий Орлеан після урагану залишився без світла. У місті запровадили комендантську годину.

Спустошивши частини узбережжя Мексиканської затоки в неділю, «Іда» викликала сильну повінь в середу від Вірджинії до Нової Англії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus