USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Кіндер каже, що «блатний» список затвердили ще до нього

12 Січня 2011 12:40
Ковельський міський голова Олег Кіндер стверджує, що не підписав проект рішення, який передбачав виділення земельних ділянок для індивідуального будівництва і немає жодного стосунку до формування списку інвесторів.

Нагадаємо, що 10 січня під час оперативної наради голова облдержадміністрації Борис Клімчук назвав виділення землі 38 інвесторам у Ковелі «злочином перед державою».

Адже за його підрахунками реальна ціна усіх ділянок - майже на чотири мільйони гривень, натомість інвестори «скинулися» по 800 гривень. Тому для вияснення справ Клімчук планував спрямувати у Ковель перевірку.

Одним з приводів для розголосу справи стало повідомлення про те, що Ковельська міська рада перед Новим роком дозволила окремим ковельчанам і навіть деяким жителям Ковельського та Камінь-Каширського районів складати проекти землеустрою щодо відведення безоплатно у приватну власність земельних ділянок по 800-1000 квадратних метрів. Газета "Волинь нова" назвала цей список "блатним".
За повідомленням преси у ковельському Держкомземі триває перевірка, а його керівник Вадим Логвінов відсторонений від виконання своїх обов’язків.
Як прокоментував Ковельський міський голова Олег Кіндер, ще до його каденції, у червні 2010 року Ковельська міська рада прийняла рішення про розробку плану детального планування одного з масивів міста. На ньому планувалося індивідуальне будівництво. План детального планування мав бути розроблений за рахунок коштів інвесторів. Таких виявилося 38 чоловік – їх список теж був затверджений, зі слів Кіндера, ще червневим рішенням сесії.
Інвестори вклали 170 тисяч на розробку проекту для усього масиву.
Взамін інвестицій, фінансування проекту планування учасники списку мали би отримати у масиві земельні ділянки. Інші ж пішли б ковельчанам, які потребують землю для житлового будівництва.
«Їм було зобов’язання міської ради, що за рахунок того, що вони заплатять гроші за розробку проекту на всю площу – їм виділять землю», - каже ковельський міський голова.
«Є в нас спортсмени заслужені, наприклад, чемпіонка параолімпійських ігор в Пекіні. Є рішення міської ради про виділення їй земельної ділянки. План детального планування розроблявся на 80 ділянок. Половину цих ділянок мало б виділити людям, по яких вже є розпорядження про виділення земельних ділянок. Це люди, які по тих чи інших причинах заслуговують на виділення цієї ділянки. Це в основному мова йде про спортсменів, «чорнобильців» 1 та 2 категорії, багатодітні сім’ї, інвалідів, афганців», - коментує Кіндер.
Перед 2011 роком сесія ковельської ради повинна була б прийняти рішення про виконання червневого рішення міської ради. Однак, як коментує Кіндер, він не підписав цей проект.
Крім того, ковельський голова коментує, що отримати у бюджет мільйони гривень від продажу цих ділянок місто би не змогло, адже законодавство передбачає безоплатне виділення ділянок для приватного будівництва.
«Закон мені продавати ділянки для приватного будівництва забороняє…Всі так гарно вчепилися – Кіндер торгує землею. Та я відношення ніякого до того рішення не маю», - додає Кіндер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дачник Показати IP 12 Січня 2011 13:22
Це означає "грати дурку". Якій він "наївний". До Пшонки його.
Басяк Показати IP 12 Січня 2011 14:18
А той що гроші порахував ділянок не має,на Світязі/Мельники/,біля Луцька собі і всій родині і родичам родини!!!А іншим ніззя!Такі чесні стали що піпец!
гншд Показати IP 13 Січня 2011 16:45
БРЕХЛО!!! Згідно закону виключне право на визначення способу набуття права власності на ділянку має міська рада!!! можуть дати безоплатно, можуть продати, можуть з укціону! нефіг триндіти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus