USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Кладовище у Рожищі перетворюють на сміттєзвалище

15 Квітня 2016 09:53
Стихійні сміттєзвалища заполонили околиці Рожища. Цьогоріч на їх прибирання з міського бюджету виділено 105 тисяч гривень. Найбільше ж занепокоєння у місцевої влади викликають сміттєзвалища на межі Рожища та Топільного, на вулиці Граничній біля старого кладовища та біля лісопосадки, у напрямку Кременця, - інформує Район.Рожище.

Рожищани та мешканці прилеглих сіл перетворили територію навколо кладовища на смітник. Журналісти разом з міським головою обійшли «місця бойової слави».

Перед Великодніми святами люди почали активне прибирання своїх домівок, присадибних ділянок та місць спочинку рідних. Але, як свідчить практика, зазвичай чистота закінчується на межі приватної території.

А якщо договір за централізоване вивезення сміття не укладено, то можна викинути непотріб у сміттєбаки сусіднього будинку, вивезти на околицю міста або й навіть лишити посеред кладовища — комунальники ж приберуть, і платити не доведеться.

Вкрай цинічно виглядає смітник, який створили самі ж рожищани та мешканці прилеглих сіл навколо кладовища у райцентрі.

«Настала передсвяткова пора, люди пішли поратися в могилки. А сміття куди? А он туди, посеред кладовища, головне — що не біля пам’ятника. Тут же за 50 метрів — смітник спеціально для сміття з кладовища, і вказівник там стоїть. Ні, треба у святому місці, біля хреста, викинути просто посеред кладовища. Це ж, як у церкву принести сміття», — скаржиться міський голова В’ячеслав Поліщук.
Викидають непотріб просто посеред цвинтаря, головне - аби не біля свого пам'ятника.

Мер розповідає, що тепер тут зроблено перепланування території і поставлено забор. А раніше під забором був пагорб, і все там викидали.

Разом з тим, В'ячеслав Поліщук пояснює, чому вони не ставлять тут, як у цивілізованих країнах, великі сміттєбаки. Бо, каже, люди кидають величезні бетонні брили в ті ящики, а коли машина бере ящик, то він просто ламається.

«Ми визначили кілька місць для збору сміття з кладовища. Мало б бути так: люди все на одну купу скинули — комунальники приїхали забрали. Але ж не через забор могилки висипати! Як 100 людей кучі насипле, то що там зробить тих 10 чоловік з комунгоспу?» — зауважує мер.
Визначене місце для сміття
Тут теж комунальники забирають сміття.

Тим часом кореспондент разом з міським головою обходить цвинтар з іншого боку. І дійсно, ледь не через кілька метрів — купи сміття. Окрім прибраного з могилок, тут чимало й іншого непотребу.
Але навіть не це найгірше, наголошує очільник міста. Найбільш цинічно виглядають гори будівельного та сміття з городів, яке звозять до кладовища наче на централізоване сміттєзвалище.


Поки журналісти роблять фото, назустріч іде жіночка з велосипедом, яка, вочевидь, мешкає неподалік. Розповідає меру, що на днях старший чоловік приїхав машиною з причіпом і викинув тут гору землі зі сміттям. «Я йому кажу: що ви робите, тут же сміття з могилок, квіти… А він: та пішла ти…»… Щоправда, хто саме скинув непотріб біля цвинтаря, рожищанка не знає, каже, номер не запам'ятала.

Міська влада звертається до рожищан та мешканців прилеглих сіл з проханням не залишати сміття будь-де, а зносити до визначених для цього місць, і тільки сміття з кладовища!

Інформацію про порушників, які звозять сміття на територію цвинтаря, просять повідомляти на номер телефону КП «Дільниця благоустрою» 03368 2-39-37 або на 102 (поліція).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus