USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

У луцькій бібліотеці – «Книга-інтрига»

2 Жовтня 2015 08:00
Отримати нову книгу в обмін на кілька власних прочитаних книг можна у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва. Про це повідомляють організатори заходу.

До Всеукраїнського дня бібліотек обласна бібліотека для юнацтва спільно з ТМ «Дмитрук» ініціює акцію «Книга-інтрига»: читачі можуть принести до бібліотеки не менше двох цікавих книг з власної бібліотеки та отримати книгу популярного сучасного українського автора.

Юнацька бібліотека є одним із значимих осередків культурного життя Луцька. Працівники бібліотеки не лише обслуговують читачів у бібліотеці, а й організовують цікаві заходи, якими заохочують до читання, ініціюють і беруть активну участь у благодійних акціях.

Цьогорічним заходом, покликаним зацікавити лучан сучасною українською літературою, є акція «Книга- інтрига». Вона полягає в можливості обміняти кілька прочитаних книг з власної бібліотеки на нову книгу.

Назву акція отримала через цікаву особливість. Всі книги, які бібліотека мінятиме на прочитані книги читачів, загорнуть в однаковий непрозорий папір. Розгорнути і дізнатися, що то за книга, можна буде лише після того, як бібліотекарі оформлять до книжкового фонду книги з бібліотеки читача. Відтак до останнього моменту людина не знатиме, яку книгу отримає.

Неодмінною умовою обміну є гарний, непотріпаний вигляд прочитаної книги. Адже клеєна, потерта книга, хай навіть і цікава, не прослужить довго читачам бібліотеки.

«Спочатку ми планували просто оформити подаровані нам книги до фонду. Але спільно з командою компанії «Дмитрук», яка подарувала нам літературу, ми вирішили організувати цікаву акцію, яка одночасно популяризуватиме українських авторів, допоможе наповнити бібліотечні фонди, і при цьому матиме елемент приємної несподіванки для наших читачів. Саме такою є акція «Книга-інтрига», – розповідає директор бібліотеки Алла Єфремова.

Організатори акції запевняють, що на читачів чекають тільки приємні сюрпризи.

«Всю літературу, придбану для акції, внесли в перелік найзатребуванішої у бібліотеці. Це книги сучасних українських письменників та поетів: Всеволода Нестайка, Ліни Костенко, Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна), відомих волинських авторів Надії Гуменюк і Володимира Лиса та інших цікавих авторів. Тому бібліотекарі зі щемом у серці погодилися попрощатися з подарованими книгами і обіцяли віддавати їх в обмін лише на ту літературу, яка дійсно буде цікавою читачам бібліотеки та матиме охайний вигляд. Цілком підтримую таке рішення і вірю, що незабаром фонди бібліотеки поповняться не менш цікавою літературою, аніж книги-інтриги», – розповідає ініціатор акції Олег Дмитрук.

Акція із обміну книг з домашньої бібліотеки на нові книги стартує 5 жовтня і триватиме доти, поки остання книга-інтрига не знайде свого власника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus