USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Клімчук звелів, щоб хліб подешевшав

17 Червня 2010 12:57
Ціни на хліб на Волині мають знизитися до попереднього рівня - таку умову поставив виробникам хлібобулочних виробів голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук на міжвідомчій нараді 17 червня.

«Ціни повертаються до рівня, який був 5-6 днів тому. Це умова, яку слід виконати. Не купіть зайвого «Мерседеса», бази відпочинку», - наголосив губернатор.

ВАТ «Хліб» Клімчук назвав монополістом на ринку хлібобулочних виробів. Він зазначив, що Антимонопольному комітету та інспекції цін варто детально з’ясувати, на якій підставі підприємство підвищило ціну на хліб.

«Мене дуже тривожить, що 58 відсотків ринку заполонив ВАТ «Хліб». Як так, фактичні монополісти підняли ціну на хліб на 10 копійок, а антимонопольний промовчав. Бо коли антимонопольний береться серйозно, то підприємства приходять до нас з проханням захистити. А так з вас посміються і все. Тож тут є чим зайнятися антимонопольникам та інспекції цін», - зазначив губернатор.

Борис Клімчук наголосив і на легалізації заробітної плати на хлібопекарських підприємствах.

«У Нововолинську працівники отримують по дві тисячі гривень офіційної зарплати, а у «Волиньзовнішторгхлібі» - 830 гривень. То якої якості хліб будуть випікати працівники за такі зарплати? Ми нікого не нищимо. Ми допомагаємо вийти з тіні», - наголосив Клімчук

А якщо спосіб вирішення ваших питань – підвищення ціни, то нагадаю: у 1996-му ми створили в області одне з найкращих конкурентних середовищ на ринку хліба. Тож «отряд не заметит потери бойца», - зауважив чиновник.

Заступник голови ОДА Віталій Карпюк окреслив ряд «постановочних питань» із закупівлі, зберігання та переробки зерна, якими мають керуватися волинські підприємства.

«Треба максимально продати зерно, яке лежить у на складах. На закупівлю зерна нового урожаю вже починайте укладати договори, формуйте ціну на зерно. Заклади освіти, медицини повинні розпочинати укладати договори на закупівлю хліба, круп із волинськими підприємствами. А то замовляють з Хмельницька, з Одеси, сплачуючи транспортні витрати», - повідомив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 17 Червня 2010 13:18
Клімчук-самодур...нехай попробує спекти хліб за 2.50, при нинішніх цінах на газ та нафтопродукти...Знову селяни мають продавати задарма зерно,а пекарі працювати у печі на зарплату 900 грн... Чому жителі царських сіл купляють хліб за ціною, шо і одинока бабка з пенсією 700 грн.? ЧОМУ ВСІ МОВЧАТЬ????СЬОГОДНІ ВОНИ ГРАБУЮТЬ СЕЛЯН ТА ПЕКАРІВ, А ЗАВТРА ПРИЙДУТЬ ДО ВАС...
Клімчук звелів, щоб хліб подешевшав Показати IP 17 Червня 2010 14:53
Раз, два !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus