USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кількість безробітних у Луцьку зросла більш ніж удвічі

28 Квітня 2009 12:19
Упродовж першого кварталу цього року рівень зареєстрованого безробіття у Луцьку, порівняно із минулим роком зріс більш ніж удвічі та становив 3%. Про це під час підсумкової наради з питань соціально-економічного розвитку міста розповіла директор департаменту економіки мерії Любов Ковпак,  –  інформує 28 квітня репортер «Волинських Новин».
За словами пані Ковпак, станом на 1 квітня у Луцьку налічувалося майже 4 тисячі безробітних. Порівняно із минулим роком, рівень безробіття зріс на 1,7 %, тобто у 2,3 раза. За сприяння служби зайнятості у березні працевлаштовані 683 людини, що більш ніж на чверть більше ніж торік. Таким чином із Фонду загальообов’язкового державного страхування на випадок безробіття лучанам у березні виплатили допомоги на 1,4 мільйона гривень.
Як розповів міський голова Богдан Шиба, перед мерією стоїть завдання сформувати виважену бюджетну та фіскальну. Особливу увагу слід приділити легалізації тіньової економіки, оскільки за словами пана Шиби, «в тіні перебуває більш ніж половина економіки Луцька».
Поліпшення економічного становища міста в мерії очікують лише наприкінці року, – зізнався Луцький міський голова. Любов Ковпак також розповіла, що скорочуються надходження до бюджету. Особливо через зменшення надходжень від податку з доходу фізичних осіб. Адже за даними департаменту економіки, на третині підприємств зі згоди або за ініціативи адміністрації люди працювали не повний робочий день.
Окрім того, заборгованість по зарплаті упродовж першого кварталу 2009 року у Луцьку зросла удвічі та становить 10 мільйонів гривень. Через зменшення надходжень до бюджету не виконується і його видаткова частина. План по видатках міськради за перших три місяці виконано лише на 92 %.
Як позитивний факт пані Ковпак відзначила, що у Луцьку відсутня заборгованість по зарплаті перед бюджетниками (понад 10 тисяч чоловік). Окрім того, місто своєчасно розраховується за енергоносії.   
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus